۲ شهریور ۱۳۹۲، ۱۰:۳۷

گزارش خبری/

جولان بیکاری در روستای ورودی خراسان شمالی/ "چمن بید" دیگر نه نشان از چمن دارد و نه بید!

جولان بیکاری در روستای ورودی خراسان شمالی/ "چمن بید" دیگر نه نشان از چمن دارد و نه بید!

مانه و سملقان - خبرگزاری مهر: روستای چمن بید که در ورودی استان خراسان شمالی قرار گرفته است، با وجود ظرفیت های فراوان، متاسفانه با مشکلات زیادی نظیر بیکاری جوانان دست و پنجه نرم می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، روستای چمن بید از توابع شهرستان مانه و سملقان در فاصله 45 کیلومتری غرب آشخانه مرکز این شهرستان و در حاشیه جاده آسیایی واقع شده است.

این روستا با داشتن حدود هزار و 500 نفر جمعیت در قالب 430 خانوار، روستای ورودی به استان خراسان شمالی از سمت غرب و استان گلستان محسوب می شود.

در مورد وجه تسمیه این روستا گفته شده که به دلیل وجود درختان سایه گستر و سرسبزی و زیبایی این منطقه آن را چمن بید نامیده اند، منطقه ای که به واسطه داشتن چشمه ها و قنوات و چاه های پرآب روزگاری دستی در کشاورزی شمال خراسان داشته است، پیشینه ای سبز که این روزها به واسطه خشک شدن آن چشمه های جوشان و کور شدن آن قنات های خروشان به خاطره ها پیوسته و اکنون در روستای چمن بید دیگر نه نشانی از چمن وجود دارد و نه سایه ای از بید.

چمن بید اگرچه در حاشیه جاده آسیایی واقع شده و شمار زیادی از مردم این روستا نیز با اشتغال در رستوران ها و فروشگاه های دو سوی جاده ارتزاق می کنند اما این فرصت به تنهایی تکافوی نیاز اشتغال اهالی این روستا را نمی کند.

حال بماند که چندی پیش مسئله تغییر مسیر جاده آسیایی و عدم عبور این جاده از داخل روستا برای مدت ها خواب را از چشم ساکنان این روستا ربود و ترس از دست دادن مشتریان مسافر، به کابوس حدود 20 درصد از اهالی این روستا که مستقیما از مسافران این جاده ارتزاق می کنند، تبدیل شد.

گفته می شود 95 درصد از جمعیت این روستا به نوعی به جاده وابسته هستند، آماری که در نگاه نخست شاید غیرواقعی به نظر بیاید اما با اندکی کاوش تقریبا به درستی آن پی خواهیم برد.

در روستایی با اقتصاد در هم تنیده وابسته به مسافران جاده آسیایی، کشاورز هم که باشی باز هم چشمت به دست مسافرانی است که می خواهند چند ساعت و یا حداکثر یک شب را در این منطقه سپری کنند.

دهیار روستای چمن بید در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد مسئله اشتغال اهالی این روستا می گوید: 40 درصد از مردم روستای چمن بید به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند و 40 درصد نیز برای امرار معاش، کارگری فصلی در شهرهای بزرگ کشور را پیشه خود کرده اند.

محمدعلی سلطانی اظهار می کند: همچنین حدود 20 درصد از ساکنان این روستا نیز در زمینه پذیرایی از مسافران و زائران امام هشتم(ع) مشغول فعالیت هستند.

به گفته وی با این وجود به دلیل خشکسالی های پی در پی و خشک شدن چشمه ها و قنوات دیگر کشاورزی و دامداری در این روستا رونق چندانی ندارد و به همین دلیل نیز بسیاری از جوانان و اهالی محل برای کار به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده اند.

سلطانی با تاکید بر رفع مشکل اشتغال اهالی این روستا از طریق اجرای طرح های اشتغال زایی در این منطقه، می افزاید: لازم است با اعطای تسهیلات مناسب از ظرفیت مسافران و نیز پتانسیل های کشاورزی نوین و دامداری صنعتی در این روستا بهره برد.

برگزاری نشست ستاد دائمی تسهیلات سفر در چمن بید

هفته گذشته بود که جلسه بررسي مسائل و مشكلات واحدهاي پذيرايي شهرستان مانه و سملقان در قالب نشست ستاد دائمی تسهیلات سفرهای شهرستان در محل روستاي چمن بيد برگزار شد.

در این جلسه که با محوريت بررسي مشكلات واحد هاي پذيرايي بين راهي با حضور مديران كل استاني و اعضاي ستاد دائمی تسهیلات سفر، به رياست سید محمدرضا هاشمی؛ فرماندار شهرستان برگزار شده بود؛ هريك از مديران دستگاه هاي اجرايي شهرستان در خصوص مشكلات حوزه مسئوليتي خود توضيحاتي را ارائه کردند.

فرماندار شهرستان مانه و سملقان در این نشست خدمت به زائرين بارگاه ملكوتي حضرت امام رضا(ع) را توفيق بزرگي براي مردم مهمان نواز شهرستان دانست و حفظ آمادگي براي خدمتگزاري به مسافرين را ضروري ذکر کرد.

سید محمدرضا هاشمی با اشاره به توانمندی های شهرستان مانه و سملقان در زمینه اشتغال زایی مرتبط با مسافران و زائران حرم مطهر رضوی، اظهار داشت: عبور مسیری طولانی از جاده آسیایی از این شهرستان و گذر سالیانه دوازده میلیون مسافر از این مسیر، فرصت مناسبی را برای خدمات رسانی به این مسافران و زائران فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: با توجه به این که شهرستان مانه و سملقان به عنوان اولین شهرستان و روستای چمن بید به عنوان نخستین روستای ورودی مسافران و زائران حرم امام رضا(ع) در استان خراسان شمالی محسوب می شوند، لازم است با فراهم کردن بسترهای مناسب امنیت غذایی، بهداشتی و رفاهی رضایت خاطر مسافران را جلب کرده و آنها را با خاطره ای خوش راهی زیارت حرم مطهر رضوی کنیم.

هاشمی در ادامه با تاکید بر استفاده از این ظرفیت، خواستار توجه بیشتر به دیگر پتانسیل های شهرستان نظیر دامداری، کشاورزی، صنعت و خدمات شد و گفت: مسئولان باید با استفاده از این توانمندی ها، فرصت اشتغال و تولید را برای مردم فراهم کنند.

 

کد خبر 2121288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha