حجتالاسلام محمدرضا صالحیان در گفتگو با مهر اظهار داشت: در صدر اسلام حضور فعال و مستمر مردم در مسجد همواره باعث ارتقا درجه مساجد در تمام ابعاد اجتماعی، فرهنگی، نظامی، تعلیم و تعلم و امر به معروف و نهی از منکر شده است.
صالحیان در ادامه اظهار داشت: یکی از عوامل دستیابی به بهترین نتیجه و موفقیتها در تمام ابعاد زندگی مشورت و هم فکری است که حضور در مسجد زمینهساز این فرصت است.
وی با اشاره به مشورت مسلمانان در مسجد افزود: پيامبر اکرم تقريباً در همه مواردي که دستور مستقيم وحي برای ایشان وجود نداشت، از راه مشورت با مسلمانان تصميم گيري کرده و اين مشورتها در مسجد صورت میگرفت.
صالحیان با اشاره به سخن امام صادق(ع) افزود: در صدر اسلام نيازمندان در مسجد ساکن میشوند و اين حضور دو فايده داشت، نخست آنکه از آوارگي آنها جلوگيري شده و دوم آنکه اين افراد به عنوان طبقه نيازمند جامعه هميشه در برابر چشم حاکم و مردم شهر بوده و به آنها کمک میشد.
وی اظهار داشت: مسجد پناهگاه غريبان و در راه ماندگان و به تعبير قرآن "ابنالسبيل" بود، به گونهاي که در شهرهاي اسلامي هرگاه فرد تازه واردي داخل شهر ميشد و در آن شهر کسي را نمي شناخت، به سراغ مسجد آن شهر ميرفت و در مدت اقامت خود در آنجا سکونت ميگزيد.
صالحیان ادامه داد: مسجد افزون بر محل برگزاري مراسم عبادي و نماز، محل بسیج دانش آموزي و مسابقات مختلف نيز به شمار ميآید.
وی افزود: براي نمونه پيامبر در مسجد آيه هاي قرآن احکام و معارف دين و حتي مسائل تاريخي را به مردم آن زمان آموزش ميدادند.
نظر شما