به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر طاهایی استاندار مازندارن شامگاه یکشنبه در نشست با تعاونگران استان با بیان اینکه تعاونی که بر دستورات قرآن پایه گذاری شود اختلاس و قانون شکنی نمی کند گفت: ما با ید با تاسی به آیه «وَ تَعاوَنُوا عَلَی البِّرِّ وَ التَّقوَی» و روحیه هم افزایی و مشارکت به تشکیل تعاونیها بپردازیم.
وی با بیان اینکه خدمات تعاونی ها بسیار قابل توجه است وبدون آنها جامعه دچار نقص و کمبود است گفت: قانون ما هنوز نظام مالیاتی را نتوانسته شفاف کند و تحول در نظام بانکی و گمرکی شفاف نیست .
طاهایی گفت: اشکالی ندارد در شرکتهای تعاونی از یک بازنشسته یا مشاور کارآشنا به امور حقوقی، مالیاتی و روابط کار استفاده شود تا تعاونی ها با مشکلات دست و پا گیر روبرو نشوند.
استاندار مازندارن افزود: تنگناهای نقدینگی نتوانسته است جلوی نقش ویژه تعاونی ها را بگیرد.
پنج هزار تعاونی غیر فعال داربم
علی بابایی کارنامی رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران نیز در این نشست گفت: هفته تعاون بهانه ای برای ارائه گزارش چالشها کمبودها و پیگیری مطالبات تعاونیهاست.
وی با اشاره به 12 هزار تعاونی موجود در استان گفت: هفت هزار و 500 تعاونی فعال و چهار هزار و 500 تعاونی نیمه فعال و راکد هستند که ستادی در اداره تعاون برای پیگیری تعاونیهای راکد و تبدیل شدن آنها به فعال تشکیل شده است .
بابایی افزود: باید نگاه فنی نگر به تعاونیها داشته باشیم تا در سالهای آینده شاهد هیچ تعاونی نیمه فعال نباشیم.
ایجاد 150 هزار فرصت شغلی پایدار در بخش تعاون
رئیس تعاون استان مازندران بیان داشت:150 هزار فرصت شغلی پایدار در بخش تعاون استان وجود دارد که در سال 91 شصت و دو ملیارد تومان برای توسعه تعاونی ها تسهیلات پرداخت شده است.
وی افزود 132 ملیارد تومان تسهیلات پرداخت شده محصول زحمات بانک توسعه تعاون بوده است. که در هفته دولت با همکاری بانک توسعه تعاون 14 طرح در 11 شهرستان و با هزینه 16 ملیارد تومان افتتاح شد.
بابایی گفت: ما هنوز نتوانستیم به برنامه توسعه چشم انداز کشور برسیم و امیدواریم با تعامل و همفکری بین اتحادیه ها و تعاونی ها تعامل و همسویی برقرار شود.
عالی از شرکت تعاونی شالیکاران استان گفت: ما دراستان به سه هزار کمباین مخصوص برنج نیاز داریم، در حالی که این تعداد فقط 1500 کمباین است و استفاده از کمباین مخصوص غلات صدمات بسیاری را به مزارع و شالی می زند.
نماینده شرکت تعاونی دانش بنیان استان در این مراسم با اشاره به علمی بودن این شرکت تعاونی و حضور افراد نخبه و تحصیل کرده گفت: در شرکت تعاونی در شش کارگروه فعالیت دارند و تمام مراحل این کارگروها از طراحی تولید و ساخت در بخش بومی سازی ، نانو ، شیلات، دام طیور و مواد غذایی توسط نخبگان ملی صورت می گیرد.
وی افزود: در صورتی که اگر از این ظرفیتها استفاده نشود تمام این افراد به خارج از کشور کشیده می شود.
نظر شما