به گزارش خبرنگار مهر، محمد صبور بعد ازظهر شنبه در محل سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي در جمع خبرنگاران اظهار كرد: بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بهرهگیری از توان علمی و تخصصی طرح هاي تحقيقاتي را به انجام میرساند و با انتشار نتايج در نشریات تخصصی و ارائه در محافل علمی در اختیار کشاورزان و تولیدکنندگان استان قرار میگیرد.
صبور توضيح داد: در سال 92، تعداد 52 طرح در بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر این مرکز در رابطه با محصولاتی مثل گندم، جو، زعفران، گیاهان علوفهای، سیبزمینی، پیاز و گوجه فرنگی در دست اجرا است.
وی افزود: تحقیق و برنامهریزی الگوی کشت مطلوب در خراسان رضوی، دستیابی به تکنولوژی تولید و تکثیر بذر سیبزمینی عاری از ویروس به روش کشت بافت و احیای منابع ژنتیکی جو و گندم بخشی از یافتههای تحقیقاتی این مرکز است.
صبور با اعلام اين خبر كه در سال زراعي جاري 600 هزار تن گوجهفرنگی از مزارع خراسانرضوي برداشت مي شود افزود: با سطح زیرکشت حدود 15 هزار هکتار یکی از چهار استان عمده تولیدکننده گوجهفرنگی در کشور هستيم.
وي يادآور شد: عمده محصول تولیدی در خراسانرضوی روانه کارخانهجات صنایع تبدیلی شده و به فرآوردههایی از قبیل رب و سس تبدیل میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی شهرستانهای مشهد، فریمان، چناران، نیشابوررا از مناطق عمده تولید این محصول در خراسانرضوی معرفي كرد و گفت: مقام نخست به مشهد بابیش از چهار هزار هکتار سطح زیرکشت اختصاص دارد.
صبور گفت: کاشت این محصول با احداث خزانه در اواخر اسفندماه آغاز و با آماده شدن نشایی، در اردیبهشت ماه به زمین انتقال میشود و 95درصد از کشت استان به صورت نشایی کاشته میشود.
وی افزود: در چند سال اخیر با بهبود روشهای تولید کشت نشایی به ویژه استفاده از نشایی صنعتی تحول بسیار مثبتی در بهبود کشت این محصول به وجود آمده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی از كشاورزان خواست تا با توجه به شرایط جوی موجود و امکان گسترش بیماریهای قارچی کشاورزان از راهنماییهای کارشناسان در مدیریت جهاد کشاورزی استفاده کنند.
نظر شما