به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی عصر چهارشنبه در اجلاس سراسری نماز در دانشگاه لرستان اظهار داشت: عالم کائنات را اگر به دیده جان بنگریم همه در ستایش و نیایش هستند، نیایشی بر آستان ملکوتی معبود و ستایشی برای سپاس وجود.
وی با بیان اینکه همه موجودات عالم خاضعانه و خاشعانه در برابر پروردگار کرنش می کنند و آرام می گیرند، عنوان کرد: آیا می شود نبات و جماد به نیاش و ستایش ملکوت اعلی مشغول باشند و اشرف مخلوقات از ستایش خالقش غافل بماند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم افزود: نماز عالی ترین تجلی فرهنگ و نمایش هنر حضور در محضر آفریدگار است.
نماز محکم ترین ریشه الفت میان عبد و مولاست
جنتی ادامه داد: گرایش انسان به دین و معنویت ریشه در فطرت او دارد و این ریشه تناور زنده به آسانی قطع یا پژمرده نمی شود. نماز و نیایش جویبار زلالی است که ریشه درخت خداجویی و حقیقت جویی را در وجود انسان آبیاری می کند و جایگاهی بس عظیم در جامعه دینی دارد.
وی یادآور شد: نماز محکم ترین ریشه الفت میان عبد و مولاست و رشته استواری است که همه هستی و موجودیت آدمی را به ملکوت پیوند می زند. مردمی که رو به سوی خداوند دارند و دل به حقیقت دین سپرده اند نماز را از جان دوست تر دارند زیر در این گهواره است که روح می بالد و جان می شکفد و دل آرام می گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم با بیان اینکه نماز جز آنکه نمازگزار را پاک و شایسته وصال می کند جامعه را نیز به راه سعادت می برد، عنوان کرد: شهری که در آن بانگ نماز بالاترین بانگ ها و صفهای جماعت طولانی ترین صف ها و درهای مساجد بازترین درها به سوی خلق خداست هرگز تن به خواری و پستی نمی دهد.
جنتی با بیان اینکه نماز اگرچه در خانه و مسجد اقامه می شود اما شعاع آن کوچه ها و خیابانها را در می نوردد، افزود: اگر کوچه و خیابان شهر ما آن نیست که می باید به طور حتم در این کوچه و خیابان بر نماز جفا شده است.
دشمن نماز، غفلت ما و ناروایی هایی است که مردم گاه در رفتار و گفتار ما می بینند
وی افزود: در فرهنگ دینی ما مرز مسلمانی نمازگزاری است، این مرز را باید مرزبانی شود و مرزبان هر مسلمانی است که طعم نماز را چشیده است. نماز نشانه مسلمانی است و اگر این نشانه کمرنگ یا محو شود اثری از مسلمانی باقی نمی ماند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم با بیان اینکه از آنجا که نماز نشانه دینداری است به اندازه دین دشمن دارد و بناست که این دشمنان را بشناسیم، افزود: دشمنان نماز نه در مرزهای بیرون کشور که در میان خود ما به سر می برند. دشمن نماز غفلت ما و ناروایی هایی است که مردم گاه در رفتار و گفتار ما می بینند.
جنتی در ادامه به فعالیت دستگاهها و نهادهای مختلف برای ترویج فرهنگ دینی و نماز اشاره کرد و بیان داشت: شورای فرهنگ عمومی به عنوان عضوی در مسیر ارتقا فرهنگ دینی گام برداشته و چون می داند که ارتقای فرهنگ دینی جز از رهگذر نماز ممکن نیست همه نیرو و توان خود را در این مسیر مقدس بسیج کرده است.
وی ادامه داد: بکوشیم از این پس نیز از همه ابزارهای موجود همچون کتاب، سینما، هنرهای تجسمی و دیگر محصولات فرهنگی استفاده کنیم و راهی که اولیای دین در پیش ما گذاشتند را طی کنیم.
22 پیام رهبری به اجلاس سراسری نماز منشور حرکت در این مسیر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم از 22 پیام رهبری به اجلاس سراسری نماز به عنوان منشور حرکت در این مسیر یاد کرد و بیان داشت: همه اساتید حوزه و دانشگاه و دست اندرکاران فرنگی واقفند که ترویج فرهنگ دینی از دریچه هنر سهل تر و موثرتر است.
جنتی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه پیگیری مجدانه داشته است، یادآور شد: اختصاص بخش مهمی از سبد حمایتی وزارتخانه به آثار فرهنگی هنری از جمله کتاب، نرم افزار، هنرهای نمایشی و پخش فیلم با موضوع نماز از جمله فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه است.
وی افزود: تجهیز کتابخانه به ویژه کتابخانه های کانونهای مساجد، برگزاری جشنواره های مختلف با موضوع نماز، هدایت و حمایت از پژوهشهای کاربردی در حوزه نماز، برگزاری دوره های آموزشی توسعه و ترویج فرهنگ نماز و .. از دیگر فعالیتها در این بخش بوده است.
برتری ستاد اقامه نماز وزارت ارشاد در شش سال گذشته
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم تجلیل و تقدیر از فعالان فریضه نماز در مساجد و سایر فعالیتهای فرهنگی مرتبط و برتری ستاد اقامه نماز این وزارتخانه در شش سال گذشته از دیگر فعالیتها در این بخش برشمرد و افزود: این عنوان در پی ارزیابی دستگاههای مختلف توسط ستاد مرکزی اقامه نماز اعلام شده است.
جنتی در ادامه سخنان خود به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی نیز بیان داشت: یکی از مواردی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است همین الگوی سبک زندگی است که مواردی از شاخصه های آن را در بیانات خود مطرح کردند.
وی با تاکید بر اینکه ما باید زندگی و سبک زندگی خودمان را از نماز و محتوای رفیع آن الهام بگیریم، عنوان کرد: در برنامه پنجم توسعه کشور نیز توجه خاصی به این موضوع شده است و همه مراکز تجاری و اداری موظف شده اند مجتمع هایی برای اقامه نماز تدارک ببینند و باید همه تلاش کنیم که این مراکز را گسترش بدهیم.
نظر شما