۲۱ مرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۵۰

نشست جشنواره سوره ـ 2/

برگزاری جشنواره شعر و داستان سوره با اعتبار 42 میلون تومانی

برگزاری جشنواره شعر و داستان سوره با اعتبار 42 میلون تومانی

دبیر هنری یازدهمین جشنواه شعر و داستان سوره از تخصیص اعتبار 42 میلیون تومانی برای برگزاری این جشنواره ادبی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره، صبح امروز دوشنبه 21 مردادماه در تالار شماره دو اندیشه حوزه هنری و با حضور علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و نیز محمدعلی قاسمی دبیر هنری این جشنواره و امین مرادی دبیر اجرایی این جشنواره برگزار شد.

در این نشست، محمد‌علی قاسمی دبیر هنری جشنواره در سخنانی با اشاره به روند اجرایی این جشنواره اظهار داشت: فراخوان یازدهمین جشنواره شعر و داستان سوره در اردیبهشت‌ماه سال جاری منتشر شد و تا پایان خردادماه نیز فرآیند دریافت آثار ادامه داشت. پس از آن نیز آثار به تفکیک در بخش‌های شعر (کلاسیک، نیمایی و ترانه) و نیز داستان کودک و نوجوان و بزرگسال دریافت شد که در مجموع شامل 1261 اثر شامل  316 داستان کوتاه، 60 ترانه، 69 داستان کوتاه، 329 شعر کلاسیک، 270 شعر نوی نیمایی و 62 شعر کودکانه را در بر گرفت. همچنین در بخش ویژه ادبیات کردی نیز 12 شعر کودکانه، 10 شعر کلاسیک، 39 شعر نو و 10 داستان بلند به دبیرخانه رسید.

قاسمی ادامه داد: امسال حجم آثار از نظر کمّی محدود بود و دلیل آن نیز این بود که در جشنواره یازدهم برای نخستین بار کیفیت اثر برای پذیرش آثار مد نظر قرار گرفت و برخلاف دوره‌های قبل که از نظر کمی و کیفی پذیرش آثار آزاد بود، امسال برای هر نفر در بخش شعر تنها 6 اثر و در بخش داستان تنها 3 اثر قابلیت پذیرش پیدا کرد و سعی کردیم با این شیوه به حضور آثار ممتاز‌تر در جشنواره کمک بدهیم.

وی ادامه داد: جشنواره یازدهم صبح روز شنبه 26 مرداد در شهر سنندج آغاز به کار کرده و عصر روز یکشنبه 27 مرداد نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.

قاسمی ادامه داد: جشنواره امسال با اعتباری بالغ بر 42 میلیون تومان اجرا شد و نفرات اول تا سوم در آن ترتیب، 2، یک و نیم و یک میلیون تومان جایزه دریافت خواهند و نفرات تقدیری نیز 500 هزار تومان جایزه دریافت خواهند کرد.

وی همچنین ضمن معرفی تعداد برگزیدگان هر بخش از جشنواره گفت: در بخش داستان کردی به دلیل کم بودن تعداد آثار رسیده به دبیرخانه تنها با تقدیر از حاضران خواهیم پرداخت.

دبیر هنری این جشنواره همچنین از برپایی کارگاه‌هایی با موضوع شعر و داستان کودک، شعر کلاسیک و آزاد و و نیمایی، داستان بزرگسال، ترانه، ترجمه و شعر کردی خبر داد و گفت: مراسم گرامیداشتی نیز برای مرحوم امیرحسین فردی در حاشیه این جشنواره برپا خواهد شد.

در این نشست خبری امین‌ مرادی دبیر اجرایی این جشنواره و مدیر حوزه هنری استان کردستان نیز در سخنان کوتاهی اظهار داشت: پس از سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان د اردیبهشت سال 88 و نامیده شدن کردستان به نام استان فرهنگ و هنر از سوی ایشان، با پیگیری‌های صورت گرفته افتخار میزبانی این دوره از جشنواره را به دست آوردیم که در تاریخ اعلام شده در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: نگاه‌های موجود به استان کردستان به طور معمول نگاه امنیتی است که امیدوارم با برگزاری این جشنواره در این مورد شاهد اصلاح نگاه عمومی باشیم.

مرادی در پایان از برگزاری مراسم گرامیداشت سه ادیب کرد با عنوان عبدالرحمن شرفکندی، شاهرخ اورامی و ملا عمر سالمی صاحب در این جشنواره خبر داد و گفت: برپایی نمایشگاه کتاب ویژه نویسندگان کُرد نیز از دیگر برنامه‌های جنبی این جشنواره است.

کد خبر 2114107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha