۲۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۵۳

گزارشی از تولید انگور در استان مرکزی:

انگور این محصول پرانرژی در ارز آوری/ضرورت توسعه تاکستانهای انگور در استان مرکزی

انگور این محصول پرانرژی در ارز آوری/ضرورت توسعه تاکستانهای انگور در استان مرکزی

اراک - خبرگزاری مهر: انگور میوه ای که طرفداران زیادی داشته و دارد با دانه های سرخ و سیاه و زرد خودش و با ارقام و گونه های مختلف به یک کالای ارز آور تبدیل شده است تا آنجا که تولید این محصول کشور ایران را در ردیف 10 کشور تولید کننده انگور قرار داده است و در استان مرکزی نیز 14 هزار هکتار زیر کشت انگور است.

به گزارش خبرنگار مهر، کشور ایران در سال های 2009 و 2010 پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از دو هزار و 800 کیلومتر مربع و تولید سالانه بیش از دو میلیون و 250 هزار تن انگور در رده دهمین تولید کننده بزرگ انگور قرار دارد و حدود 3.3 درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده است.

این گیاه بوته‌ای و رونده 14 هزار هکتار از سطح باغات استان را تحت پوشش خود قرار داده است بطوریکه تولید انگور در استان رتبه نهم کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر نوید افزایش تولید را در سال جاری می دهد و می گوید:  پیش بینی می شود امسال 132 هزارتن انگور از تاکستانهای استان مرکزی برداشت شود که این میزان تولید نسبت به سال گذشته 125 درصد افزایش دارد.

بیشترین سطح زیر کشت این محصول مربوط به خنداب

علی اصغر زارعی بیشترین سطح زیر کشت این محصول را مربوط به شهرستان خنداب دانست و گفت: شهرستان خنداب از توابع استان مرکزی است که به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب تر، 6 هزار هکتار آن زیر کشت انگور رفته است.

وی میانگین برداشت انگور در استان را 12 تن در هکتار بیان کرد و افزود: عسگری، فخری، بیدانه قرمز، یاقوتی، بیدانه سفید، لعل و شیرازی از مهم ترین ارقام انگور تولیدی استان است.

مدیرباغبانی جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه 52 هزارتن از انگور تولیدی در استان مصرف و مابقی به استانهای همجوار صادر می شود خاطرنشان کرد:سال گذشته 105 هزارتن انگور در استان تولیدشد.

 

 

ضرورت توسعه باغات انگور در مناطق اطراف اراک

فرماندار اراک نیز با اشاره به اینکه توسعه باغات انگور در مناطق اطراف اراک باید یکی از سیاست های اصلی باشد تا اراک از نظر کشاورزی به شهر انگور معروف شود گفت: شهرستان اراک از نظر شرایط آب و هوایی می تواند این محصول پرانرژِی را در خود پرورش دهد.

مسلم پورقاسمیان اظهارداشت: روستای هزاوه در 20 کیلومتری شهر اراک هم اکنون از مناطق تولید انگور محسوب می شود و علاوه بر آن مواد به دست آمده انگور به مانند باسلق، شیره و کشمش، مویز، ترخینه شیره و شربت رب انگور می تواند به جذب گردشگر و رونق اقتصادی منجر شود.

وی بر ضرورت اصلاح و احیای باغات انگور روستای هزاوه به عنوان صنعت و محل درآمد روستاییان و باغداران این منطقه تاکید کرد و گفت: باغات انگور و تولید انگور در این روستا منبع درآمد خوبی برای روستاییان است که باید اصلاح و احیای باغات انگور روستای هزاوه به عنوان صنعت و محل درآمد روستاییان و باغداران مورد توجه جدی قرار گیرد.

ضرورت اصلاح و احیای باغات انگور روستای هزاوه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از برگزاری جشنواره انگور در روستای هزاوه خبر داد و گفت: این جشنواره شهریورماه امسال به منظور توسعه صنعت گردشگری در منطقه هزاوه برگزار می شود.

مجتبی رضوانی اظهار داشت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته این جشنواره در سه محور اقتصادی، گردشگری و مردم شناسی برگزار خواهد شد.

وی معرفی انگور هزاوه و فرآورده های این محصول را از مهم ترین اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد و ادامه داد: روستای هزاوه یکی از بزرگ ترین مناطق تولید انگور در استان مرکزی است و شناسایی ظرفیت های این منطقه نقش موثری در جذب توریست و گردشگر دارد.

 

نقش موثر انگور در جذب توریست و گردشگر

رضوانی اضافه کرد: روستای هزاوه زمینه پرورش 20 رقم انگور را داراست و هر ساله بیش از پنج هزار تن انگور در این روستا تولید می شود.

به گفته وی، نمایش روش های تهیه فرآورده های خوراکی از محصول انگور، اجرای برنامه های موسیقی محلی، بازی های بومی استان، تجلیل از تولیدکنندگان برتر انگور و برپایی نمایشگاهی از محصولات کشاورزی و لبنی از برنامه های این جشنواره است.

کشاورزی؛ میراثی که وارث ندارد هر چند در این شرایط گرانی ها و تحریمها سخت تر شده است اما به نظر می‌رسد توجه مسئولین به اصلاح و توسعه تاکستانهای انگور  سهم ارزآوری در صنعت گردشگری انگور را بیشتر و بیشتر می کند. محصولی که علاوه بر اشتغال زایی که به همراه می آورد صنایع وابسته به ان از جمله سردخانه ها و... را می طلبد.

گزارش: سمیه بصیرت

کد خبر 2114691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha