۱ مهر ۱۳۹۲، ۱۵:۳۷

رئیس بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس:

باور دفاع مقدسی ما اکنون در سوریه حاضر است

باور دفاع مقدسی ما اکنون در سوریه حاضر است

سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: این باورهای ما و فرهنگ دفاع مقدس ما است که به سوریه منتقل می شود نه نیروی انسانی ما.

به گزارش خبرنگار مهر مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس صبح امروز دوشنبه یکم مهر به همت مرکز بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور علی جنتی، وزیر ارشاد، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس  و همچنین جمعی از اهالی فرهنگ و هنر و کارکنان این وزارتخانه در محل سالن سینمایی برگزار شد.

سردار کارگر در این مراسم گفت: استحکام انقلاب اسلامی مدیون ایام دفاع مقدس بود و بزرگ‌ترین درس در دفاع مقدس، جهاد و مقاومت است. امروز پیشرفت‌های جمهوری اسلامی همه مدیون دفاع مقدس است و حتی در بحث هسته‌ای حرکت، یک حرکت جهادی است و بعضا همان بچه‌هایی این کار را انجام می‌دهند که در دفاع مقدس بودند.

وی افزود: ما در دفاع مقدس حتی سیم خاردار هم از خارج وارد می‌کردیم یک بار وقتی محموله‌ای سیم خاردار از یکی از کشورهای شرقی خریده بودیم، چون شوروی هم پیمان عراق بود، نگذاشتند این سیم خاردارها وارد ایران شود اما امروز ما را متهم می‌کنند که سلاح هسته‌ای می‌سازیم. این دروغی بیش نیست، اما این موضوع که آنها می‌خواهند توانمندی‌های ایران را بالا نشان دهند، یک حقیقت است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همچنین گفت: زمانی می‌گفتند ایرانی‌ها نمی‌توانند حتی یک پل بسازند، ولی الان بزرگترین پل هم توسط جوانان ایرانی در همین تهران ساخته می‌شود. ما درس‌ها و عبرت‌های زیادی از 8 سال دفاع مقدس گرفتیم، درسی که گرفتیم مقاومت و جهاد در راه خدا بود و عبرتی هم که گرفتیم پیروزی در این راه.

سردار کارگر همچنین بیداری اسلامی را ثمره دفاع مقدس دانست و با اشاره به حرف‌هایی که درباره کمک ایران به سوریه مطرح می‌شود، گفت: این فرهنگ دفاع مقدس و باورهای ماست که به سوریه منتقل می‌شود نه نیروی انسانی. ما باید قدر موقعیت و سرمایه خودمان را بدانیم و متوجه باشیم که اگر به هدفمان باور داشته باشیم هیچ کشوری و هیچ قدرتی نمی‌تواند در برابر ما بایستد.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ابزار هنر در انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های بعدی یادآور شد: خیلی‌ها در دنیا تاریخ و فلسفه و گذشته ضعیفی دارند، ولی چون هنرمند هستند، نداشته‌هایشان را داشته، نشان می‌دهند ولی ما چون از ابزار هنر استفاده نمی‌کنیم، داشته‌هایمان را هم نمی‌توانیم نشان دهیم.

سردار کارگر بر لزوم قدرانی از رزمندان و شهدا و جانبازان و آزادگان دوران دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: باید حواسمان باشد که در این حوزه سیاه نمایی نشود. در دوران دفاع مقدس جناح بندی سیاسی تاثیری نداشت و خوشبختانه نسل جوان و نوجوان ما هم دفاع مقدس خود را خوب فهمیده اند.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در این باره مثالی زد و گفت: در سال 84 حدود 400 هزار نفر در قالب کاروان راهیان نور از مناطق جنگی دیدن کردند، ولی در سال 91 حدود 4 میلیون نفر به این مناطق رفتند. سال گذشته 35 درصد کسانی که از این مناطق دیدن کرده بودند، با ماشین‌های شخصی خود به این بازدید رفته بودند.

وی همچنین گفت: ما دفاع مقدس را خیلی مردانه جلوه داده‌ایم، ولی واقعیت این است که اگر زن‌ها بیشتر از مردها نقش نداشتند، نقششان از مردان کمتر هم نبوده است.

