به گزارش خبرنگار مهر، طی دو روز گذشته که دومین بیمارستان صحرایی در مناطق محروم شهرستان دلفان کار خود را آغاز کرده است، استقبال مردم از این بیمارستان و انجام معاینات توسط پزشکان متخصص خود حکایت از تاثیرگذاری این طرح در ارتقا سطح سلامت مردم در این مناطق دارد.
این در حالیست که شهرستان دلفان به دلیل تعدد و پراکندگی روستاها و همچنین صعب العبور بودن مسیرهای دسترسی به بسیاری از این روستاها با مشکلات جدی در حوزه خدمات رسانی درمانی به مناطق محروم مواجه است.
ضعف خدمات درمانی در مناطق محروم/ بیمارانی که از درمان خود منصرف می شوند
از سوی دیگر فقدان یا کمبود جدی برخی زیرساخت های بهداشتی و درمانی علی رغم تلاش های انجام گرفته در راستای زدودن چهره محرومیت از رخسار مناطق مختلف این شهرستان همچنان موجب مشکلات جدی برای مردم شده است به طوریکه این شهرستان به لحاظ برخورداری از بسیاری خدمات تخصصی و فوق تخصصی درمانی و پاراکلینیکی، محروم و کم برخوردار محسوب می شود.
این محرومیت بیماران مناطق روستایی و حتی شهری شهرستان دلفان را مجبور می کند که به منظور دریافت خدمات درمانی و پاراکلینکی تخصصی و فوق تخصصی راهی شهرهای اطراف شوند که این امر با توجه به معضل بیکاری و فقر و محرومیت ساکنان این مناطق موج تحمیل هزینه های فزاینده درمانی و تشخیصی به این افراد می شود به طوریکه گاه دیده می شود که در مواردی این افراد با تحمل رنج بیماری از انجام برخی پیگیری های تخصصی و فوق تخصصی درمانی خود منصرف می شوند.
چشم امید به بیمارستانهای صحرایی برای مداوای اهالی روستاهای دورافتاده
با توجه به همه مسائل گفته شده تصمیم گیران و تصمیم سازان از جمله نهادهایی چون قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، دانشگاه علوم پزشکی استان، بسیج جامعه پزشکی و هلال احمر استان برای ارائه خدمات درمانی به ساکنان مناطق محروم و روستایی دلفان دست به ابتکار زده و به راه اندازی بیمارستانهای صحرایی روی آوردند.
در این راستا احداث بیمارستان صحرایی شهید ولیان در منطقه کاکاوند در سال 1390 یکی از گام های موثری بود که برداشته شد و این حرکت موجب استقبال بیماران و مردم این منطقه محروم برلی پیگیری مسائل درمانی خود شد.
این تجربه موفق مسئولان را بر آن داشت تا با پیشقدم شدن قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) راه اندازی بیمارستان صحرایی در منطقه محروم فرهادآباد میربگ موسوم به بیمارستان شهدای بسیج جامعه پزشکی استان لرستان در دستور کار قرار گیرد که این بیمارستان از تاریخ شانزدهم تا 19 شهریورماه سالجاری مشغول ارائه خدمات به مردم این مناطق است.
این بیمارستان صحرایی به منظور ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی درمانی و پاراکلینیکی به ساکنان مناطق میربگ و خاوه شمالی از جمله انجام برخی اعمال جراحی دایر شده است.
قرارگاه خاتم الانبیا بزرگترین حامی در برپایی بیمارستانهای صحرایی در لرستان
معاون امداد و درمان بسيج جامعه پزشكي لرستان در این رابطه به مهر گفت: بيمارستان صحرايي شهداي بسيج جامعه پزشكي لرستان شانزدهمين بيمارستان صحرايي برپا شده در كشور در سال جاريست.
روح الله قائد امینی بیان داشت: بيمارستان صحرايي شهداي بسيج جامعه پزشكي لرستان در روستاي محروم فرهاد آباد و در 100 كيلومتري خرم آباد مركز لرستان برپا شده كه اين بيمارستان در بخش هاي پاراكلينيك، كلينيك، اورژانس پيش بيمارستاني، اورژانس، اتاق عمل و بخش هاي بستري زنان و مردان در چهار روز صبح و عصر به صورت رايگان آماده ارائه خدمات بهداشتي و درماني به مردم محروم اين منطقه خواهند بود.
