۴ شهریور ۱۳۹۲، ۸:۳۹

اسناد جدید افشا شده/

آمریکا از ترس پیروزی ایران، به عراق در حمله شیمیایی کمک کرد

آمریکا از ترس پیروزی ایران، به عراق در حمله شیمیایی کمک کرد

سرویس بین‎‎الملل خبرگزاری مهر- در حالی که رسانه‎های غربی با هیاهو، مدعی استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی علیه مردم هستند و می‏‎خواهند از مساله فوق برای حمله به این کشور بهره برداری کنند، اسنادی به تازگی افشا شده است که از همکاری واشنگتن با رژیم صدام در حملات شیمیایی در دفاع مقدس پرده برداشته است.

با توجه به اسناد سازمان سیا که از حالت طبقه بندی خارج شده است و به دست فارن پالیسی رسیده است، آمریکا از حملات شیمیایی رژیم صدام حسین علیه ایران در دهه 1980 اطلاع داشت و حتی در این زمینه با آنها همکاری کرده است.

طبق جزئیات فوق که بر اساس مصاحبه با مقامات اطلاعاتی سابق کشورهای دیگر نیز تکمیل شده است، آمریکا به صورت محرمانه شواهدی دال بر حملات شیمیایی عراق در سال 1983 در دست داشته است.

فارن پالیسی می نویسد این شواهد "معادلِ پذیرشِ رسمی آمریکا در زمینه مشارکت در برخی از مخوف‎ترین حملات با سلاح شیمیایی در تاریخ است."

با تکرار هفته گذشته ادعای حمله شیمیایی در سوریه، کارشناسان به پیش بینی پاسخ احتمالی آمریکا پرداخته اند. روز یکشنبه، یکی از مقامات آمریکایی اعلام کرد که احتمال واکنش نظامی علیه سوریه افزایش یافته است، زیرا آمریکا "تردید کمی دارد" که حمله شیمیایی صورت گرفته است.

به نظر می‎رسد واشنگتن به دنبال پیاده کردن مدل حملات هوایی سال 1998 در کوزوو است که آن هم به دنبال بحران انسانی‎ای بود که بدلیل مخالفت روسیه، در شورای امنیت سازمان ملل به بن بست رسیده بود.

در حالی که ملحقات گزارش فارن پالیسی نشان از دوگانگی در مواجهه آمریکا با عراق و سوریه دارد، جزئیات فوق موجب شده حتی کارشناسان آمریکایی نیز ضمن اعتراف به این مساله، تنها مساله مهم برای واشنگتن را منافعشان در خاورمیانه بدانند.

در گزارش فوق آمده است: "به وضوح، این سیاست ریگان در زمینه اطمینان یافتن از پیروزی عراق را -به هر قیمتی- بوده است." این روند شامل کمک به صدام حسبن برای بمباران شیمیایی ایران نیز می شده است.

آنها اعتراف می کنند که از سال 1983 تا 1987، در محافل اطلاعاتی صحبت از شواهد متقن در زمینه استفاده عراق از سلاح شیمیایی و پیش از آن از گاز خردل بوده است.

 

ریگان: پیروزی ایران غیرقابل قبول است

ریک فرانکونا، سرهنگ سابق نیروی هوایی آمریکا به نشریه گفته است وی برای بار اول از استفاده عراق از سلاح هسته‎ای در سال 1984 آگاه شده بود. در آن زمان، جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی به سازمان ملل در این زمینه شکایت کرده بود اما محافل جهانی، شواهد را نپذیرفته بودند. سپس ایران تمرکز خود را بر روی تجمیع تعداد زیادی از نیروهای خود در نزدیکی شهر بصره عراق گذاشته بود که نقطه ضعف دفاعی آنها محسوب می شد:

در اواخر 1987، تحلیل‎گران DIA [آژانس اطلاعات دفاعی] در فروشگاه فرانکونا در واشنگتن یک گزارش فوق سری با عنوان "بر دروازه های بصره" نوشتند و هشدار دادند که حمله بهار 1988 ایران، از تمام حملات بهارهای پیشین بزرگ‎تر خواهد بود و این حمله فرصت بسیار مناسبی برای شکستن خطوط عراقی و تصرف بصره است. این گزارش هشدار داد که اگر بصره سقوط کند، ارتش عراق فرو خواهد ریخت و ایران در جنگ پیروز می‎شود.

رئیس جمهور ریگان گزارش را خواند و به گفته فرانکونا، یادداشتی در حاشیه آن خطاب به فرانک سی. کورلوچی -وزیر دفاع- نوشت: "پیروزی ایران غیرقابل قبول است."

به اعتراف اسناد فوق، آمریکا اطلاعات خود را در اختیار بغداد قرارداد و محل دقیق رزمندگان ایرانی را به آنها داده بود. در آن زمان بود که عراق یک سری حملات وحشیانه‎ای با گازهای سارین انجام داد.

اسناد افشا شده

- گزارش وضعیت جنگ ایران- عراق که خاطر نشان می‎کند در حال آماده شدن برای حمله شیمیایی هستند (29 ژوئیه، 1982)

- یادداشت فوق سری درباره استفاده عراق از سلاح شیمیایی با بررسی پاسخ احتمالی ایران (4 نوامبر 1983)

- یادداشت رئیس سیا درباره پیش بینی استفاده عراق از گاز اعصاب علیه ایران (24 فوریه 1984)

- سازمان سیا پیش بینی "استفاده گسترده از گاز خردل" و گاز اعصاب در اواخر تابستان می‎کند (13 مارس 1984)

- سیا استفاده عراق از گاز اعصاب توسط عراق را تایید کرد (23 مارس 1984)

- سیا پیامدهای مبارزه با اشاعه سلاح شیمیایی را با توجه به استفاده عراق از گاز اعصاب و خردل بررسی می‎کند (6 سپتامبر 1984)

- برآورد اطلاعاتی از برنامه سلاح شیمیایی عراق (ژانویه 1985)

-----------------------

حامد نعمت اللهی

کد خبر 2122862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha