۷ مهر ۱۳۹۲، ۸:۳۸

پایان چهاردهمین تئاتر مقاومت

جشنواره‌ای که به مادران شهدای گمنام تقدیم شد/ طنین سرود "ای ایران" در تالار وحدت

جشنواره‌ای که به مادران شهدای گمنام تقدیم شد/ طنین سرود "ای ایران" در تالار وحدت

چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت شامگاه شنبه 6 مهرماه در تالار وحدت به کار خود پایان داد و این دوره از جشنواره به پاس شهدای گمنام به مادران این عزیزان تقدیم شد.

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه شنبه 6 مهرماه صحنه تالار وحدت پر بود از شقایق‌های سرخی که برای مردم ایران زمین رنگ و بوی شهادت جوانمردانی را داشت که برای حفاظت و حراست از کیان این مرز و بوم جان خود را همچون گلبرگ‌های شقایق به دست باد سپردند تا در هر گوشه از این خاک شقایق‌هایی بروید که نشان از این جانسپاری دارند.

آشا محرابی در صحنه تالار وحدت مونولوگ "قطعه‌ای از بهشت" را بر اساس رنگ و بوی شقایق‌های سرخ صحنه تالار وحدت اجرا کرد و کوروش سلیمانی که در 6 مهرماه اجرای بخش پایانی چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت را عهده‌دار بود، این رویداد هنری را به پیشگاه مادران شهدای گمنام تقدیم کرد؛ عزیزانی که پیکر پاک‌شان در قالب شقایق‌هایی سرخ‌گون در خاک ایران ریشه دوانده و حافظ خاک میهن است.

شامگاه 6 مهرماه تالار وحدت میزبان چهره‌هایی بود که با شقایق‌های ایران زندگی کردند یا از آن‌ها نوشتند یا از آن‌ها گفتند یا صحنه تئاتر را به نمایش بخش‌هایی از بود این جاودانگان آرایش کردند. در تالار وحدت در شامگاه 6 مهرماه چهره‌هایی بودند که با ذره ذره وجود خود می‌دانستند شقایق چیست و شقایق بودن چگونه است.

محمد جمال‌پور که هم هنرمند است و هم یار دیرین شقایق‌ها، چهره‌ای بود که وجودش بر صحنه تالار وحدت همراه با شور و اشک حاضران بود. وقتی که او در جبهه‌های جنگ تحمیلی برای رزمندگان نمایش اجرا می‌کرد و در کنار دیگر شقایق‌ها خاک ایران را سرخ‌گون می‌کرد هرگز به روزهایی نمی‌اندیشید که شیمیایی شود و ده‌ها بار در داخل و خارج از مرزهای این خاک سرخ‌گون، سرخی خون‌اش به دست جراحان و پزشکان پیکرش را بی‌آراید.

سرگذشت او بود که برگزار کنندگان چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت را بر آن داشت که به پاس مقاومت و ایستادگی‌اش سر خم کنند. شامگاه 6 مهرماه تالار وحدت شاهد قدم‌های سعید تشکری بود که همواره با قلم از شقایق‌ها گفته بود و این روزها بیماری فاصله‌ای میان او و قلم و یاد شقایق‌ها به جا نگذاشته است.

تالار وحدت در شامگاه 6 مهرماه به نام محمود استادمحمد بر خود بالید که سال‌ها قلم زد و در نبودش نیز عاشقان قلم "خونیان و خوزیان" را خواندند و با یاد شقایق‌ها همراه شدند. در آن شامگاه بود که سردار نقدی از تاریخ مقاومت گفت و آموزه‌های الهی که در قالب آثاری نمایشی تاریخ و زندگانی را عرصه پندآموزی آدمی کردند، آثاری چون "ابراهیم در آتش"، "پیروزی چوبدستی بر اژدها".

وی نیاز امروز مردمان را خلق آثاری الهام گرفته از خالق آفرینش دانست چراکه این‌گونه آثار بیانگر حقایق هستی و تصویرگر مقاومت آزادی‌خواهان هستند؛ آثاری که چشم هنرمندان‌شان به رنگ و لعاب و زرق و برق جوایز بی‌مقدار مستکبران و ظالمان دوخته نمی‌شود.

