۵ مهر ۱۳۹۲، ۱۹:۳۲

روحانی در نشست خبری:

زمان برای برنامه‌ریزی ملاقات با اوباما کافی نبود/ دولت در مذاکرات هسته‌‌ای دارای اختیارات کامل است

زمان برای برنامه‌ریزی ملاقات با اوباما کافی نبود/ دولت در مذاکرات هسته‌‌ای دارای اختیارات کامل است

رئیس جمهور با اشاره به ابراز تمایل اوباما برای دیدار اظهار داشت:ما هم علی‌الاصول برای این دیدار مشکلی نداشتیم، اما در برنامه‌ریزی برای نحوه این دیدار و همچنین با توجه به نتایجی که دیدار اول می‌خواست داشته باشد، وقت و زمان کافی وجود نداشت و دو طرف قانع بودند که این زمان برای برنامه‌ریزی ملاقات شاید کافی نباشد.

به گزارش خبرنگار مهر،حسن روحانی که برای شرکت در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک رفته است ، امروز در آخرین روز حضورش در نیویورک در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.

روحانی در پاسخ به سئوال خبرنگار آسوشیتدپرس که پرسید به نظر شما چه گام‌هایی باید برداشته شود که نشست دوجانبه بین ایران و امریکا برگزار شود؟اظهار داشت:برنامه مقدماتی برای این کار فراهم شده بود تا بین من و آقای اوباما دیداری برگزار شود.

وی افزود: طرف آمریکایی برای این دیدار ابراز تمایل کرده بود و ما هم علی‌الاصول برای این دیدار مشکلی نداشتیم، اما در برنامه‌ریزی برای نحوه این دیدار و همچنین با توجه به نتایجی که دیدار اول می‌خواست داشته باشد، وقت و زمان کافی وجود نداشت و دو طرف قانع بودند که این زمان برای برنامه‌ریزی ملاقات شاید کافی نباشد.

رئیس جمهور تاکید کرد: آنچه برای ما مهم است، نتیجه اینگونه دیدارهاست. به هر ترتیب بعد از 35 سال تنش‌های فراوان بین ایران و آمریکا و مسائل زیاد بین دو کشور، ملاقات در سطح رییس‌جمهور برای اولین‌بار، خود به خود با پیچیدگی‌هایی همراه است و دو طرف می‌خواستند که دیداری کاملاً موفق و موثر داشته باشند.

روحانی خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم فضایی که امروز بوجود آمده کاملا با گذشته متفاوت است و البته کسانی که این فضا را بوجود آوردند ملت ایران و صدای رسای ملت ایران در انتخابات 24 خرداد امسال بود. این انتخابات بسیار شکوهمند فضای نویی را در داخل ایران و در سطح جهان بوجود آورد.

رییس‌جمهور همچنین یادآور شد: در دیداری که تقریباً با همه مسئولان و مقامات عالیرتبه غربی در این سفر داشتم، همه بر این نکته تاکید داشتند که انتخابات ایران نقطه عطفی بود و فضای جدیدی را ایجاد و زمینه را برای رابطه بهتر آماده کرد. من فکر می‌کنم اولین قدم در این سفر برداشته شد و آن قدم، اجلاس دیروز 1+5 در سطح وزرا بود. بنابراین در حد این فرصت چند روزه از نتیجه برنامه‌ای که در طول یکی دو هفته قبل طراحی شده بود، راضی هستم.

وی با بیان اینکه ما باید قدم‌ها را بسیار حساب شده و دقیق برداریم، تاکید کرد: هدف ما، منافع مشترک دو ملت، حل و فصل مشکلات و قدم به قدم ایجاد بنای اعتماد بین دو ملت و دو دولت خواهد بود.

رییس‌جمهور درباره نشست روز گذشته هیات ایرانی با وزیران خارجه 1+5، گفت : در جلسه با 1+5 بحث پیرامون این مسئله بود که چگونه ملت ایران از حقوق مسلم خود استفاده کند و در کنار آن اعتماد کافی را جلب کند. نظر مقامات اروپایی هم این است که فضای جدید به وجود آمده در این دولت با گذشته متفاوت است.

وی با اشاره به این‌که شرایط برای ایجاد اعتماد تسهیل شده است، تصریح کرد: امیدوارم هر دو طرف اراده کافی برای ایجاد اعتماد را داشته باشند. ایران به طور قطع چنین اراده‌ای را دارد که اعتماد را ایجاد کند و در زمان کوتاه مسئله هسته‌ ای را حل کند و ما امیدواریم در زمانی نه چندان زیاد بتوانیم مسائل هسته‌ای را قدم به قدم حل کرده و زمینه برای توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی مخصوصا در میان ایران و غرب را فراهم کنیم.

روحانی با بیان این‌که دولت همه اختیارات لازم را برای گفت‌وگو با غرب دارد، اظهار کرد: در مذاکرات هسته‌ ای دولت دارای اختیارات کامل است و هر نتیجه‌ای که دولت به آن برسد، از پشتیبانی سایر قوا و ملت ایران نیز برخوردار است. من معتقدم در چنین مذاکرات مهمی دولت نمی‌تواند بدون اجماع داخلی و پشتیبانی وارد عمل شود.

رییس‌جمهور کشورمان در پاسخ به سوالی درباره جنگ داخلی سوریه، گفت: باید همه کمک کنیم که این جنگ را متوقف کرده و زمینه را برای آینده فراهم کنیم تا در فضای آزاد و امن مردم سوریه تصمیمات لازم را برای کشور خود اتخاذ کنند.

روحانی افزود: سیاست خارجی ما مبتنی بر یکسری اصول و بر اساس منافع ملی، منافع ملت‌های منطقه و منافع مشترک با سایر بازیگران جهانی و مخصوصا کشورهای غربی است. ما خواهان صلح و ثبات بوده و مخالف دخالت‌های خارجی هستیم و معتقدیم روابط همسایگان در منطقه باید دوستانه‌تر و نزدیک‌تر باشد.

رئیس جمهور با اشاره به این‌که ما در زمینه سوریه در حال مذاکره با ترکیه، لبنان و عراق هستیم، اظهار کرد: ایران در صورت دعوت به ژنو2 یا هر گونه فعالیت بین‌المللی فعالانه حضور می‌یابد. ما راه‌حل سوریه را سیاسی می‌دانیم و کاربرد سلاح‌های شیمیایی را بسیار خطرناک دانسته و آن را قویا محکوم می‌کنیم و از اینکه دولت سوریه به کنوانسیون منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی پیوسته، خوشحالیم.

روحانی گفت: امید داریم همه کشورهای منطقه به این معاهده بپیوندند و رژیمی که دارای زرادخانه سلاح‌های کشتار جمعی است، تحت فشار جمعی به معاهده عدم اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بپیوندد.

کد خبر 2144022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha