به گزارش خبرنگار مهر، علیاکبر عصارنیا عصر چهارشنبه در نشست خبری اظهار كرد: در دوره اول و دوم طرح مسجد ما تنها بر اساس موضوعات مساجد خدمت ارائه میشد اما در دوره سوم رویکرد بر مبنای ارائه خدمت شد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه دو ماه برای تولید، طرح و برنامه به مساجد زمان داده میشود تا کارهای پژوهشی خود را به دبیرخانه مسجد ما ارائه دهند، ادامه داد: در مرحله بعد که در واقع 6 ماه دوم سال است، لیست 110 خدمت در اختیار مساجد قرار میگیرد و باید خدماتی با موضوع همسایه، کسبه، کودکان و نوجوانان، دختران، بانوان و... ارائه شود تا شهروندان در گروههای سنی در مساجد نقش و کارکرد داشته باشند.
وی افزود: موضوع دیگر بحث مسجد اسوه است که از بین تمام مساجد، مسجد الگو و اسوه را استخراج میشود و فعالیتهای آنها با حمایتهای ویژهای به طور گسترده اجرا خواهد شد به نحوی که حداقل 18 ساعت در شبانهروز این مساجد فعالیت دارند و ارائه خدمت میکنند به طوری که استاد محوری در حوزههای خانواده، احکام و ... در مسجد حضور مستمر داشته باشد و از این طریق مسجد خدمت محور میشود.
وی با بيان اينكه طرح مسجد ما که پنجمین دوره آن پیشرو است از سال 87 آغاز به کار کرده است تاكيد کرد: در حال حاضر مساجد در حوزه کارکردها توانمند شده و با موضوعات جدیدی کار کردند به طوری که مطالبه مردم از فضای مسجد بیشتر شد.
وي بيان کرد: امروز مساجد از فضای محدود محلی خارج شدهاند و با اساتید و مشاوران گستردهای در عرصههای فرهنگی، برنامهریزی، خانواده و آشنایی پیدا کرده و به نوعی مسجد ارائه خدمت به مخاطبان را یاد گرفتهاند و از این رو نیازهای مخاطبان برطرف شده و فرد نسبت به فضای دینی و معنوی مسجد مشتاقتر شده است.
عصارنیا تاكيد کرد: در طرح مسجد ما تمامی مساجد بر اساس موقعیت جغرافیایی طرحهایی را از کتاب 110خدمت فرهنگی انتخاب و اجرا میکنند و تمام نیازهای طرح مانند استاد، محصولات فرهنگی، محتوا، اردو، جوایز، نمایشگاهها، کارگاه، آموزش و ... از طریق دبیرخانه مسجد ما تامین میشود.
وی يادآور شد: در حال حاضر به دنبال برگزاری جشنوارهای به نام کارکردهای اجتماعی مساجد هستیم به طوری که تمامی فعالیتهای اجتماعی که حول مسجد تعریف میشود، با رویکرد خدمت در این جشنواره مطرح میشود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: کانونهای تخصصی با محوریت فرهنگسراهاست که به عنوان پایگاه تخصصی به منطقه خود ارائه خدمت میکنند و در حال حاضر 200 مسجد در حوزه کانونهای تخصصی فعال شدهاند.
وی با اشاره به محصولات تولیدی در دبیرخانه مسجد ما اعلام کرد: پیشبینی میشود با توجه به رویکردهایی که در طرح مسجد ما وجود دارد، محصولاتی نظیر نرمافزار سبک زندگی دینی، زندگی مسجدی و تشکلی، کتاب طرحهای ابتکاری با رویکرد کارکردهای اجتماعی مساجد، ثبت تجربیات مساجد، تجربیات موفق در قالب داستان و... در اختیار مساجد قرار گیرد.
نظر شما