سردار نقدی زبان هنر و نمایش را تنها زبانی دانست که قادر است مقاومت ملت‌ها را در برابر ظلم و استکبار ماندگار کند و یاری دهنده مظلومان باشد و قوت قلب ایستادگان.

شامگاه 6 مهرماه تالار وحدت طنین سرود ای ایران را با صدای اسفندیار قره‌باغی و تک تک مهمانان‌اش لمس کرد و گوش به نوای مدحی از صاحب الزمان و یادی از شادروان محمد نوری با صدای قره‌باغی داد.

در آن شب علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد حضور نهادها و ارگان‌های دیگر را در حمایت از رویدادی مزین به رنگ و بوی شقایق‌ها و واژه و مقهوم مقاومت، ارج نهاد و این رویداد هنری را قادر به برگزاری در عرصه بین‌المللی دانست. به گفته او موضوع عدالت دغدغه تمامی انسان‌هاست و نبود عدالت بانی جنگ‌ها و ظلم‌ها.

در شامگاه 6 مهرماه از حسین راضی و سیدرضا علوی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز تقدیر شد و مانا استادمحمد در تقدیر هنرمند فقید تئاتر ایران روی صحنه شقایق‌های تالار وحدت رفت. سپس آن‌ها که با حضور در چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت از شقایق‌ها گفتند و نوشتند و نقش آفرینی کردند، برگزیدگان این رویداد هنری را ستودند در شبی که شقایق‌ها میزبان تالار وحدت بودند.

بخش مسابقه نمایشنامه خوانی

اهدای لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون ریال به عطیه غبیشاوی نقش خوان نمایش "نازنین"

رتبه سوم هنرمندان زن نقش خوان شامل لوح تقدیر و مبلغ 8 میلیون ریال به فاطمه خدابنده‌لو از "آن گل سرخ را می‌خواستی فقط همین" و بهار کریم زاده از "نازنین" رسید.

رتبه دوم هنرمندان زن نقش خوان شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به فروغ قجابیگی برای "خونیان و خوزیان" و شهره رعایتی برای "نازنین" اهدا شد.

رتبه اول هنرمندان زن نقش خوان شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال را مرجان بنی سعید برای "خونیان و خوزیان" از آن خود کرد.

در بخش نقش خوانی هنرمندان مرد با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون تومان از مسعود رحیم پور برای "نازنین" تقدیر شد.

رتبه سوم نقش خوانی هنرمندان مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ 8 میلیون ریال به مالک حدپور سراج برای "خونیان و خوزیان" اهدا شد.

رتبه دوم نقش خوانی هنرمندان مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به آقای مزارعی برای "دریا دریاست" رسید.

رتبه اول نقش خوانی هنرمندان مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال به محمد رسائلی برای "حیاط خلوت" اهدا شد.

در بخش کارگردانی رتبه سوم شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به محسن عظیمی برای "تو فقط آن گل سرخ را می خواستی فقط همین" اهدا شد.

رتبه دوم کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال هم به مژده ساعی برای "خونیان و خوزیان" اهدا شد و داوران در این بخش برای رتبه اول انتخابی نداشتند.

در بخش نمایشنامه نویسی نیز با تقدیر از زنده‌یاد محمود استادمحمد رتبه سوم شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به فرهاد ارشاد نویسنده "دریا دریاست" و محسن عظیمی نویسنده "تو فقط آن گل سرخ را می خواستی همین" رسید.

رتبه دوم نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال هم به بهار کریم زاده نویسنده "نازنین" اهدا شد و داوران در این بخش نیز انتخابی برای رتبه اول نداشتند.

بخش مسابقه نمایشنامه نویسی

با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون ریال از سیروس همتی نویسنده "فولاد هرگز زنگ نمی زند" و محسن عظیمی نویسنده "تو فقط آن گل سرخ را می خواستی فقط همین" تقدیر شد.

رتبه سوم بخش نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به علی میرزا عمادی نویسنده "ماه گرفتگی" رسید.

رتبه دوم بخش نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال هم از آن رویا افشار نویسنده "هیچ‌کس" شد.

رتبه اول بخش نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ 20 میلیون ریال هم به مالح حدپور سراج نویسنده "بن بست هنرمند پلاک 8" اهدا شد.

بخش موسیقی

لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون ریال به پری بارانی آهنگساز "شوق تلخ" رسید.
 

