به گزارش خبرنگار مهر از علیآباد کتول استان گلستان، مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره تجسمی جوانان عصر روز گذشته، پنجم شهریور در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد علیآباد کتول با حضور علیاصغر امیرنیا مدیر امور تجسمی، قادر آشنا مدیر امور هنرهای نمایشی، غلامرضا منتظری دبیر جشنواره و تعدادی از مدیران استانی برگزار و منتخبان این جشنواره معرفی شدند.
در ابتدای این مراسم منتظری گفت: از ویژگیهای این دوره نظم و آرامشی بود که بر فضای جشنواره حاکم بود که این مورد باعث ارتقای کمی و کیفی آثار شد زیرا هنرمندان با فراغ بال به خلق آثار هنری پرداختند. داوریها نیز در این دوره اطمینان بخشتر بود زیرا داوران ما فرمهای کارشناسی شدهای در دست داشتند و بر اساس آنها داوری خود را انجام دادند که این مهم باعث شد عیار داوری بالا برود.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان گلستان ادامه داد: امیدواریم این جشنواره گام کوچکی در راستای توسعه هنرهای تجسمی جوانان برداشته باشد. ما تمام تلاش خود را کردیم که جشنواره بدون کمی و کاستی برگزار شود و از هنرمندان میخواهیم که مشکلاتی را که در ابتدای جشنواره در جریان اسکانشان به وجود آمد بر ما ببخشند.
وی معدل عملکرد جشنواره را معدلی قابل قبول دانست و بیان کرد: خواهش من از معاونت هنری این است که برای برگزاری جشنواره در سالهای آینده در استان گلستان یا هر استان دیگری اعتبار مشخصی در نظر بگیرد تا مشکلات گریبانگیر جشنواره تجسمی جوانان نشود. ظرف اعتبار استانها محدود است و اگر بخواهیم برای این جشنواره خرج کنیم باید از بودجه سایر هنرها بزنیم.
در ادامه مراسم متن پیام فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به بیستمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان قرائت شد.
دانشجو در پیام خود آورده بود: سپاس و ستایش بر خدایی را سزاست که خود زیباست و زیبایی را دوست میدارد. هم اویی که خود یگانه هنرمند عالم هستی است و هنرمندان عالم را عنایت دارد. شاهکار آفرینش را با هنر خلقت به اکمال در پیدایش هستی تکامل می بخشد و کسی را جز او زیبنده ی فتبارک نیست. بیگمان آفرینش بیبدیل جهان هستی و جمله آفریدگان بویژه خلقت انسان و صفات انسانی خود معجزهای جاوید است که نشان از عظمتی ربانی دارد و هم اوست که چنین نقش عجب در گردش پرگار خود آفرید و با فرو فرستادن مصحف شریف، راه کمال و سرچشمه هنر را بر همگان آشکار ساخت و ذوق هنر و ادب بر نهاد همگان نهاد.
وی ادامه داده است: نقش هنر در پرورش انسان و کمال بخشیدن به صفات انسانی، از دیر باز عیان بوده و از این روست که آموزههای دینی و فطرت پاک انسانی بر آفریدههای هنری، زبان به تحسین گشوده و بدان مباهات نموده است. هنر فاخر همواره از مرزهای جغرافیایی فراتر رفته و در میان فرهنگهای مختلف پیامهایی را به مقصد رسانده است که هیچ ابزار و ساز و برگی این چنین نبوده و نتواند بود. زبان هنر در میان اهل دانش و نسل فرهیخته و جوان امروز، علاوه بر شاخصی عمده برای توسعه فرهنگی و هنری به بستری مناسب جهت مشارکت و رقابت سازنده برای بروز خلاقیتهای هنری و غنا بخشيدن به فرهنگ اجتماعی تبدیل گردیده است که رشد، بالندگی و شکوفايی انسان در درک و شناخت جهان پيرامون را سبب میگردد.
