پرونده "جنی روبین و شرکا" بازگشت الواح هخامنشی را متوقف کرده بود

 پرونده "جنی روبین و شرکا" بازگشت الواح هخامنشی را متوقف کرده بود

مدیرکل حقوقی و املاک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: پرونده ای موسوم به "جنی روبین و شرکا" موجب اختلال در روند استرداد این الواح به کشور شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، امید غنمی ضمن ارائه گزارش اجمالی از روند پرونده استرداد الواح هخامنشی، افزود: قسمتی از الواح گلی تخت جمشید، که در حفاری های مشترک ایران و موسسه شرق شناسی شیکاگو در سال 1316 کشف شد، به منظور انجام تحقیقات علمی به صورت موقت به این موسسه امانت داده شد.

وی تصریح کرد: بخشی از هزاران لوحی که به امانت داده شده بود، در سال های 1327 و 1350 شمسی و تعدادی نیز با پیگیری های سازمان میراث فرهنگی در سال 1383 به کشور بازگردانده شد.

مدیرکل حقوقی و املاک اظهار داشت: بر اساس مذاکرات و مکاتبه های صورت گرفته با موسسه شرق شناسی شیکاگو قرار بود تا سایر الواح نیز به ایران ارسال شود اما طرح پرونده ای موسوم به "جنی روبین و شرکا" موجب اختلال در روند استرداد این الواح شد.

غنمی بیان کرد: پرونده "جنی روبین و شرکا" در یکی از دادگاه های کشور آمریکا مطرح شد و طی آن ایران با یک اتهام بی اساس مسئول پرداخت غرامت شد، در مرحله اول اجرای این حکم، اموال تاریخی – فرهنگی متعلق به ایران از جمله الواح گلی تخت جمشید که به صورت امانی به دانشگاه شیکاگو ارسال شده بود توقیف شد.

وی ادامه داد: در سال 1385 مسئولین سازمان میراث فرهنگی وقت با استفاده از وکیل محلی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به این پرونده ورود پیدا کردند.

مدیرکل امور حقوقی و املاک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: پرونده الواح هخامنشی ایران تا زمان بازگشت این میراث ارزشمند به کشور و حصول نتیجه قطعی دنبال می شود. 

وکلای 9 نفر از اتباع ایالات متحده آمریکا(جنی روبین و دیگران) با وارد کردن اتهام واهی حمایت ایران از تروریسم و تأمین صلاح جهت حماس در جریان بمب‌گذاری 1997 بیت‌المقدس، نزد یکی از محاکم ایالت شیکاگو در امریکا طرح دعوی کردند و در غیاب ایران به عنوان طرف دعوی (ایران، اتهام مربوطه را رد کرده و دادگاه مورد نظر را صالح نمی‌دانست.) موفق به اخذ حکم محکومیت ایران به پرداخت مقادیر کلانی غرامت به شاکیان پرونده شدند.
 
 به منظور اجرای این حکم، وکلای شاکیان پرونده خواستار توقیف و صدور حکم حراج اموال فرهنگی- تاریخی ایرانی که در تعدادی ازموزه‌ها و دانشگاه‌ها و مؤسسات آمریکایی واقع در ایالات مختلف از جمله مؤسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو نگهداری می‌شوند، گردیدند تا مبلغ حاصل از حراج اشیاء به آنان تحویل شود.
کد خبر 2140928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha