اين شاعردرگفت وگو با خبرنگارفرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : اگردرتقسيم بندي ادبيات ، به مردانه و زنانه ، حضور مردان پررنگ تر جلوه داده شده است ؛ به خاطر حضور فعال فيزيكي آنها در جامعه است و زنان با اينكه در موقعيت هاي مشابه فعاليتهاي بيشتري داشته اند ، در حاشيه مانده اند و حضورشان كمتر حس شده است .
محمد جواد غفور زاده شفق تصريح كرد : سه جايگاه معنوي ، اجتماعي و عاشقانه ، بيشترين نقطه تمركز پرداختن به زنان در اديبات است كه البته در مواقعي بعضي از اين جايگاه ها جلوه پررنگ تري داشته است .
مسئول انجمن ادبي رضوي اذعان داشت : قبل از انقلاب نگاه به زن بيشتر از بعد عاشقانه و دلبري بوده است ولي بعد از انقلاب اسلامي شخصيت زن در ادبيات جلوه خاصي گرفته و ديدگاهها نسبت به آن نسبتا عوض شده است .
وي نقش مادري را مهمترين نقطه تمركز ديدگاه ها نسبت به زن عنوان كرد و ياد آور شد : درشعرمعاصرما ، نگاه به زن و به خصوص مادر، اهميت ويژه اي پيدا كرده است كه البته خود بانوان شاعر و نويسنده در اين زمينه نقش بسزايي داشته اند به عنوان مثال خانم پوران فرخزاد كه به گردآوري اشعار سروده شده براي مادر توسط شاعران مختلف پرداخته است كه اين حركت در معرفي شخصيت مادر و اهميت آن در ادبيات بسيار موثر مي باشد .
غفورزاده شفق در ادامه به مهر افزود : بعد از انقلاب اسلامي ، جايگاه زن درجامعه و به خصوص ادبيات ، به تدريج ارتقا پيدا كرده است ، البته خود بانوان در اين زمينه نقش بسزايي داشته اند و گواه اين مسئله حضور گسترده زنان در صحنه هاي مختلف اجتماعي است .
وي در پايان خاطرنشان ساخت : الگو سازي از شخصيت ائمه اطهار ( س ) و به خصوص حضرت زهرا ( س )، مقوله اي است كه اخيرا هم از سوي خانم ها و هم آقايان به آن بيشتر پرداخته شده است و تامل در آن نشان مي دهد كه نگاه به شخصيت آن حضرت ، يك بعد اين حركت است و نگاه به زن وشخصيت زن ، بعد ديگر آن است كه اين خود يك تحول خوب در پرداختن به بعد معنوي شخصيت زن است .
نظر شما