به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی قنبری ظهر شنبه در نشست شورای هماهنگی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: با فعالیت های صورت گرفته در چند سال اخیر می توان خسارات خشک شدن دریاچه را کاهش داد.
وی درخصوص برنامه های انجام گرفته نیز گفت: گسترش اراضي كشاورزي بدون لحاظ ظرفيت منطقه، تداوم شرايط اقليمي، ذخيره آب در پشت سدهاي پرتعداد مخزني حوضه آبريز و عدم سرمايه گذاري مناسب در بخش كشاورزي از جمله کارهای انجام گرفته است.
قنبری همچنین با بیان اینکه نجات دریاچه ارومیه همت همه مسئولان کشوری را طلب می کند، گفت: اوضاع وخیم روستاهای اطراف دریاچه نشان می دهد که ممکن است با تزریق این وضعیت به مناطق دیگر شاهد خطرات زیست محیطی باشیم.
وي به لزوم حركت هاي مردمي و تسريع در اجراي برنامه هاي عملي براي نجات درياچه اشاره کرد و گفت: برنامه ريزي براي كنترل اتمسفر و باروري ابرها، ايجاد مركز تحقيقات هواشناسي حوضه آبريز، توجه به سيستم جديد توليد غذا در منطقه، توسعه و ترويج و آموزش كشاورزان و جلوگيري از اتلاف مجازي آب در استان از طريق تغيير الگوي كشت از مهم ترين برنامه هايي است كه تاكنون توجه كافي در برنامه ريزي ها به آن نشده است.
نظر شما