به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آصفی- از محققان این پروژه در حاشیه رونمایی از سامانه مسیرباز گازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این سامانه برای آشکار سازی گاز مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: این سامانه جز فناوریهای پیشرفته است که کشورهای آمریکا، نروژ و ژاپن صاحبان این فناوری هستند.
وی با بیان اینکه این سامانه مجهز به اسپکتروسکوپی است اظهار داشت: اسپکتروسکوپی یک طیف نگار است که از فاصله دور با تابشی که به محیط میدهد و بازخوردهایی که از آن می گیرد مشخص میکند که چه نوع گازی وجود دارد.
آصفی ادامه داد: این سامانه قادر به شناسایی گازهای اشتعال پذیر است، یادآور شد: گازها در نور مرئی شفاف هستند ولی در برابر نور UV و مادون قرمز سایهای ایجاد میکنند و در این سامانه از این خاصیت استفاده شده است.
این محقق بیشترین کاربرد این سامانه در حوزه نفت و گاز دانست و ادامه داد: علاوه بر این از این سامانه میتوان در حوزه پدافند شیمیایی و شناسایی عوامل شیمیایی از آن استفاده کرد.
وی از کاربرد این حسگر در حوزه هواشناسی خبر داد و در این باره توضیح داد: این سامانه با استفاده از تابش روز قادر به اندازه گیری میزان رطوبت در لایههای جوی با برد بلند است. از این قابلیت میتوان در تخمین و تشخیص میزان باروری ابرها استفاده کرد.
نظر شما