۱۹ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۰۴

توصیه حسن ناهید به مسئولان/ تعلیم موسیقی به جوانان را جدی بگیرید

توصیه حسن ناهید به مسئولان/ تعلیم موسیقی به جوانان را جدی بگیرید

نوازنده پیشکسوت نی از مسئولان فرهنگی خواست تا فرصت بیشتری برای ظهور و بروز هنرمندان عرصه موسیقی، تولید آثار فاخر و همچنین تعلیم موسیقی به جوانان فراهم کنند.

استاد حسن ناهید نوازنده پیشکسوت نی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی گفت: متاسفانه به دلیل شرایط جسمی که دارم دیگر قادر به فعالیت در حوزه تهیه و تولید آثار موسیقایی نیستم اما در این مدت فعالیت‌هایم بیشتر معطوف به تدریس در دانشگاه و چند آموزشگاه هنری است که فعلا تنها فعالیت من در عرصه موسیقی است.

این نوازنده پیشگام نی با تقدیر از مسوولان، رسانه‌ها و تعدادی از هنرمندان که طی این مدت جویای احوال وی بودند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی این مدت از سوی مسوولان و رسانه ها مورد لطف و مرحمت زیادی قرار گرفتم که مهم‌ترین آن دریافت نشان دکترای افتخاری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که واقعا من را خوشحال کرد.

ناهید ادامه داد: من هیچ توقعی از دوستان و هنرمندان برای اینکه دائم به من توجه کنند ندارم چراکه حضور پررنگ جوانان هنرمند و مستعد در عرصه موسیقی که هر روز مشغول تولید آلبوم و آثار موسیقایی هستند توقع من را بر آورده کرده است و من خیلی خوشحالم که در سال‌های اخیر شاهد حضور چشمگیر جوانان هنرمند در همه عرصه های موسیقی هستم و این بهترین هدیه و خبری است که می توان این روزها شاهد آن باشم.

این مدرس موسیقی در بخش دیگری از صحبتهای خود از تدوین و جمع آوری بخشی از آثارش توسط شبکه پنج سیما خبر داد و گفت: با همکاری شبکه پنج سیما بنا براین است که درباره بخشی از زندگی هنری من در عرصه موسیقی و حضورم در کنار هنرمندانی چون فرامرز پایور، پرویز مشکاتیان، همایون خرم آثار مستندی ساخته شود.

ناهید در پایان صحبت‌های خود خطاب به اهالی موسیقی تصریح کرد: برای هنرمندان و اهالی موسیقی هیچ توصیه ای جز آرزوی سلامتی و بهبود اوضاع موسیقی ندارم اما به آنها می‌گویم که وقتی حسن ناهید نوازندگی نی را آغاز کرد یک نفر بود، اما در حال حاضر هزاران نفر هستند که به این حرفه مشغول هستند. بنابراین از آنها می خواهم تا حدی که می توانند در جهت تعلیم و تربیت هنرمندان این عرصه تلاش کنند.

استاد حسن ناهید سال ۱۳۲۲ در کرمان متولد شد. او از سن ۱۰ سالگی به موسیقی علاقمند شد و ساز نی را به عنوان ساز تخصصی خود در عرصه موسیقی انتخاب کرد. ناهید اولین کسی است که پرده‌های نی را با نت موسیقایی تطبیق داد و باعث تسهیل و تسریع در روند آموزش این ساز شد.

به گفته بسیاری از کارشناسان موسیقی، او را می‌توان بزرگترین نوازنده نی در تاریخ معاصر موسیقی ایران دانست. استاد ناهید در ارکستری که با همکاری اسدلله ملک، منوچهر جهانبگلو، فرهنگ شریف محمودی خوانساری و  هنرمندان دیگر برنامه یی به نام "نوایی از موسیقی ملی"ترتیب یافته بود شرکت داشت. او برای شرکت در ارکستر رودکی که از هنرمندانی چون ابراهیم منصوری، حبیب الله بدیعی، علی تجویدی، احمد عبادی، اصغر بهاری، فرهاد فخرالدینی دعوت می‌شود و با این ارکستر همکاری می‌نماید. در سال ۱۳۴۱ توسط حسین قوامی به برنامه "گلها" دعوت می‌شود و همکاری خود را در این برنامه آغاز نموده و در فرهنگ و هنر نیز با ارکستر فرامرز پایور شرکت می‌ کند که بیست سال این همکاری ادامه می‌یابد.

حسن ناهید برای شناساندن موسیقی سنتی و اصیل ایران، مسافرت‌هایی همراه با خوانندگانی چون حسین قوامی، محمدرضا شجریان، محمود محمودی خوانساری و عبدالوهاب شهیدی به کشورهای مختلف داشته و در برنامه‌هایی با عنوان کنسرت سازهای ملی ایران شرکت کرده‌است.

کد خبر 2111820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha