به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز یکشنبه 7 مهر در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل سابق و جدید سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در تالار ایوان شمس در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که پرسید «در این جلسه انتقادهایی به صدور مجوز خبرگزاریها در سالهای اخیر توسط وزارت ارشاد صورت گرفت. آیا برای تجدیدنظر در این رویه برنامهای دارید؟» گفت: اولا باید بین سایتهای خبری و خبرگزاری تفکیک قائل شویم، شرایط سایتهای خبری با خبرگزاریها متفاوت است. آنها (سایتهای خبری) مجوزهای خاصی را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگیرند و میتوانند با یک، دو، سه و یا چند نفر بیشتر نیروی کارآمد، سایتشان را از نظر خبری اداره کنند.
وی افزود: سایتهای خبری خیلی خبر تولید نمیکنند، بلکه بیشتر از خبرهای دیگران استفاده میکنند. قطعا باید یک تجدیدنظر روی ضوابطی که برای صدور مجوز خبرگزاری هست، بشود. هم از نظر کسانی که درخواست تاسیس خبرگزاری میکنند، که اینها هم از نظر کار حرفهای و هم از نظر امکانات فیزیکی و مادی باید شرایط ویژهای را داشته باشند، تا بتوانند خبرگزاری تاسیس کنند.
جنتی تاکید کرد: قطعا باید روی این ضوابط یک تجدیدنظر صورت گیرد.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر که پرسید «در این جلسه بر ضرورت همکاری وزارت ارشاد با مجموعه فرهنگی شهرداری تهران تاکید کردید. با توجه به این موضوع آیا تصمیمی به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در باغ کتاب دارید؟»، گفت: اگر امکانات آنجا به نحوی باشد که ما بتوانیم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را با آن گستردگیاش در آنجا برگزار کنیم، قطعا این کار را خواهیم کرد.
وزیر ارشاد در مورد اینکه آیا با شهرداری تهران به توافقی رسیده است یا خیر؟، یادآور شد: هنوز توافقی در این مورد انجام نشده است، چون اول ما باید از آنجا بازدید کنیم و باغ کتاب را از نزدیک ببینیم که هنوز این کار انجام نشده است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتظارش از ایرنا در دوره جدید گفت: سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی باید روی مسئله آموزش تاکید کند. ما باید دانشکده خبر را تقویت کرده و از نیروهای کارآمد استفاده کنیم. در سطح داخلی هم باید دفاتر خبری را در همه استانها و شهرستانها گسترش دهیم. در خارج از کشور هم باید بتوانیم از نظر کیفی دفاتر خبرگزاری را تقویت کنیم و در مجموع باید از شیوههای نوین کار خبری استفاده کنیم.
جنتی ادامه داد: باید خبرگزاری جمهوری اسلامی روزآمد شود و تا حدودی از شیوههای سنتی خودش فاصله بگیرد تا ما بتوانیم چه از نظر تجهیزات و چه نیروهای کارآمد این خبرگزاری را روزآمد کنیم و صرفا هم به خبرهای مکتوب تکیه نکنیم. امروز عموم خبرگزاریهای دنیا بر اخبار تصویری خیلی تاکید دارند و ما تا جایی که در توانمان باشد و امکانات کشور اجازه دهد، باید خبرگزاری را به این سمت ببریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: دانشکده خبر هم برای کسانی که به تازگی وارد این صحنه (کار روزنامهنگاری) میشوند و هم برای افراد دوره دیده، باید دورههای کاردانی و کارشناسی برپا کند تا بتواند همه این نیروها را آموزش دهد، هم آموزشهای ضمن خدمت و هم دورههای آموزشی کوتاه مدت بگذارد. این دانشکده باید بتواند برای کل کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی و نیز خبرگزاریهای دیگر این دورههای آموزشی را ترتیب دهد تا بتواند آنها را آموزش دهد.
وی در مورد احتمال تغییر مکانیزم پرداخت یارانه مطبوعات هم گفت: باید ضوابط جدیدی را وضع کنیم. از نظر کیفیت و از نظر تیراژ، باید وضعیت رسانهها دیده شود؛ طبیعتا روزنامههایی که با کیفیت بهتری، کار تولیدی میکنند و مقالات متقنی مینویسند، باید از یارانه بیشتری برخوردار باشند، آنهایی که تیراژشان بیشتر است، طبیعتا باید بتوانند یارانه بیشتری دریافت کنند.
نظر شما