به گزارش خبرنگار مهر، علی پور حسین ظهر دوشنبه در شورای ثبت احوال استان اظهارکرد: آمار ازدواج در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که چهار هزار و 148 واقعه بوده 9.21 درصد کاهش یافته است.
وی همچنین از کاهش هفت درصدی طلاق در استان طی پنج ماهه نخست امسال خبر داد و افزود: از ابتدای امسال 384 واقع طلاق در استان ثبت شده است.
وی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال کشور، سازمانی حاکمیتی و زیرساختی است، گفت: عرصه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه از عملکرد این سازمان متاثر می شوند.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی ادامه داد: راهبردهای این سازمان با هدف تقویت بنیان های حقوقی، تحقق دولت الکترونیک در راستای جلب رضایت ارباب رجوع و خدمت رسانی مطلوب تنظیم می شود.
وی سازمان ثبت احوال را به دلیل گستردگی وظایف قانونی و ارائه خدمات یکی از پرمراجعه ترین سازمانهای دولتی دانست و بیان کرد: امروز هویت و ملیت مردم با ثبت احوال گره خورده و کارکنان ثبت احوال به نوعی نگهبان هویت ملت ایران محسوب می شوند.
پور حسین با بیان اینکه میزان شهر نشینی در خراسان جنوبی پایین تر از میانگین کشوری است، اظهارداشت: شهرستان بیرجند بالاترین سهم جمعیتی و بشرویه کمترین میزان جمعیت استان را دارد.
بیشترین جمعیت روستا نشین استان در سربیشه و درمیان
وی با اشاره به اینکه بیشترین جمعیت روستا نشین استان در شهرستانهای درمیان و بشرویه است، گفت: 71.1 درصد جمعیت درمیان و 71.5 درصد جمعیت بشرویه روستا نشین هستند.
وی با بیان اینکه بالاترین میزان شهرنشینی مربوط به شهرستان فردوس است، گفت:77 درصد جمعیت این شهرستان در شهر سکونت دارند.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی عنوان کرد: با احتساب ولادت و فوت ها بعد از آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال 90 جمعیت فعلی استان 742 هزار و 848 نفر برآورد می شود.
وی با بیان اینکه بعد خانوار در استان کاهش یافته است، گفت: نرخ رشد جمعیت در شهرستانهای نهبندان و سرایان از سرشماری 85 تا 90 منفی بوده است.
ثبت 7 هزار ولادت در خراسان جنوبی
پورحسین در ادامه از ثبت هفت هزار و 262 ولادت در استان طی پنج ماهه گذشته خبر داد و گفت: تعداد ولادت ثبت شده شهري در این مدت، برابر با چهار هزار و 736 رويداد و تعداد ولادت روستايي برابر با دو هزار و 526 رويداد بوده است.
وی گفت: طی این مدت بطور متوسط در هر روز 47 واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی به ثبت 87 مورد دو قلوزائی در استان اشاره کرد و ادامه داد: بیشترین تعداد دو قلوزایی مربوط به شهرستان های بیرجند با 43 مورد و قاینات با11 مورد بوده است.
به گفته وی در پنج ماهه اول امسال بیشترین میزان فرزندآوری در گروه سنی مادران 25 تا 29 ساله با رقم 32.52 درصد بوده است.
نظر شما