وی با اشاره به اينكه اين بيمارستان با همكاري شبكه بهداشت و درمان دلفان، بسيج جامعه پزشكي لرستان، حمايت هاي مادي و معنوي قرارگاه خاتم الانبياء برپا شده است اظهار داشت: بزرگترين حامي ما در برپايي اين بيمارستان و ساير بيمارستانهاي مشابه در سراسر كشور قرارگاه خاتم الانبياء بوده كه بتوانيم به مردم محروم منطقه خدمت رساني كنيم.
ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی در مناطق محروم
وي با اشاره به اينكه اين بيمارستان در بخش هاي عمومي، تخصصي و فوق تخصصي بمدت چهار روز ارائه خدمت خواهد كرد افزود: پزشكان رشته هاي تخصصي زنان و زايمان، مردان، اطفال و نوزادان، داخلي پوست، جراحي عمومي راديولوژي، آزمايشگاه و تمام تخصص هايي كه بر اساس پاتو بيولوژي بيمار كه در غربالگري هاي سالهاي گذشته و امسال انجام شده خدمات را ارائه مي دهند.
قائد امینی با اشاره به اينكه بسيج جامعه پزشكي در قالب اعزام تيم هاي بهداشتي درماني به مناطق محروم اين شهرستان افزون بر 12 هزار نفر خدمت رساني شده اند افزود: اين خدمات در قالب ويزيت، دارو، دندانپزشكي، مشاوره بهداشتي و تغذيه و ارائه كمك هاي بلاعوض به مردم اين منطقه خدمات ارائه كرده است.
معاون امداد و درمان بسيج جامعه پزشكي لرستان ادامه داد: در راستاي تكميل طرح اعزام تيم هاي درماني به روستاهاي 32 گانه اطراف پروژه هاي در حال ساخت قرارگاه خاتم الانبياء در دلفان، بيمارستان صحرايي شهداي بسيج جامعه پزشكي لرستان در اين شهرستان محروم برپا شده است.
پزشکان و پرستارانی که پیشقدم شدند
وي اظهار داشت: در اين مدت چهار روزه روزانه تعداد 25 پزشك متخصص در گرايش هاي مختلف، پزشك عمومي و حدود 80 پرستار و كادر اداري جهت بخش هاي مختلف داريم و آماده ارائه خدمات رايگان به مردم اين منطقه هستند.
قائد امینی با تاكيد بر اينكه در صورتيكه مراجعه كنندگان نياز به جراحي تخصصي داشته باشند بيمارستان ابن سينا شهرستان به عنوان بيمارستان معين ما آمادگي ارائه خدمات رايگان را به اين عزيزان را دارند اظهار داشت: در خصوص جراحي هاي فوق تخصصي نيز خود بيمارستان سانترتروما و جراحي خرم آباد آمادگي كامل را به عنوان سانتر ميزبان توسط پزشكان بسيجي ما آماده ارائه خدمت رساني رايگان خواهند بود.
معاون امداد و درمان بسيج جامعه پزشكي لرستان به هدف از برپايي بيمارستان صحرايي در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: در پي ارائه مراقبت های لازم از سلامت مردم در مناطق محروم هستيم و بسيجيان جامعه پزشكي به عنوان همياران حوزه سلامت در توسعه نظام سلامت هستند.
مقصد بعدی؛ مناطق محروم شهرستان الیگودرز
وي با اشاره به اينكه داروسازان بسيجي ما در سراسر كشور آمادگي خود را در بخش دارويي اعلام کرده اند، اظهار داشت: با اين اقدام اميدواريم توزيع عادلانه با قيمت مناسب دارو براي استفاده مردم انجام بپذيرد.
معاون امداد و درمان بسيج جامعه پزشكي لرستان همچنين با اشاره به اينكه در هفته دفاع مقدس اعزام تيم هاي فوق تخصصي با استفاده از بالگرد را به مناطق محروم و صعب العبور شهرستان اليگودرز با همكاري سازمان جمعيت هلال احمر را خواهيم داشت، بیان داشت: هم اكنون نيز اقدامات اوليه اين برنامه صورت گرفته است.
وي ادامه داد: اين خدمات نيز به صورت رايگان و تا پايان هفته دفاع مقدس ارائه خواهد شد.
نظر شما