به گزارش خبرنگار مهر، استان خراسان شمالي كه در نوزدهم مرداد ماه سال 83 و در پي تقسيم خراسان بزرگ تشكيل شده است در طول حيات 9 ساله خود هفت استاندار و سرپرست استانداري را تجربه كرد.
محسن نریمان، بهروز همتی، غلامحسین بشارتی، سید محمد مهدی مروج الشریعه، محمد حسین جهانبخش، ابوطالب شفقت و محمود احمدي بيغش هفت استانداري هستند كه در اين 9 سال سكان خراسان شمالي را بر عهده گرفته اند، اگر چه بشارتي استاندار نشد و تنها كمي بيش از سه ماه سرپرستي اين نهاد مهم را بر عهده داشت.
محمود احمدي بيغش كه در دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي نماينده مردم شازند اراك بود، پس از آن كه براي دوره نهم مجلس صلاحيت وي تاييد نشد، تير ماه سال گذشته از سوي محمود احمدي نژاد كه از قضا رابطه بسيار گرمي هم با هم داشتند به عنوان استاندار خراسان شمالي راهي اين استان شد.
اگر چه در همان زمان انتصاب احمدي بيغش به عنوان نماينده عالي دولت در خراسان شمالي، بسياري از نمايندگان مردم و دل سوزان استان به اين انتصاب آن هم در سال پاياني دولت دهم اعتراض كردند و گفتند كه نماينده سابق شازند اراك در اين مدت زمان اندك تا پايان دولت احمدي نژاد، حتي فرصت شناخت مناسب استان را نيز ندارد، اما استاندار جديد خراسان شمالي با تكيه بر رفاقت چندين ساله خود با محمود احمدي نژاد، از اجراي پروژه هاي سنگين و جبران عقب ماندگي استان كه در مدت عمر هشت ساله خراسان شمالي روي داده بود؛ سخن مي راند.
با وجود اينكه استاندار جديد خراسان شمالي در ابتدای شروع کارش در این استان گفت كه دست به تغييرات زياد در مديريت استان نمي زند و تنها مديران كم كار را تغيير خواهد داد، اما با گذشت چند صباحي عزل و نصب هاي او آغاز و نيروهاي اتوبوسي از اطراف و اكناف كشور به خراسان شمالي آمدند.
اول مهر ماه سال گذشته بود كه محمود احمدي بيغش در نشستي كه پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، دو معاون سیاسی امنیتی و منابع انسانی استانداری و پنج مسئول رده بالای اين دستگاه را تغيير داد.
تغييرات در استانداري خراسان شمالي به همين جا ختم نشد و پس از اين كه قطار عزل و نصب های احمد بیغش در اين عالي ترين دستگاه اجرايي استان به راه افتاد، ديگر هيچ گاه ترمز وي كشيده نشد، به گونه اي در مدت سه ماهه نخست حضور احمدی بیغش به عنوان استاندار خراسان شمالی، چهار معاون و هشت مدیرکل و مسئول رده بالای این دستگاه تغییر کردند.
اكنون اما بيش از يك سال و حدود دو ماه از استانداري محمود احمدي بيغش در خراسان شمالي مي گذرد و فارغ از اقدامات مثبت و يا منفي وي، تقريبا همه بر رفتن وي متفق القولند، به جز خود او كه گاهي آنچنان با اطمينان از ماندن مي گويد كه حتي نزديك ترين كسان وي نيز به ترديد مي افتند.
يك بار در اوايل دولت جديد و در حالي كه همه در حال بررسي گزينه هاي احتمالي استانداري خراسان شمالي هستند، در جلسه اي رسمي مي گويد خيالتان راحت باشد كه چهار سال ديگر هستم و بار ديگر نيز چند روز پيش در مراسم كلنگ زني سدي در بش قارداش با اطمينان اظهار اميدواري مي كند كه چهار سال ديگر خودش اين سد را افتتاح كند.
با اين وجود كمتر كسي اين حرف ها را باور مي كند، علي الخصوص وقتي كه برخي از نمايندگان پرنفوذ استان به هر دري مي زنند تا نماينده سابق شازند را راهي اراك كنند.
يكي از اين افراد موسي الرضا ثروتي؛ نماينده مردم پنج شهرستان خراسان شمالي است كه در طول یک سال فعالیت محمود احمدي بيغش در این استان، تقریبا هیچ گاه آب آن دو با هم به یک جوی نرفته است.
همه گزينه هاي احتمالي استانداري خراسان شمالي
اگر چه از ابتداي دولت يازدهم تا روزهاي اخير اسامي افرادي چون احمد محقر، برات شمسا، محمدرضا حسیننژاد، محسن نریمان، رحمانقلی قلیزاده، رضا موفق، رحمان خدمتگزار، قربان مهاجران، جلیل موفق، علی اکبری، علیاصغر کاراندیش، محمود ثمینی، محمدمهدی شهریاری، سیدرضا نوروززاده، ابوالقاسم رضایی، عباس مظفر، مهدي عارف پور، مجيد نادري، علي مصافي و ... براي سكان داري خراسان شمالي به گوش مي رسيد اما اندك اندك نگاه ها به سوي چند اسم خاص متمركز شد.
به خصوص در روزهاي اخير و در پی اخبار ضد و نقیض عزل استاندار خراسان شمالی به نقل از موسي الرضا ثروتي، شنیده ها حاکی از این است که عبدالرضا رحمانی فضلی تصمیم دارد تا طی روزهای آینده استاندار جدید خراسان شمالی را معرفی کند.