وی در بخش دیگری از پیام خود چنین گفت: در این راستا برگزاری بیستمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی جوانان در بزرگترین واحد دانشگاهی استان گلستان میتواند ضمن ایجاد فضایی فرهنگی برای رقابتی سالم و تعاملی سازنده ، زمینه تجلی خلاقیتها و نوآوریهای جوانان را فراهم آورده و از طریق تبادل اندیشه هنرمندان و پژوهشگران عرصه هنر، بیش از هر زمان دیگر جهان را که تشنه حقیقت است سیراب کند.
علی اصغر امیرنیا سخنران بعدی این مراسم بود که قبل از قرائت بیانیه هیات داوران جشنواره توسط بهرام کلهرنیا گفت: با وجود مشکلات فراوان و کمبود اعتبار بر ای ششمین سال جشنواره را در استان گلستان برگزار کردیم و در برگزاری این جشنواره نهادها و مراکز استانی با ما همکاری لازم را داشتند.
وی هنرمندان جوان را آیندهسازان کشور دانست و بیان کرد: با حمایت از این هنرمندان جوان و توسعه هنرهای تجسمی در کشور میتوان آینده روشنی برای فرهنگ و هنر در ایران اسلامی رقم زد.
امیرنیا بیان کرد: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان مقدمهای برای ورود به جشنواره هنرهای تجسمی فجر است و هنرمندان جوان مستعد میتوانند خود را در این جشنواره نشان دهند و بعد زمینه را برای حضورشان در جشنواره تجسمی فجر آماده کنند.
مدیرکل دفتر امور تجسمی دولت قبل در پایان گفت: بیستمین جشنواره جوانان با بهره مندی از اساتید شاخص هنری در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی برگزار شد و هنرمندان جوان فرصت ارزیابی خود و هنرشان را در این جشنواره که تنها رقابت نبود بلکه به نوعی رویکردی اموزشی و تربیتی نیز داشت پیدا کردند.
در ادامه نفرات برتر هر رشته مشخص شدند که در رشته تصویر سازی رتبه اول به سیده زهره حسینی، رتبه دوم به رضا دالوند و رتبه سوم مشترکا به حمید نجابتی و صفا کسایی رسید.
در رشته پوستر مینا سودمند، رضا شعبانی و جواد زرینیا رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. در حوزه کاریکاتور (بخش موضوعی) رتبه اول به نیلوفر کبودین و رتبه دوم به مجتبی حیدرپناه رسید و در بخش کاریکاتور (چهره) آرش فروغی و علی بیطرف نفرات اول و دوم شدند.
همچنین در رشته عکاسی رتبه اول امید مصفا، رتبه دوم محمد صفرپور و رتبه سوم محمد بقالاصغری معرفی شدند.
در حاشیه چه گذشت:
* هنگام سخنرانی امیرنیا حاضران در سالن که عمدتا هنرجوبان بودند با تشویقهای پی در پی از او خواستند که زودتر صحبتهای خود را به اتمام برساند که امیرنیا به شوخی به آنها گفت هر چقدر شما بیشتر دست بزنید من هم بیشتر حرف میزنم تا دیرتر جوایز را بگیرید.
* مجری برنامه از برگزیدگان با عنوان قهرمان یاد میکرد که مسابقات ورزشی را تداعی میکرد.
* هیات داوران و بسیاری از مدعوین در بیرون سالن نشستند زیرا هماهنگی لازم برای نشستن مهمانان وجود نداشت.
* امیرنیا در بخشی از صحبتهایش به تغییر مدیر هنری نیز اشاره کرد و گفت که وی حامل سلام معاونت پیشین و معاونت جدید هنری به هنرمندان است که هیچکدام نتوانسته بودند به این جشنواره بیایند.
* مجری برنامه از سعید فلاحفر به عنوان دبیر هنری جشنواره یاد کرد که وی چندی پیش استعفا داده و جای خود را به علی تن داده بود.
* در هنگام اهدای جوایز برخی داوران از جمله جمشید حقیقتشناس از حضور در بالای سن خودداری کردند.
نظر شما