۲۴ شهریور ۱۳۹۲، ۶:۴۸

مهر بررسی می کند؛

فرودگاه بین المللی که رنگ مسافر به خود ندید/ راه اندازی خط مسافربری؛ شاید وقتی دیگر

فرودگاه بین المللی که رنگ مسافر به خود ندید/ راه اندازی خط مسافربری؛ شاید وقتی دیگر

فرودگاه بین المللی پیام کرج به عنوان بزرگترین فرودگاه باری کشور که یکی از بزرگترین باندهای فرودگاهی دنیا را نیز در دل خود جای داده، قرار بود در بخش حمل و نقل مسافر نیز خدمات رسانی داشته باشد. موضوعی که اکنون با حرکتی لاک پشتی و کُند دور از دسترس به نظر می رسد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، 21 اسفندماه سال 90 در شامگاه آخرین روز سفر هیئت دولت سابق به استان البرز، محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد در نمازخانه استانداری در جمع خبرنگارانی که تا پاسی از شب منتظر بودند مصوبات سفر چهارم را بشنوند حاضر شد و در همان نشست خبر داد که مطالعه و بررسی تعیین فرودگاه پیام کرج به عنوان فرودگاه مسافری و باری با ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز و اتصال این فرودگاه به خطوط بزرگراهی و خطوط ریلی از مصوبات سفر چهارم هیئت دولت به استان البرز است.

چند ماه پس از آن هم خبر انجام نخستین پرواز مسافربری این فرودگاه همزمان با هفته دولت سال 91 به مقصد مشهد منوط به فراهم شدن برخی زیرساختها رسانه ای شد؛ موضوعی که البته تنها در حد "خبر" ماند و تا امروز هرگز رنگ واقعیت به خود ندید؛ به طوری که امروز و براساس شواهد به یکباره از اولویت خارج شده است!

این موضوع را مدیرعامل اسبق منطقه ویژه اقتصادی و شرکت خدمات هوایی پیام در روز تودیع اش در گفتگو با خبرنگار مهر، اعلام کرد.

کاپیتان محمد نوروزی درباره سرانجام طرح مسافربری فرودگاه اظهار داشت: سیاستها فرق کرده ؛ ما یک سیاست داشتیم و حالا سیاست دیگری در راس برنامه قرار گرفته است. ما فعالیت دیگری داشتیم و حالا تصمیم دیگری گرفته شده است.

وی گفت: با توجه به مزایای فراوانی که برای منطقه داشت به شدت درصدد بودم که بحث مسافربری و حج و زیارت در فرودگاه پیام به مرحله اجرا درآید ولی فعلا این بحث ارجح نیست.

مصوبه به قوت خود باقیست

معاون اشتغال و برنامه ریزی استانداری البرز هم در ییگیری مهر علت اجرا نشدن مصوبه هیئت دولت سابق را مشکلات زیرساختی عنوان کرد و اظهار داشت: توسعه فرودگاه پیام از مصوبات دولت بوده اما باید زمینه های مسافربری شدن آن آماده شود که از یک طرف مستلزم اخذ مجوز از سازمان هواپیمایی کشوری و از سویی دیگر نیازمند تامین برخی تجهیزات است اما اصل مصوبه به قوت خود باقی است.

امیر یزدی گفت: ما پیگیر موضوع هستیم تا انشاالله این اتفاق بیفتد و امیدواریم بتوانیم سفرهای خارجی به ویژه در بحث حجاج را در این فرودگاه ساماندهی کنیم.

وی در پاسخ به اینکه گفته می شود کمبود اعتبار مانع پیشبرد طرح شده تنها به این جمله اکتفا کرد که "مشکلات اعتباری در بخشهای مختلف وجود دارد."

یزدی همچنین در پاسخ به اینکه به رغم گذشت حدود 18 ماه از اعلام مصوبه مسافربری شدن فرودگاه پیام چرا تاکنون مشکلات آن حل نشده و استانداری چه اقدامی برای تسریع کار انجام داده، اظهار داشت: اینطور نیست که کاری نشده ولی عمده موانع مربوط به زیرساختهایی است که در نبود آن مجوز مسافربری صادر نمی شود و در این بخش بودجه و اعتبار مورد نیاز است.

وی گفت: ما در استانداری پیگیر موضوع هستیم ولی تامین هزینه های طرح بیشتر ملی است و از طریق دستگاه های ملی انجام می شود.

هاب پستی و ایجاد شهر ICT اولویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در منطقه ویژه پیام

از طرفی کاپیتان محمد قادری مدیرعامل سابق منطقه ویژه اقتصادی و شرکت خدمات هوایی پیام که ماندگاری اش در منطقه تنها سه ماه بود در روز معارفه اش به خبرنگار مهر گفته بود خبرهای خوشی در آینده از این منطقه خواهید شنید و قرار بود در کارگروه های تخصصی موضوع ترمینال مسافربری این فرودگاه بار دیگر به بحث و بررسی گذاشته شود ولی هیچ گاه خبری از آن نشد.

قادری آن زمان این موضوع را منتفی ندانست اما تاکید کرد با توجه به شرح وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی فرودگاه اولویت نخست در زمینه هاب پستی و جابجایی مرسولات پستی و ایجاد شهر آ سی تی است تا بحث مسافربری.