خبرها حاکی از این است که دو گزینه از نیروهای بومی استان مورد تایید دولت برای مسئولیت سکانداری استانداری خراسان شمالی قرار گرفته اند و به احتمال زیاد طی یکی دو هفته آینده از سوی وزارت کشور یکی از این دو گزینه به عنوان استاندار جدید معرفی خواهند شد.
بر اساس این گفت و شنودها، آخرین گزینه های معرفی شده از سوی کمیته استان که مورد توافق نمایندگان استان نیز قرار گرفته اند محمد مهدی شهریاری، نماینده دور هشتم مجلس و احمد محقر، اولین معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی، هستند که با معرفی رحمانی فضلی وزیر کشور احتمالا حکم انتصاب یکی از این دو نفر طی روزهای آینده پس از تصویب در جلسه هیئت دولت به عنوان نخستین استاندار دولت تدبیر و امید برای خراسان شمالی به امضای رئیس جمهور خواهد رسید.
گفتني است، سه روز قبل معاون سیاسی وزیر کشور خبر عزل محمود احمدی بیغش را به موسی الرضا ثروتی نماینده این استان اعلام کرده بود اما بنا به دلایلی این حکم به امضاء وزیر کشور نرسید.
موسی الرضا ثروتی که خبر این اتفاق را به نقل از معاون سیاسی وزیر کشور اعلام کرده بود ساعاتی بعد از انتشار آن در برخی از خبرگزاری ها، در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد که سید کاظم میرولد؛ معاون و قائم مقام وزیر کشور در امور سیاسی مجددا اعلام کرده که این احکام به امضاء وزیر کشور نرسیده و احتمال دارد که وزیر کشور طی روزهای آینده مستقیما استاندار خراسان شمالی را معرفی کند و نیازی به تعیین سرپرست نباشد.
24 ساعت بعد از اعلام این خبر قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد و عبدالرضا عزیزی نماینده مردم شیروان خبر عزل استاندار خراسان شمالی را تکذیب کردند.
محمود احمدی بیغش با گذشت قریب به 72 ساعت از اعلام این خبر همچنان بر کرسی استانداری خراسان شمالی تکیه زده ومشغول انجام امور روز مره مهمترین دستگاه اجرایی استان است.
استاندار خراسان شمالی در پاسخ به برخی زمزمهها که نسبت به این اظهاراتش در مراسم به راه افتاده بود، گفته است که این مطلبی که احمدیبیغش میگوید عین واقعیت است و شما خواهید دید.
وی با تاکید بر اینکه نباید از بداخلاقی عدهای ناراحت شد، گفته است که ما همواره به عنوان خدمتگزار مردم، عادت کردهایم که بدون منت در خدمت مردم باشیم.
برخي مي خواهند تغيير استاندار را به نام خود تمام كنند
پس از تلاش هاي آشكار موسي الرضا ثروتي براي تسريع در تغيير استاندار خراسان شمالي و حتي مصاحبه وي با رسانه ها مبني بر عزل استاندار خراسان شمالي كه بعدا تكذيب شد، رئیس مجمع نمایندگان استان در خانه ملت نيز سرانجام وارد گود شد و موضع گيري كرد.
قاسم جعفري در اين زمينه گفت: تغییر مسئولان رده بالای کشوری، استاندار و دیگر مسئولان از رویه های معمول کشور ما در جابه جایی دولت هاست و پیشنهاد ما این است بگذارید انتخاب استاندار روال طبیعی خود را طی کند.
وي اظهار کرد: البته در بیشتر موارد درخواست مردم نیز همین است و این تغییرها بالاخره ایجاد می شود بنابراین نباید به شایعات در این زمینه دامن زد و به آن اعتنا کرد.
جعفری تصریح کرد: البته شنیده شده عده ای برای اینکه جابه جایی و تغییر استاندار را به نام خود تمام کنند خبرهایی از تغییر استاندار در بین رسانه ها و مردم انتشار می دهند.
وی افزود: در تماسی که با وزارت کشور و دفتر معاون سیاسی وزیر کشور داشتم خبر عزل استاندار خراسان شمالی را تکذیب کردند و اعلام شد خبر صحت ندارد.
اين نماينده مردم پنج شهرستان خراسان شمالي گفت: تغییر استاندار و انتخاب استاندار جدید موضوع ساده ای نیست که به راحتی و با شتابزدگی انجام شود و من به مردم خوب خراسان شمالی توصیه می کنم کمی صبر داشته باشند و انشاءالله دولت خواسته آنها را مد نظر قرار می دهد.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، مانه وسملقان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: مجمع نمایندگان استان50 گزینه برای استانداری خراسان شمالی به وزارت کشور معرفی کرد و اکنون انتخاب آن با وزیر کشور است.
جعفری افزود: براساس آنچه از مشورت نمایندگان درخواست شده بود افراد پیشنهادی معرفی شدند و امید است فردی توانمند به عنوان استاندار خراسان شمالی برگزیده شود.
روزهاي پاياني انتظار
با همه آنچه طی روزهای اخیر اتفاق افتاده و ابراز امیدواری محمود احمدی بیغش بر ماندن در مسئولیت فعلی، باید گفت بدون تردید رفتن احمدی بیغش قطعی است و رحمانی فضلی طی روزهای آینده استاندار جدید این استان را معرفی خواهد کرد.
نظر شما