۲۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۸:۴۴

وحیدی:

98 درصد دانش آموزان لازم التحصیل خراسان شمالی در مدارس هستند

98 درصد دانش آموزان لازم التحصیل خراسان شمالی در مدارس هستند

بجنورد - خبرگزاری مهر: مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: بیش از 98 درصد از دانش آموزان لازم التحصیل استان در مدارس مشغول تحصیل هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد وحیدی عصر سه شنبه در نشست با خبرنگاران، با بیان این که در خراسان شمالی حدود 168 هزار دانش آموز در هزار و 750 آموزشگاه در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و متوسطه مشغول تحصیل هستند، عنوان کرد: دانش آموزان این استان 1.33 درصد از تعداد کل دانش آموزان کشور را تشکیل می دهند.

وی همچنین اظهار داشت: معلمان این استان نیز 1.4 درصد از تعداد کل معلمین سطح کشور را تشکیل می دهند اما توفیقات حاصله در آموزش و پرورش خراسان شمالی از این میزان بسیار بالاتر است.

وحیدی با اشاره به این که تمامی اقدامات و نتایج موفقیت آمیز حاصله در آموزش و پرورش خراسان شمالی در پی برنامه ریزی و فعالیت های هدفمند به دست آمده است، تصریح کرد: مجموعه این اقدامات سبب شده تا این استان از نظر استعدادهای دانش آموزی و موفقیت دانش آموزان در آزمون های مختلف جزو 10 استان برتر کشور قرار گیرد.

وی به شاخص پوشش تحصیلی دانش آموزان در این استان پرداخت و با یادآوری اینکه خراسان شمالی در زمره استان های کمتربرخوردار کشور محسوب می شود، عنوان کرد: با این وجود در حال حاضر بیش از 98 درصد از دانش آموزان لازم التحصیل مقطع ابتدایی این استان به مدرسه می روند و مشغول تحصیل هستند.

این مسئول با اشاره به این که 51.5 درصد از دانش آموزان مقطع ابتدایی خراسان شمالی در روستاهای این استان تحصیل می کنند، گفت: باز ماندن از تحصیل در بین کودکان روستایی به دلایل مختلف محتمل است اما این اداره کل با اتخاذ تصمیم های مناسب و اجرای برنامه های راهبردی مانع از بازماندن دانش آموزان از تحصیل شده است.

به گفته وی در حالی که بر اساس قانون در صورت وجود پنج دانش آموز در یک روستا و یا جامعه عشایری باید آموزش و پرورش یک معلم برای تدریس این دانش آموزان بفرستد، آموزش و پرورش خراسان شمالی در سال گذشته در برخی مناطق حتی برای تحصیل سه دانش آموز نیز اقدام به تعیین و ارسال معلم کرد.

وحیدی اضافه کرد: حتی در برخی موارد برای ممانعت از بازماندن دانش آموزان از تحصیل در شرایطی که والدین آنها مایل به تحصیل فرزندان خود نبودند، این نهاد با رسیدگی موضوع در مراجع قضایی، والدین را مجبور به فرستادن فرزندان به مدارس نمود.

90 درصد دانش آموزان خراسان شمالی در نوبت صبح تحصیل می کنند

وی همچنین در مورد میزان تشکیل کلاس های مدارس استان در نوبت صبح، اظهار داشت: در سال تحصیلی گذشته در مقطع ابتدایی 90.1 درصد از دانش آموزان در نوبت صبح تحصیل می کردند و این میزان در مقاطع تحصیلی راهنمایی و متوسطه نیز 89.8 درصد بود.

به گفته وحیدی این میزان در مدت سه سال در مقاطع تحصیلی مختلف بین 30 تا 38 درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: همچنین پوشش تحصیلی دانش آموزان استان در مقطع تحصیلی راهنمایی و متوسطه نیز با وجود اینکه مشمول قانون تحصیل اجباری نیست، بیش از 88 درصد بوده است.

این مسئول با بیان اینکه این پوشش تحصیلی در سال های اخیر بیشتر به سمت رشته های تحصیلی فنی و حرفه ای و کاردانش سوق پیدا کرده است، افزود: پوشش تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش در این استان به گونه ای بود که خراسان شمالی در سال تحصیلی گذشته رتبه نخست کشوری را در بین تمامی استان ها به دست آورد.

وی در ادامه با اشاره به ایجاد مدارس نمونه دولتی در مناطق محروم استان به منظور فراهم کردن فرصت ارتقای تحصیلی دانش آموزان مستعد، عنوان کرد: هم اکنون در تمامی شهرستان ها و مناطق آموزشی دهگانه خراسان شمالی، مدارس نمونه دولتی در مقاطع راهنمایی و دبیرستان برای دانش آموزان مستعد دختر و پسر وجود دارد.

400 کلاس درس جدید در خراسان شمالی هوشمندسازی می شود

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هوشمندسازی مدارس در این استان با بیان این که در حال حاضر بیش از 600 کلاس درس در خراسان شمالی با استفاده از اعتبارات بخش های مختلف هوشمندسازی شده است، اظهار داشت: بر اساس برنامه قرار است در سال تحصیلی جدید 400 کلاس درس دیگر نیز در این استان هوشمندسازی شود.

وحیدی با بیان این که حدود نیمی از این کلاس ها با استفاده از سهم نیم درصد اعتبارات پژوهشی دستگاه های مختلف استان هوشمندسازی می شود، افزود: 200 کلاس دیگر نیز با تخصیص اعتبارات ملی آموزش و پرورش هوشمندسازی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی در زمینه هوشمندسازی مدارس عادی دولتی رتبه نخست کشوری را در سال گذشته کسب کرد، تصریح کرد: همچنین این استان از نظر شاخص فرهنگ سازی استفاده از مدارس هوشمند نیز در سطح کشور موفق به کسب رتبه دوم شد.

وحیدی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده میزان اظلاعات دریافتی دانش آموزان در کلاس های هوشمند دو برابر کلاس های عادی است و میزان یادگیری نیز در این کلاس ها به نسبت کلاس های عادی 35 درصد افزایش می یابد.

کد خبر 2115100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha