به گزارش خبرگزاری مهر، حسن نجفیسولاری، رئيس جدید مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای ديجيتال، در مراسم تجليل از هيئت داوران نخستين جشنواره رسانههای مجازی خليج فارس و آغاز مراحل داوری جشنواره رسانههای برخط امام رضا (ع) كه عصر روز سه شنبه، نهم مهرماه در مجتمع رسول مهر تهران برگزار شد، با اشاره به وضعيت رسانههای ديجيتال و فضای مجازی در جهان گفت: در سال 2012 رهبران غرب تصميم گرفتند پشتوانه مالی خود را از حوزه طلا به اطلاعات منتقل كنند و اين تصميمگيری بسيار مهمی است و معنای خاصی میدهد.
وی همچنین تصريح كرد: ايران از نظر ضريب نفوذ اينترنت در منطقه اول است. اين آمار نشان میدهد كه ایرانیان گرايش بسياری به رسانههای مجازی دارند.
رئيس جدید مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای ديجيتال اضافه كرد: 50 تا 70 درصد كشور زير پوشش فرستندههای ديجيتال هستند بنابراين تقريبا از نظر ابزار، تجهيزات و امكانات توليد ديجيتال از موبايل هوشمند تا دستگاههای پیشرفته ، بيشترين رتبه را در منطقه داريم.
نجفیسولاری اظهار كرد: ما 2700 موسسه در حوزه رسانههای دیجیتال داريم بنابر اين، از نظر قوت در نظام جمهوری اسلامی كم نداريم اما تا چه اندازه اين قوت و توانايی رسانههای مجازی استفاده كردهايم، جای سؤال دارد.
وی افزود: در سالهای گذشته كه شبکههای مجازی وجود نداشت، مقام معظم رهبری در چند بند به مسئولان نظام يادآور شدند كه فضای مجازی و رسانههای ديجيتال را در اولويت قرار دهيد اما هماكنون چند درصد از مقامات، متخصصان، روشنفكران و كارشناسان اطلاعات کافی در حوزه ديجيتال دارند؟
رئيس مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای ديجيتال با اشاره به فرهنگ غنی ايران و اسلام ادامه داد: قرآن کریم، نهجالبلاغه، صحيفه سجاديه و... از محتوای غنی برخور دارند كه میتوان اين محتوا را تبديل به ديجيتال كرد تا به مرجع جهان اسلام در حوزه دیجیتال تبدیل شویم. آيا نمیتوانيم مرجع ديجيتال در حوزه حديث، فقه، اصول، اخلاق اسلامی باشيم؟ تمدن اسلامی تمدن كوچكی نيست، مخازن و ذخاير محتوا در اين حوزه بسيار است.
نجفی سولاری يادآور شد: در افق 1404 تكليفمان اين است كه در منطقه اول باشيم و از رسانهها و صاحبنظران درخواست میكنم كه يك پورتال مرجع ادب و زبان فارسی كه از ويكی پديای فارسی بالاتر است را معرفی كنند. ما میتوانيم در حوزه فضای مجازی بسيار قدرتمند باشيم و قدرتمان را به رخ بكشيم ولی تاکنون مسئولان نتوانسته اند از مقدورات خود استفاده كنند.
در این برنامه همچنین سیداحسان قاضیزاده هاشمی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سخنانی گفت: با توجه به نفوذ رسانههای مجازی و فراگیری مخاطبان آن، تخصیص یارانه ای مشابه یارانه مطبوعات به فعالان این حوزه، ضروری به نظر میرسد. امروزه شمار زیادی از جویندگان اطلاعات برای دسترسی به اخبار گوناگون، وارد فضای مجازی میشوند که آمار استفاده کنندگان این حوزه نسبت به رسانههای مکتوب، قابل مقایسه نیست.
وی تسهیل در وصول و انتشار سریع اطلاعات با هزینه اندک را از شاخصههای مهم رسانههای مجازی بر شمرد و افزود: این عوامل باعث شده که فضای مجازی به شکل فزاینده ای جای خود را در بین مردم ایجاد و به عنوان یک رقیب جدی برای رسانههای سنتی تبدیل شود. با وجود این مهم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، سیاست گذاری جشنوارههای خود را با اولویت دادن به فضای مجازی تنظیم کرده و تاکون جشنوارههای آیات، خلیج فارس و امام رضا (ع) را با محوریت خبرگزاریها، پایگاههای اینترنتی، وبلاگ سرویسها و شبکههای اجتماعی در گستره ملی برگزار کرده است.
قاضیزاده گفت: هیئت علمی و داوران این جشنوارهها نیز با حضور اساتید برجسته و اعضای هیئت علمی دانشگاههای معتبر کشور از جمله دکتر سعید رضا عاملی، دکتر حسن بشیر، دکتر امید علی مسعودی ، دکتر داود نعمتی و بیژن نوباوه وطن تشکیل شده است.
مدیرکل ارشاد استان تهران یادآور شد: از سال گذشته و پس از اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به عنوان یکی از اعضای اصلی شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی خلیج فارس انتخاب شد، ما برنامهریزیهایمان را برای برگزاری جشنواره رسانههای مجازی خلیج فارس با قوت آغاز کردیم و بیش از 4500 اثر نیز به دبیرخانه ارسال شد.
در ادامه این مراسم از هیئت داوران جشنواره رسانههای مجازی خلیج فارس تقدیر و احکام هیئت داوران و اعضای شورای عالی سیاستگذاری و برنامه ریزی جشنوارههای فرهنگی، رسانه ای و قرآنی استان تهران توسط مشاور وزیر و رئیس مرکز توسعه ی فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و معاون فرهنگی مطبوعاتی و اطلاع رسانی این اداره کل با هدف برگزاری هر چه بهتر جشنواره رسانههای برخط امام رضا(ع) به آنها اهداء شد.
نظر شما