رتبه سوم بخش موسیقی شامل لوح تقدیر و مبلغ 8 میلیون ریال به عباس حیدری و حامد جوهرستانی  آهنگسازان "وداع" اهدا شد.

رتبه دوم بخش موسیقی شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به بهنام رحیمی آهنگساز "من خیال تو نیستم" رسید.

رتبه اول بخش موسیقی شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال هم از آن فرنام فرهنگ آهنگساز "پوتین‌ها" شد.

بخش طراحی صحنه

لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون ریال به شهاب افتخاری طراح صحنه "باد که نمی نویسد" اهدا شد.

رتبه سوم بخش طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و مبلغ 8 میلیون ریال به سامان خلیلیان طراح صحنه "تو هرگز نخواهی گشت" رسید.

رتبه دوم بخش طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال هم از آن علیرضا مهران طراح صحنه "غروب روزهای اول پاییز" شد.

رتبه اول بخش طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون را هم مجتبی رستمی‌فر طراح صحنه "پرسه در لابه‌لای فرم‌های به هم چسبیده" از آن خود کرد.

بخش بازیگری زن

لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون ریال به مریم جعفری بازیگر "پوتین‌ها" و نازنین فراهانی بازیگر "من خیال تو نیستم" اهدا شد.

رتبه سوم بخش بازیگری زن شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به بهار ارجمند بازیگر "من خیال تو نیستم" و شهره مکری بازیگر نمایش‌های "باد که می‌نویسد" و "غروب روزهای اول پاییز" رسید.

رتبه دوم بخش بازیگری زن شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال از آن سعیده حامد بازیگر "سال کبیسه عیسی" و پری بارانی بازیگر "شوق تلخ" شد.

رتبه اول بخش بازیگری زن شامل لوح تقدیر و مبلغ 20 میلیون ریال هم توسط سارا قلی‌زاده آق‌قلعه بازیگر "تو هرگز نخواهی گشت" کسب شد.

بخش بازیگری مرد

لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون ریال به احمد مطهوری بازیگر "بذار یه امشب بگذره"، سیدجواد یحیوی بازیگر "من خیال تو نیستم" و حمید حبیبی‌فر بازیگر "غروب روزهای اول پاییز" اهدا شد.

رتبه سوم بخش بازیگری مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به حامد منافی بازیگر "سال کبیسه عیسی" و علیرضا مهران بازیگر نمایش‌های "باد که می‌نویسد" و "پوتین‌ها" رسید.

رتبه دوم بخش بازیگری مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال هم از آن امیر کربلایی‌زاده بازیگر "پایان در شروع نقطه صفر" و مهدی فریضه بازیگر "من خیال تو نیستم" شد.

رتبه اول بخش بازیگری مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ 20 میلیون ریال هم توسط سروش طاهری بازیگر "بذار یه امشب بگذره" کسب شد.

بخش نمایشنامه

رتبه سوم بخش نمایشنامه شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به حمید شریف‌زاده نویسنده "من خیال تو نیستم" و ابراهیم رهگذر نویسنده "بذار یه امشب بگذره" اهدا شد.

رتبه دوم بخش نمایشنامه شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال به کاوه مهدوی نویسنده "پوتین‌ها" و اکبر حسنی نویسنده "غروب روزهای اول پاییز" رسید.

رتبه اول بخش نمایشنامه شامل لوح تقدیر و مبلغ 20 میلیون ریال هم از آن نادر ساعی‌ور نویسنده "سال کبیسه عیسی" شد.

بخش کارگردانی

لوح تقدیر و مبلغ 5 میلیون ریال به سامان خلیلیان کارگردان "تو هرگز نخواهی گشت" و شهره مکری کارگردان "باد که می‌نویسد" اهدا شد.

رتبه سوم بخش کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال به حمید شریف‌زاده کارگردان "من خیال تو نیستم" رسید.

رتبه دوم بخش کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال هم توسط مریم فتحی و علی برجی کارگردان‌های "بذار یه امشب بگذره" دریافت شد.

رتبه اول بخش کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ 20 میلیون ریال هم از آن علیرضا مهران کارگردان "روزهای اول پاییز" شد.

کد خبر 2144878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha