به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، پايگاه اينترنتي شادروان دكتر سيد احمد فرديد داراي ده پيوند فعال در زمينه هاي مختلف است. اين پيوندها عبارتند از : سرگذشت، كار و فعاليت، آثار، سيره فكري، جملات كوتاه، تعييرات حكمي و فلسفي، معادل گذاري اصطلاحات فلسفي، اتيمولوژي، فرديد در آثار ديگران شخصيتها و افراد مرتبط.
در سه پيوند ابتدايي اين پايگاه سرگذشت، كار و فعاليت و آثار فرديد معرفي شده است. در پيوند سيره فكري، گذشت از فلسفه تاريخ به علم الاسماء و علم الصور تاريخي فرديد مطرح شده است. در پيوند تعبيرات حكمي و فلسفي 9 اصطلاح و تعبير توضيح داده شده است : غربزدگي، مرگ آگاهي، ترس آگاهي ، دل آگاهي،علم الاسماء تاريخي، انتظار آماده گر و تفكر آماده گر پس فردا، ديروز و امروز و فردا، پريروز و پس فردا، التقاط و اختلاط، الحاد در اسماء و آيات، زبون انديشي، زمان طولي و عرضي.
به گزارش "مهر" ، يكي از برجستهترين جنبههاي زندگي فكري استاد فرديد ترجمه ومعادل گذاري اصطلاحات فلسفي زبانهاي ديگر براي فارسي زبانان است. وي براي هرمنوتيك معادل " زندآگاهي" و براي اصطلاح اومانيسم معادل "بشرانگاري" را انتخاب كرده است.
فرديد در آثار ديگران عنوان يكي ديگر از پيوندهاي اين پايگاه است. احمد فرديد بالاخص در سخنرانيهاي خود، درباره گروه زيادي از حكما، فلاسفه، شعرا، روشنفكران و سياستمداران اظهارنظر كرده است، متقابلا بالاخص پس از درگذشت وي اظهارنظرهاي متعدد و بعضا متناقصي در باره استاد و تفكر ايشان در قالب كتاب، مقاله، مصاحبه به عمل آمده است كه در اين پيوند به برخي از آنها اشاره شده است .
استاد فرديد در روز 25 مرداد ماه 73 در منزل شخصي در تهران از دنيا رفت و در بهشت زهرا به خاك سپرده شد .
علاقمندان مي توانند جهت استفاده از اين پايگاه اينترنتي به آدرس http://www.ahmadfardid.com مراجعه كنند .
نظر شما