به گزارش خبرگزاری مهر، علیاصغر محمدخانی معاون فرهنگی و بینالملل شهرکتاب با اعلام این خبر گفت: کمدی الهی دانته از معروفترین آثار ادبیات غرب است که شرح سفر او به دوزخ، برزخ و بهشت بوده و در این اثر ویرژیل شاعر رومی، راهنمای دانته در گذر از دوزخ و برزخ است. دانته شخصیتهای تاریخی یا هم عصر خود را برحسب فضائل اخلاقی و نیز سیاسیشان در هر یک از این سه جایگاه قرار داده است.
وی افزود: کمدی الهی دانته را از بزرگترین آثار ادبی جهان و دانته را جزء 5 یا 6 شاعری میدانند که تا امروز در آسمان ادبیات جهان درخشیدهاند و بسیاری از پژوهشگران و صاحبنظران مشترکات فراوانی میان کمدی الهی دانته و سیرالعباد سنایی و برخی از سفرنامههای روحانی شرقی یافتهاند و بر این باورند که هر دو متن میتوانستهاند یک منبع مشترک الهامدهنده و یا حتی یک الگوی مشترک داشته باشند و آن روایت معراج حضرت محمد (ص) است.
دبیر همایش سفرنامههای روحانی درباره برنامههای این همایش گفت: همایش سفرنامههای روحانی با همکاری بنیاد دانته ایتالیا و رایزن فرهنگی دو کشور ایران و ایتالیا در روزهای سهشنبه تا پنجشنبه 19 تا 21 شهریور در تهران برگزار میشود و ادامه این همایش دوم آبانماه در شهر رم در موسسه دانته تشکیل میشود.
محمدخانی به حضور و سخنرانی الساندرو مازی، دبیرکل دانته و استادانی چون جولیو فرونی از دانشگاه رم، کارلو سکونه و ماریو مانچینی و مارکو ولیا از دانشگاه بولونیا در این همایش اشاره کرد که درباره مقایسه بین کمدی الهی دانته و سیرالعباد سنایی و دیگر متون مشابه سخنرانی خواهند کرد و از ایران نیز استادانی چون فتحالله مجتبایی، نصرالله پورجوادی، میرجلالالدین کزازی، قاسم کاکایی، محمدیوسف نیری، محمدجعفر یاحقی، م.طاهر نوکنده، مریم حسینی، سهیلا صلاحیمقدم، نسرین فقیه ملک مرزبان، فرح نیازکار، ابوالقاسم پیاده کوهسار و ... سخنرانی خواهند داشت.
معاون فرهنگی و بینالملل شهرکتاب ادامه داد: شهرکتاب از سال گذشته همایشهای تطبیقی را به منظور شناساندن آثار مهم ادبیات فارسی به جهانیان و شناختن دقیق آثار ادبی جهان با همکاری کشورهای مختلف برگزار میکند که برگزاری همایش «سعدی و پوشکین» در تهران و مسکو و همایش «سعدی و یونسامره» در تهران و آنکارا نتیجه این رویکرد بودند. بعد از برگزاری همایش سفرنامههای روحانی، همایش سعدی و سروانتس با بنیاد سروانتس در تهران و مادرید و همایش ابوالقاسم فردوسی و ابوالقاسم شابی با همکاری بیتالحکمه تونس در تهران و تونس برگزار خواهد شد. برگزاری این همایشها در یک دهه از سال 1391 تا 1400 شمسی از مهمترین برنامههای بینالمللی شهرکتاب است.
محمدخانی در پایان گفت: متاسفانه نهادهای مسئول در معرفی فرهنگ اسلام، ایران و زبان و ادبیات فارسی در طول 8 سال گذشته، با وجود داشتن منابع مالی و امکانات فراوان، تلاش شایسته و درخوری نداشتهاند و وظیفه همه مردم و فرهیختگان ایران است که با همکاری نهادهای فرهنگی خصوصی به معرفی فرهنگ غنی ایران به ویژه ادبیات معاصر فارسی بپردازند تا جبران کاستیها و نقصانهایی شود که در این حوزه وجود دارد.
نظر شما