به گزارش خبرنگار مهر، محسن بزرگی معاون حقوقی باشگاه استقلال در پی کسر امتیاز از این تیم به خاطر فحاشی هواداران استقلال بیانیهای را منتشر کرده که یک نسخه از آن در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است. متن بیانیه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
در پی اعلام رسانهای حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال مبنی بر کسر یک امتیاز از تیم فوتبال استقلال، معاونت حقوقی باشگاه استقلال لازم میداند به منظور تنویر افکار عمومی و اطلاع هواداران فهیم این باشگاه موارد ذیل را اعلام کند:
مستند کمیته انضباطی برای صدور رای مزبور و آراء مشابه بخشهایی از ماده 22 آیین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال است که عیناً نقل میشود:
ماده 22:
بند 3: استفاده از پلاکارد و تابلو براي تحقیر حریفان و مقامات رسمی تیمها، از یک تا شش جلسه بازي بدون تماشاگر را در پی خواهد داشت و هر تماشاگری که عامل و مباشر اصلی این موارد بوده و مورد شناسایی قرار گرفته باشد، تا دو سال از ورود به ورزشگاهها منع خواهد شد.
بند 4: شعارهاي غیراخلاقی و خلاف شأن، توسط تماشاگران یا عوامل هر تیم، موجب محکومیت باشگاه به پرداخت جریمه نقدی تا یکصد میلیون ریال خواهد بود و در صورت عدم تأثیر تنبیه مذکور، محرومیت از انجام مسابقه در زمین خودی یا الزام به برگزاری مسابقه در زمین بیطرف یا الزام به برگزاری مسابقه بدون حضور تماشاگر و یا کاهش امتیاز اعمال خواهد شد.
بند 6: پرتاب اشیاء توسط تماشاگران یا عوامل هر تیم که منتهی به آسیب داور و سایر مقامات رسمی یا بازیکنان شود، در صورت احراز، موجب پرداخت جریمه نقدي از ده میلیون ریال تا دویست میلیون ریال خواهد بود و در صورت تکرار و عدم توجه به تذکرات ابلاغ شده، مستوجب محرومیت از انجام مسابقه در زمین خودي و یا محرومیت از حضور تماشاگر و یا کاهش امتیاز خواهد شد.
بند7: هجوم هواداران منتسب به هر تیم به داخل ورزشگاه در زمان برگزاري مسابقه که موجب قطع مسابقه توسط داور شود، در صورت احراز، علاوه بر بازنده کردن تیم مربوطه (با نتیجه سه بر صفر و در صورتی که هنگام قطع مسابقه، نتیجه تیم مقابل بهتر از این بوده باشد با همان نتیجه برنده اعلام شده) و علاوه بر این محکومیت تیم یا باشگاه مورد نظر را به پرداخت جریمه نقدی از ده میلیون تا یکصد میلیون ریال در پی خواهد داشت.
تبصره 2: در تخلفات مربوط به تماشاگران، کمیته انضباطی میتواند حسب تشخیص، علاوه بر تعیین جریمه براي باشگاهی که هواداران منتسب به آن باشگاه، مرتکب تخلف شدهاند به محرومیت هواداران از حضور در ورزشگاه یا محرومیت از انجام مسابقه در زمین خودي و یا الزام به برگزاري مسابقه در زمین بیطرف و یا به کسر امتیاز، حکم صادر کند.
مستندات مزبور در آن حد که برای باشگاههای فوتبال به لحاظ تخلف تماشاگران، مجازات تعیین کرده، بدلائل ذیل خلاف مقررات شرعی و موازین حقوقی و به همین جهت غیر قابل اجرا است:
1- اصل شخصی بودن جرائم و مجازاتها به عنوان یکی از موازین مسلم حقوقی مورد اجماع همه حقوقدانان است. مطابق اصل شخصی بودن جرایم و مجازاتها، که اصلی پذیرفته شده در قوانین کشور ماست، نمیتوان شخصی را به جز افرادی که در ارتکاب جرم یا تخلف دخالت داشتهاند، مجازات کرد. مستند این اصل، حکم شارع مقدس در آیه شریفه «ولاتزر وازرۀ وزر اخری» است که خداوند متعال آن را در چهار سوره قرآن کریم تکرار فرموده است(سوره انعام آیه 164 – سوره اسراء آیه 15 – سوره فاطر آیه 18 – سوره زمر آیه 7)
شارع مقدس صریحا فرموده است:"هیچکس بار گناه دیگری را به دوش نمیکشد» بنابراین تعیین مجازات برای باشگاههای فوتبال با این استدلال که تماشاگران منتسب به آن باشگاه مرتکب تخلف شدهاند، بر خلاف حکم صریح شرع مقدس است."