این موضوع در گفته های کرم پور معاون وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز مشهود است. وی در این خصوص با بیان اینکه توسعه منطقه ویژه اقتصادی پیام از نظر وزارتخانه پروژه ای ملی محسوب می شود، گفت: پس از اضافه شدن بخش فناوری اطلاعات به وزارت ارتباطات بحث آی سی تی جدی تر دنبال شد و پس از انجام مطالعات تطبیقی با پروژه های مشابه در دنیا به این نتیجه رسیدیم که چه خوب است در ایران نیز شهر آی سی تی (ICT ) داشته باشیم.

وی اظهار داشت: این شهرها در اکثر کشورهای دنیا غیر از کارکرد پژوهشی و تحقیقی، کاربردهای تجاری دارند و مهم تر اینکه شهرهای آی سی تی به مراکز تجاری بزرگ دنیا متصل اند و مبادلات تجاری در این مراکز با سهولت و سرعت بیشتری انجام می شود.

شرایط پرواز مسافربری آماده نسیت

اما قادری در ادامه اظهاراتش با بیان اینکه موضوع مسافربری باید دوباره به جمع بندی گذاشته و چنانچه قطعی شود کار را ادامه دهیم، در عین حال همکاری سایر ارگانها در ادامه طرح را ضروری دانست.

وی اظهار داشت: کرج از کلانشهرهای کشور و دارای پتانسیل بسیار خوبی است و درخواستهای فراوانی نیز در بحث مسافربری موجود است؛ چنانکه نخستین برنامه ما سفر زیارتی به مشهد و در مرحله بعد اعزام اولین کاروان زیارتی حجاج است اما در کنار آماده بودن زیرساختهای اصلی قطعا شرایط دیگری هم مورد نیاز است.

منظور قادری از سایر شرایط و همکاری دستگاهای متولی به مشکلات عمده حاشیه ای مربوط می شود که گرچه مربوط به درون فرودگاه نیست اما مدتهاست که حکم موانع اصلی را یافته است.

به واقع پس از گذشت بیش از یکسال و نیم از مصوبه دولت اما هنوز اتوبان کیانمهر- ماهدشت منتهی به فرودگاه به بهره برداری نرسیده، حصار امنیتی اطراف فرودگاه کشیده نشده و همچنان روزانه هزار و 300 تن زباله در جوار پیام دفن می شود و همین عوامل مانع صدور مجوز مسافربری از طرف سازمان هواپیمایی کشوری شده است.

راه اندازی خط مسافربری در تکالیف فعلی وزارتخانه نیست

در تازه ترین اظهارنظر نیز حسن حاجی بخشی سرپرست جدید شرکت خدمات هوایی پیام در گفتگو با مهر، راه اندازی ترمینال مسافربری پیام را در شرایط فعلی عملی ندانست و گفت: با توجه به تکالیف وزارتخانه در برنامه پنجم، در حال حاضر بودجه ای به این مورد تخصیص نیافته و فعلا تصمیمی مبنی بر انجام این کار گرفته نشده است.

در کنار این اخبار، چندی پیش اصغر عربیان از تلاش برای تبدیل این فرودگاه به فرودگاه مسافربری پس از حل مشکلات دفن زباله در حریم این فرودگاه خبر داد.

وی گفت: به دنبال این هستیم که فرودگاه پیام راهی برای انتقال مسافران باشد، اما ابتدا باید مسائل مربوط به دفن زباله ها در اطراف فرودگاه را حل کرد و تنها راه حل آن دفن زباله ها به صورت فنی است.

مجموعه استان چه می کنند؟

در این میان اما این سوال باقی می ماند که تخلیه و دفن نامناسب زباله در سایت حلقه دره در حریم فرودگاه از مدتها پیش به عنوان کلیدی ترین مانع انتقال مسافر از این فرودگاه مطرح بوده و در مدت یک و سال و نیم اخیر و حتی پیش از آن که بارها این مشکل در قالب گزارشها و اخبار متعدد مطرح شده چه اقدامی صورت گرفته است.

آن هم در شرایطی که در مقطعی از زمان مسئولان فرودگاه از اعلام آمادگی چند شرکت خارجی برای بازیافت زباله ها به شیوه ای علمی خبر داده بودند.

گرچه شهردار کرج انتقال واحد دفن زباله به مکانی دیگر را منوط به تامین اعتباری 50 میلیارد تومانی و گذشت زمانی سه ساله دانسته و تاکید کرده که شهرداری به تنهایی قادر به تامین این هزینه نیست، اما اینکه تا کنون مشکل در همان حجم پیشین باقیست، نشان می دهد همکاری و تعامل مطلوبی بین برخی ارگانهای زیربط در استان برقرار نبوده که همچنان مشکلات قبلی خودنمایی می کند، یا چنانچه بوده بسیار لاک پشتی حرکت شده است.

بنابراین چندان عجیب نیست که وزارتخانه عجله ای برای آغاز مسافرگیری از پیام نداشته باشد زیرا اعلام کرده که اولویتهای مهمتری دارد، اما با لحاظ  اهمیت توسعه فرودگاه، رفاه شهروندان، صرفه جویی در وقت و مزایای اقتصادی آن در کنار قابلیت بالقوه فرودگاه در امدادرسانی به وقت شرایط بحرانی و وقوع حوادث غیرمترقبه، مسئولان استان نباید تعلل کنند.

..................

فائقه رحیمی

کد خبر 2134835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha