به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر ارسلان قرباني در نخستين نشست نهادهاي مرتبط با اقدامات اعتمادساز آموزشي طرح همكاري كشورهاي قلب آسيا (پروسه استانبول) كه پس از تعيين وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به عنوان مرجع ملي برگزار شد، گفت: وسيع بودن همكاري هاي آموزشي و علمي ايران با كشور افغانستان، نيازمند اتحاد و همگرايي سازمان هاي داخلي است و به نظر مي رسد كه پروسه استانبول و مشخصا برنامه اقدامات اعتمادساز آموزشي بتواند اين ظرفيت را ايجاد كند.
وی در ادامه از برگزاري «اجلاس مقامات ارشد كشورهاي عضو پروسه استانبول در حاشيه نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك در اول مهرماه 1392» خبر داد.
رئيس مركز همكاريهاي علمي بين المللي وزارت علوم با اشاره به تصويب طرح اجرايي برنامه پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران در نشست كشورهاي عضو در تاريخ 17 آوريل 2013، از شركت كنندگان خواست تا برنامههاي آتي همكاريهاي آموزشي خود با كشور افغانستان را در 2 سطح فعاليتهاي داخلي و منطقه اي با هدف پوشش نيازهاي داخلي افغانستان و استفاده از ظرفيت و توانمندي كشورهاي همسايه افغانستان ارايه دهند.
گفتني است «طرح جديد براي همكاري منطقه اي در قلب آسيا» با حضور 14 كشور آسيايي ، 14 كشور حمايت كننده و 11 سازمان منطقه اي و بين المللي در خردادماه 1391 در استانبول به تصويب رسيد و هدف از اين طرح، ارتقاي همكاري ميان افغانستان و كشورهاي همسايه و رسيدگي به چالش هاي گوناگون افغانستان از طريق اقدامات اعتمادساز عنوان شده است.
در قالب اين طرح، هفت برنامه اعتماد ساز شامل: اقدامات اعتماد ساز مديرت حوادث طبيعي، مبارزه عليه تروريسم، مبارزه عليه تجارت مواد مخدر، اتاق هاي تجارت، فرصت هاي تجارتي، زيربناهاي منطقه اي و آموزشي تشكيل شد و هدف از اقدامات توسعه همكاري و مبادلات در حوزه آموزش و علم به صورت كوتاه مدت و بلندمدت بوده است. كشورهاي افغانستان، آذربايجان، هند، ايران، قزاقستان، قرقيزستان، پاكستان، روسيه، تاجيكستان، تركمنستان و تركيه عضو اين برنامه بوده و ايران راهبري آن را برعهده دارد.
نظر شما