به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری ظهر دوشنبه در جمع نمازگزاران مسجد جامع میامی با بیان اینکه لازمه شناخت علم امام علی(ع) کتاب نهج البلاغه است افزود: این شناخت به معنای شناخت شناسنامه ای حضرت نیست که بگوییم چه زمانی امام به دنیا آمد و چه زمانی به شهادت رسید و چه جنگهایی داشتند اینها نیست اینها را حتی دشمنان امام هم می شناسند.
وی اضافه کرد: آن مقامی که امام را در مقام نورانیت بشناسد به شناخت واقعی امام علی(ع)دست یافته است.
مقام علی (ع) مقام نورانیت است
استاد خارج اصول حوزه علمیه قم اظهار داشت: پیامبراکرم (ص) درباره علی (ع) می فرماید "من شهر علمم وعلی درب آن و هر کس بخواهد وارد این شهر شود باید از درب آن وارد شود" و این حدیث را شیعه و سنی ذکر کرده اند.
میرباقری افزود: روایت شده است هرعلم و حکمتی در انبیاء الهی بوده خداوند یکجا، جامع و کامل آن را به نبی اکرم (ص) داده و هرچه علم و حکمت نبی اکرم داشته به علی(ع) داده شده است.
وی تصریح کرد: امام علی (ع)خطاب به سلمان و اباذر مقام خود را اینگونه معرفی می کند که مقام من مقام نورانیت است و کمال انسان به خدا راه پیدا نمی کند مگر آنکه من را بشناسد.
مطالعه نهج البلاغه راه رسیدن به توحید است
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه بعضی ها می گویند که چرا اسم علی(ع) در قرآن نیامده است تصریح کرد: نزدیک به 300 آیه در قرآن به آن اشاره داشته که از جمله آنها می توان به صراط مستقیم و خلیفه اشاره کرد.
میرباقری لازمه شناخت امام علی(ع) را کتاب نهج البلاغه دانست و اظهار داشت: البته این کتاب گوشه ای از فرمایشات امام است که توسط سید رضی جمع آوری شده است.
وی گفت: کسی که می خواهد به توحید برسد این کتاب را مطالعه کند و بعد از خود مولا بپرسد که این مطلب یعنی چی وراهنمایی از خود امام بخواهد.
ضربت شمشیر علی (ع) از 70 سال عبادت بیشتر است
استاد خارج اصول حوزه علمیه قم افزود: ابن ابی حدید معتزلی سنی یک شرحی را بر یکی از مطالب کتاب نهج البلاغه آورده است و می گوید من در طول50 سال بیش از یک هزار بار این خطبه را خوانده ام.
میرباقری اظهار داشت: ابن ابی حدید می گوید از استاد خود پرسیدم که مقام علی(ع) بالاتر است یا ابوبکر، و استاد در جوابم گفت "چه می پرسی از کسی که ضربت شمشیر او از 70 سال عبادت بیشتر است".
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم در پایان با بیان اینکه خداوند نعمتی بالاتر از ولایت علی(ع) در دنیا و آخرت به ما نداده خاطر نشان کرد: نعمتی است که خداوند به صدیقین، انبیاء، شهداء و صالحین داده است.
نظر شما