2- ممکن است گفته شود مقررات فوق، منطبق با قوانین فیفاست و در تمام دنیا به همین شیوه عمل میشود. صرفنظر از تردیدی که درباره صحت این ادعا وجود دارد، در پاسخ باید گفت مقررات بینالمللی فوتبال تا حدی که با مقررات سرزمینی جمهوری اسلامی ایران مغایرت نداشته باشد، در محدوده حاکمیت جمهوری اسلامی قابلیت اجرا دارد و مراجع داخلی حق ندارند مقررات حلاف شرع انور را به این بهانه که جزء قوانین بینالمللی محسوب میگردد، اجرا نمایند و چنانچه عالماً عامداً مرتکب چنین خطائی شوند و در اثر تصمیم آنان خسارتی به اشخاص ثالث وارد آید، برابر موازین مربوط به «مسوولیت مدنی» مکلف به جبران خسارت می باشند.
اصل 4 قانون اساسی در مورد لزوم انطباق کلیه قوانین و مقررات موضوعه با موازین اسلامی، اشعار میدارد: "کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزایی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید بر اساس موازین اسلامی باشد. این اصل بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر بر عهده فقهاء شورای نگهبان است."
3- برابر قواعد عقلی، مسوولیت ملازمه با اختیار دارد و تحمیل مسئولیت رفتارهای تماشاگران به باشگاههای فوتبال در کشور ما از آن جهت مضحک و غیر عقلانی است که باشگاههای فوتبال هیچ تسلطی بر اوضاع ورزشگاهها ندارند. این در حالی است که باشگاه فوتبال در زمان برگزاری بازی مستأجر ورزشگاه محسوب و اجاره را برابر نظر کارشناسی به مجموعه ورزشی میپردازد.
علیهذا همه امور تحت کنترل دیگران است و حتی معاونان باشگاه بعنوان مقامات رسمی فوتبال و کارکنان ارشد باشگاه میزبان، بدون بلیت اجازه ورود نمییابند و برای نمونه میتوان به جلوگیری از ورود معاون فرهنگی باشگاه استقلال به ورزشگاه در شب جشن قهرمانی استقلال در فصل گذشته اشاره کرد.
4- باشگاه استقلال در فصل فوتبالی گذشته موارد فوق را طی نامههای متعدد به کمیته انضباطی فوتبال متذکر شده لیکن استدلالی در رد آن در آراء بعدی مشاهده نکرده است. بنابراین مشخص است اعضاء محترم کمیته انضباطی عالماً و عامداً بر اجرای قواعد غیر شرعی اصرار دارند. بنابراین با امضاء این رای و آراء مشابه، برای خود مسئولیت مدنی ایجاد نمودهاند و مسوول کلیه خسارات وارده به بیتالمال مسلمین هستند.
5- باشگاه استقلال به عنوان باشگاهی که متعلق به دولت جمهوری اسلامی است و از بیتالمال ارتزاق میکند، برای حفظ حرمت کمیته انضباطی بعنوان "دادگاه فوتبال" تاکنون به تذکر کتبی بسنده کرده است و همین رفتار توأم با نجابت این باشگاه، باعث شده تا این کمیته مبادرت به تشدید آراء غیرشرعی خود و محکومیت باشگاه به کسر امتیاز به دلیل آنچه توهین تماشاگران منسوب به باشگاه استقلال به داور دیدار استقلال - سپاهان نامیده، کند.
اما ضمن تقاضای الغاء رای کسر امتیاز از مرجع استیناف، از این پس با تقدیم دادخواست ابطال مقررات غیر شرعی مورد اشاره به دادگاه صالح، راه تظلم خواهی در مراجع قضائی را خواهد پیمود. بدیهی است چنانچه مرجع قضائی پس از کسب نظریه شورای محترم نگهبان، اقدام به ابطال مقررات فوقالذکر نکند، در جهت حفظ حقوق بیتالمال، مطالبه خسارت ناشی از صدور رای فعلی و آراء مشابه سابق الصدور علیه اعضاء کمیته انضباطی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
معاونت حقوقی باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران
نظر شما