به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمانشاه از زیستگاه های دیرینه بشر و یکی از باستانی ترین مناطق جهان است.
کرمانشاه را مهد صنایع دست ساز بشر می خوانند و اصل آن را به پادشاهانی نسبت می دهند که ساخته های دست بشر را در این دیار رواج داده اند و هرچه که از ریسندگی و بافندگی و یا هر آنچه که هنر دست در آن به کار رفته است را به قرون گذشته منتسب می دانند.
آنچه که از نشانه های تمدن در استان کرمانشاه توسط باستان شناسان کشف شده است نشان از سابقه ایست که این دیار را مقر تمدن های کهن معرفی می کند. تمدن هایی که با سازه های و ساخته های منحصر به فرد دست بشر، از استان کرمانشاه گنجینه صنایع دستی ساخته است.
تحفه های یگانه ای مثل قالی و قالیچه، قلم زنی، نقره کاری، مسگری، زرگری، چرم سازی، نمد مالی، سفالگری، نساجی سنتی و فلز کاری در محدوده استان از رونق دیرینه برخوردار بوده و تولیدات آنها بیشتر به سایر نقاط ایران و خارج از آن صادر می شود.
یکی از ابزار های مهم برای معرفی این توانمندی های منحصر به فرد برپایی نمایشگاه های بین المللی در داخل و خارج است که چند ماه پیش با انتشار خبری مبنی بر برپایی یک نمایشگاه صنایع دستی از کرمانشاه در سلیمانیه عراق، استقبال و تکاپو در میان هنرمندان صنایع دستی استان را شاهد بودیم.
خبری که با تأخیر در عملی شدن آن، خبرگزاری مهر دلایل این تأخیر را از دبیر اتاق تعاون استان کرمانشاه به عنوان مجری این نمایشگاه جویا شد. موضوعی که غفار محمدی دلیل آن را صادر نشدن مجوز از سوی سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد.
مجوز برپایی نمایشگاه در عراق توسط سازمان توسعه تجارت صادر نشده است
غفار محمدی درگفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سه ماه پیش بود که مجوز های لازم را برای برگزاری نمایشگاه صنایع دستی استان کرمانشاه در اقلیم کردستان عراق را دریافت کردیم اما متأسفانه تاکنون این مجوز از سوی سازمان توسعه تجارت کشور صادر نشده است.
محمدی گفت: ما طرح را به تأیید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه رسانده ایم و این سازمان نیز با دید مساعد آن را به تهران ارسال کرده است اما متأسفانه هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم با اینکه کاملا آماده برگزاری این نمایشگاه در کشور عراق هستیم.
وی با اشاره به اندیشیدن تمهیدات لازم برای برگزاری این نمایشگاه گفت: این آمادگی وجود دارد که در صورت موافقت های لازم این نمایشگاه در آبان ماه سال جاری در سلیمانیه برپا شود.
محمدی گفت: با توجه به همسایگی دو کشور ایران و عراق و ضرورت بالابردن ظرفیت های گردشگری و صادرات در روابط متقابل دو کشور برگزاری نمایشگاه صنایع دستی ایران و کرمامشاه در اقلیم کردستان عراق یکی از با اهمیت ترین کارهایی است که می توان انجام داد و ما به دنبال این موضوع هستیم که بتوانیم این کار را هرچه سریع تر به سامان برسانیم.
زمان زیادی برای اقدامات نهایی برگزاری نمایشگاه نداریم
دبیر اتاق تعاون استان کرمانشاه گفت: طبق مذاکراتی که با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه انجام دادیم آنها هم معتقدند زمان زیادی برای انجام این کار نداریم و به دلیل تأخیر سازمان توسعه و تجارت ایران ما باید دوباره به عراق برویم و مجوز خود را تمدید کنیم.
وی با اشاره به اینکه مخالفتی با برپایی این نمایشگاه نشده است گفت: مخالفتی از سوی مرکز با برپایی این نمایشگاه نشده اما شاید عواملی مثل تغییر در وزارت خانه باعث تأخیر در صدور مجوز شده که با جدیت پیگیر این موضوع هستیم.
غفاری گفت: بعید می دانم مخالفتی با برپایی نمایشگاه وجود داشته باشد چون با اعزام هیئت تجاری برای بخش های فنی مهندسی به کشور عراق و هنوستان موافقت شده و اعلام شده است که موضوع برپایی نمایشگاه در عراق هم در دست بررسی است.
نظر شما