به گزارش خبرنگار مهر، جعفر توان ظهر امروز در جلسه كارگروه گردشگري شهرستان بانه به معضلات خانه های استیجاری غیر مجاز اشاره کرد و اظهار داشت: طرح ساماندهی منازل استیجاری با اینکه در مناطق گردشگری کشور در حال اجرا است و شهرستان بانه نیز به عنوان یک شهر گردشگری البته در قالب گردشگری بازرگانی استان کردستان محسوب می شود، باید در زمینه ساماندهی اینگونه منازل ساز و کار مناسبی در پیش گرفت.
وی ساماندهی منازل استیجاری را جزو اولویت برنامه های کاری اداره میراث فرهنگی، سازمان صنعت و معدن، نیروی انتظامی و شهرداری دانست و افزود: این ادارات به عنوان متولیان ساماندهی منازل استیجاری هستند که باید در زمینه ساماندهی و جمع آوری افراد کارتن به دست حاشیه خیابان ها اقدامات لازم را انجام دهند چرا که عدم رسیدگی به این معضل، تبعات اجتماعی و فرهنگی بسیاری دارد که نیاز به ساماندهی و جمع آوری آن است.
معاون سیاسی فرماندار شهرستان بانه استقرار دکه های اطلاع رسانی مراکز اقامتی مجاز در ورودی شهرستان که اطلاعاتی از مراکز اقامتی مجاز را در اختیار مسافران و گردشگران قرار می دهد از راهکارهای خوب برای مبارزه با این معضل و ساماندهی منازل استیجاری عنوان کرد.
توان به مشکلات برپایی چادرهای مسافراتی در پیاده روها و فضای سبز کنار خیابان ها نیز اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه هر ساله در فصل تابستان در شهرستان بانه با مسائلی نظیر برپایی چادرهای مسافرتی در حاشیه خیابان ها و محل های تردد شهروندان روبرو هستیم که نگرانی هایی را برای شهروندان ایجاد می کند و انتظار داریم که شهرداری از هم اکنون با برنامه ریزی مدون با این مشکل برخورد کند و مانع از برپایی چادر در این مکان ها شود.
ساماندهی منازل استیجاری غیرمجاز از دغدغه های اصلی این اداره است
سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان بانه نیز در این در جلسه به اهمیت ساماندهی منازل استیجاری در شهرستان بانه اشاره کرد و یادآور شد: ساماندهی این طرح از دغدغه های اصلی اداره میراث فرهنگی است که نیاز به بررسی و همکاری سایر ارگان های ذیربط در این زمینه دارد.
سعداله رحیمی خواه ورود پیک مسافر از سال 87 به بعد به شهرستان بانه را دلیل اصلی رونق گرفتن بحث منازل استیجاری دانست و بیان کرد: به دلیل ورود حجم زیاد مسافر در سال 88 و نبود زیرساخت های گردشگری مناسب در شهرستان بانه در حوزه اسکان مسافر مخصوصا در ایام پیک مسافر با مشکل اساسی روبرو بودیم به طوریکه مردم مهمان نواز شهرستان بانه مجبور می شدند مسافران و گردشگران را به خانه های خود می بردند و اینگونه مشکل اسکان آنها را برطرف می کردند که این امر موجب مطرح شدن خانه های استیجاری شد.
وی گفت: اگر چه این منازل، مشکل اسکان را در ان برهه از زمان مرتفع کردند ولی خود آنها کم کم تبدیل به مشکل و معضل شدند که برخورد و حل این مشکل در حال حاضر از دغدغه های اصلی اداره میراث فرهنگی شهرستان بانه است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی بانه به فعالیت 350 واحد غیر مجاز که در زمینه اسکان مسافر و گردشگر در شهرستان بانه فعالیت دارند اشاره کرد و افزود: با سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه احداث هتل و مهمان پذیر و وجود 107 منزل استیجاری مجاز قادر هستیم که حتی در ایام پیک مسافر نیز جوابگوی اسکان آنها باشیم و بنابریان دیگر نیازی به این منازل نیست چرا که تبعات منفی این مراکز از لحاظ امنیتی و اخلاقی بیشتر از منفعت آن است که نیاز به ساماندهی و جمع آوری دارند و ساماندهی این منازل استیجاری جزو اولویت های اداره میراث فرهنگی است که برای تحقق این مهم نیاز به همکاری و تعاون سایر ادارات نیز داریم.
رحیمی خواه از بهره برداری هتل بزرگ لاله تا پایان سال جاری و همچنین بهره برداری از هتل آریان بانه نیز طی چند ماه آینده خبرداد و اظهار داشت: با بهره برداری این دو هتل بزرگ مشکل چندانی در زمینه اسکان و پذیرش مسافر وجود نخواهد داشت.
نظر شما