آیت الله محسن غرویان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد زشتی و ذلت نفاق و دورویی گفت: نفاق به معنایی دورویی است و انسان فطرتاً از انسان های دورو تنفر دارد. بنابراین کسی که ظاهرش با باطنش سازگارنیست رفتارش با گفتار و اهدافش سازگاری ندارد بطور طبیعی و فطری تنفر ایجاد می کند.
این مدرس جامعة المصطفی افزود: منافقین کسانی هستند که به ظاهر با مسلمین هستند ولی در جهت اهداف دشمنان اسلام و کفار حرکت می کنند و یا با آنها سر و سِرّی دارند و طبیعتاً در دل مسلمین تنفر نسبت به آنها ایجاد می شود.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه در مورد اینکه در اسلام تأکید شده که خواری و ذلت منافقین سنت الهی است این به چه معناست هم اظهارداشت: منافقین آن محبوبیت یا بهتر است بگویم آن جایگاه خودشان را از دل مسلمین از دست می دهند، زیرا ظاهر آنها با باطن آنها یکسان نیست و ذلت هم همین است که مردم به آنها پشت می کنند و آنها را از خودشان دور می کنند. همین وضعیتی که الان برای منافقین پیدا شده است.
غرویان عنوان کرد: دوری از خانواده، دوری از اجتماع مسلمین، دوری از بستگان و نزدیکان و نزدیک شدن به دشمنان نتیجه اش این است که ذلیل می شوند و دیگر مردم رغبتی به آنها ندارند. خود این ذلت باعث افسردگی و جنایات دیگری هم خواهد شد. یعنی وقتی کسی از جامعه طرد می شود دست به اقدامات و جنایات دیگری می زند و همین سرانجامی که برای منافقین الان مشاهده می کنیم مصداق واضحی از همان ذلت و خواری است.
این مدرس جامعة المصطفی در مورد اینکه بر اساس قرآن و روایات خط نفاق چگونه شناخته می شود هم یادآورشد: البته نفاق خودش پنهان است. پدیده نفاق یک امر باطنی است. اما به مرور زمان در اعمال و رفتار انسان منافق این نفاق خودش را آشکار می کند و کسی که مثلاً به اصطلاح با آیه قرآن شعار می دهد ولی در عمل و رفتار با دشمنان قرآن همراهی و همدلی می کند و با آنها همکاری می کند مانند سرکرده منافقین که با صدام که دشمن اسلام و مسلمین بود نشست و برخاست داشت این نتیجتاً به مرور زمان آشکار می شود.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه بیان داشت: خط و مرزهای نفاق به مرور زمان برای ملت آشکار شده و می شود و به اصطلاح از کوزه همان تراود که دراوست. انسان منافق اگرچه ممکن است نفاق راموقتاً پنهان کند اما به مرور زمان آن نفاق باطنی در رفتار ظاهری خودش را نشان می دهد و نفاق آشکار می شود.
نظر شما