سردار کارگر همچنین تاکید کرد: در موضوع بسیجی بودن مهم‌ترین مسئله، محبت است، بسیجی یعنی کسی که نه تنها خودش را می‌بیند، بلکه پیرامونش را می‌بیند و الحمدلله تا به حال هم همین طور بوده است. تا زمانی که تفکر بسیجی در این کشور رایج باشد، هیچ قدرتی بر ما پیروز نخواهد شد. تفکر بسیجی تفکر پیامبر (ص)، حضرت علی (ع) و امام حسین (ع) است.

در این مراسم همچنین محمد گلریز، خواننده سرودهای حماسی دوران دفاع مقدس ضمن اجرای دو قطعه به بیان خاطره‌ای از یکی از سرودهای خود در آن ایام پرداخت و گفت: یک ماه قبل از عملیات بیت المقدس، دست‌اندرکاران جنگ و جبهه به ما گفتند سرود بسازم که شعرش این باشد و آهنگش این. شعر این سروده از استاد سبزواری و آهنگ آن از آقای راغب و تنظیم آن از آقای مجتبی میرزاده بود.

وی ادامه داد: من که نمی‌دانستم این سرود برای چه کسی و برای چه ساخته می‌شود، رفتم و ضبط را شروع کردم. یک ماه بعد عملیات بیت المقدس شروع شد و بعدها دیدم که رزمندگان اسلام می‌گفتند این آهنگ را روی بلندگوی‌ ماشین‌های جنگی گذاشته بودند و در طول عملیات پخش می‌کردند؛ حتی یکی از رزمنده‌ها تعریف می‌کرد که ما با شنیدن این شعر بی‌محابا به دل دشمن می‌زدیم.

گلریز اضافه کرد: این سرود برای آزادی خرمشهر سروده شده بود و زمانی بود که صدام جلوی دوربین‌های تلویزیونی گفته بود اگر ایرانی‌ها خرمشهر را  پس بگیرند، من سند بصره را تحویل آنها می‌دهم.

در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس در وزارت ارشاد همچنین علیرضا قزوه، شاعر سرودهای انقلابی و دفاع مقدسی در سخنانی گفت من زمانی سجده شکر را به جای آوردم که در دانشگاه بصره مراسمی برای امام گرفته بودم و این زمانی بود که صدام هنوز در زندان‌ها مخفی بود. شاعران بصره در محفلی که 5-6 برابر این محفل بود با گریه برای امام شعر می‌گفتند.

وی همچنین با نقل خاطره‌ای از محمدحسین جعفریان که آن را از احمد شاه مسعود شنیده بود، گفت: زمانی احمد شاه مسعود در یک عملیات شرکت کرده بود و همرزمانش دیده بودند که او حین عملیات کتابی را ورق می‌زند. به او گفته بودند که چکار می‌کنی؟ او پاسخ داده بود آن عملیات به خاطر ادبیات است.

قزوه بدون اشاره مستقیم به انتقادهای برخی شاعران به سیاست‌های دولت قبل گفت: هنرمند آن نیست که در تالار وحدت بیاید بالا و بگوید در دوران گذشته این تالارها پر نشد. چرا پر شد و امیدوارم در دوره آقای جنتی این جلسات بیشتر هم بشود.

وی افزود: ما باید این جرات و جسارت را داشته باشیم که برای زحماتی که آقایان صفارهرندی و حسینی برای شعر کشیدند، تشکر کنیم و من از شما حاضران در این مجلس خواهش می‌کنم به افتخار آن دو وزیر و وزیر عزیزمان آقای جنتی یک کف مرتب بزنید.

این شاعر اضافه کرد: اگر هیتلر حمله کرد به خاطر ادبیات فاشیستی بود، ادبیات ما الان ادبیات دفاع مقدس و ادبیات آئینی است، ادبیات ما پاک شده و این خیلی مهم است. این ادبیات جای خودش را باز کرده و در این دوره باید به ادبیات دفاع مقدس افتخار کرد.

قزوه همچنین شعر را خط شکن توصیف کرد و گفت: شعر قدم اول را برداشت و تاثیر خود را هم گذاشت.

وی سخنانش را با قرائت ترانه‌ای که آن را به جانبازان شیمیایی جنگ تقدیم کرد به پایان برد.

کد خبر 2141481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha