۱۰ مهر ۱۳۹۲، ۹:۵۳

رضایی خبر داد:

ثبت 14 باغ تاریخی خراسان جنوبی درفهرست آثار ملی کشور

ثبت 14 باغ تاریخی خراسان جنوبی درفهرست آثار ملی کشور

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری خراسان جنوبی با اشاره به وجود23 باغ تاریخی در استان گفت: از این تعداد 14 باغ ثبت ملی، یک باغ ثبت جهانی و دو باغ دیگر نیز درحال ثبت در فهرست ملی کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا رضایی سه شنبه شب در مراسم افتتاح مرحله اول مرمت باغ و عمارت رحیم آباد بیرجند، با اشاره به باغ رحیم آباد به عنوان بهترین نمونه از خانه حکومتی افزود: کار این باغ از ابتدای دوره قاجاریه شروع و در دوره پهلوی به اتمام رسیده است وتمام امکانات در این باغ وجود دارد.

وی با اشاره به برنامه های هفته گردشگری افزود: در این هفته برنامه های متنوعی به مناسبت هفته گردشگری در سطح ملی انجام شد.

 وی تصریح کرد: مراسم محلی  استان در برج میلاد تهران و استان گلستان و در سطح استانی افتتاحیه هتل یک ستاره در طبس و باز پیرایی مرحله اول باغ عمارت رحیم آباد از مهم ترین برنامه های انجام شده است.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب باغ رحیم آباد در سال گذشته بیان کرد: در این عمارت مرحله اول باز پیرایی شامل مرمت، بازسازی، نور پردازی داخل عمارت ، احیا قناتها، سنگ فرش معابرو احیا بافتها به همان صورت قدیم انجام شد.

وی افزود: اعتبار هزینه شده برای باز پیرایی این عمارت 423 میلیون است.

رضایی به اهمیت وجود بافتهای قدیمی در اطراف باغ اشاره و عنوان کرد: وجود بافتهای روستایی در اطراف باغ رحیم آباد می تواند جاذبه های گردشگری این آثار تاریخی را را دو چندان کند.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی با بیان اینکه قسمتی از این بافتهای سنتی در اختیار بنیاد مستضعفان است از این نهاد خواست: علاوه براینکه بافتهای روستایی به صورت سنتی باقی بماند؛ احیا و معبر سازی آنها انجام شود.

 رضایی از وجود فضاهای اداری در این باغ خبرداد و افزود: در این باغ که یک مکان تاریخی و گردشگری است فضاهای اداری به چشم می خورد با این حال سعی شده وجود فضاهای اداری به حداقل برسد و کاربری فرهنگی پیدا کند.

باغ و عمارت رحیم آباد در داخل روستای رحیم ‌آباد (در گذشته) و در حاشیه خیابان شهید مدرس  بیرجند قرار گرفته است این باغ از بناهای دوره قاجار به شمار می ‌رود و تاریخ ساخت این بنا سال 1315ه.ق است.

این مجموعه شامل بخش‌های متعددی از جمله عمارت اصلی با راهروها و اتاق‌های متعدد، اصطبل و حوضخانه که دارای گنبدی کلاه ‌فرنگی است.

عمارت رحیم‌آباد دارای سه تالار بزرگ است که از لحاظ کاربری به عنوان پذیرایی از مهمانان و تشریفات استفاده می ‌شده است و دارای تزئینات مقرنس، آینه‌ کاری، گچبری است.

درب‌ها و پنجره‌‌های تالار دارای کتیبه‌ هایی به شکل هلالی و تزئینات مشبک با طرح اسلیمی است که استفاده از شیشه‌ های رنگی بر زیبایی آن افزوده است.

 از مهم‌ ترین ویژگی‌های این بنا می ‌توان به وجود انبوه تزئینات و در انواع مختلف اشاره کرد.

 امروزه بخشی از این باغ و عمارت به عنوان مرکز آموزش هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی استفاده می‌ شود.

کد خبر 2147186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha