۱۳ مهر ۱۳۹۲، ۱۲:۳۴

هشدار در مورد افزایش شکارچیان یوزپلنگ / کمبود شدید محیط بان در 6 هزار هکتار زیستگاه یوزپلنگ

هشدار در مورد افزایش شکارچیان یوزپلنگ / کمبود شدید محیط بان در 6 هزار هکتار زیستگاه یوزپلنگ

مدیر پروژه یوزپلنگ ایرانی با بیان اینکه هر سال تعداد شکارچی‌های یوزپلنگ افزایش می‌یابد، گفت: در حال حاضر با کمبود محیط‌بان برای حفاظت از ایستگاه‌های یوزپلنگ مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، هومن جوکار پیش از ظهر شنبه در همایش تقدیر از حامیان و محیط بانان نمونه زیستگاههای یوزپلنگ ایرانی، در پارک پردیسان  اظهارداشت: محیط‌بانان حافظ منافع و محیط زیست هستند ولی متاسفانه ما شاهد کاهش محیط‌بانان هستیم بطوریکه در 6 هزار هکتار اراضی زیستگاه یوزپلنگ تعداد محیط‌بانان بسیار اندک است.

مدیر پروژه یوزپلنگ ایرانی افزود: حمایت از محیط‌بانان ضروری بوده، موضوع مشکل مالی و معیشتی محیط‌بانان باید حل شود و ارزش کار محیط‌بانان دیده شود.

جوکار در ادامه با اشاره به فاز جدید پروژه یوز، تصریح کرد: فاز جدید پروژه یوزپلنگ در حال انجام است و هدف‌گیری این پروژه به سوی مشارکت مردم بوده است.

به گفته وی، هر سال تعداد شکارچی‌ها افزایش می‌یابد و مباحث مربوط به توسعه در پیاده‌کردن روش‌های حفاظتی مشکل ایجاد کرده است.

جوکار با اشاره به کمبود بودجه برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در کشور، یادآور شد: فاز جدید پروژه یوزپلنگ ایرانی در 3 سایت مختلف پیاده شده است و رویکرد آن اکوتوریسم اصولی باست اما  این رویکرد مستلزم مشارکت است.

مدیر پروژه یوزپلنگ ایرانی افزود:  رویکرد جدید پروژه یوز، ابتدا در پاکستان انجام شد و تا پایان سال 2013  در ایران انجام می شود.

مدیرپروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی تصریح کرد:‌ در فاز دوم این پروژه مدلهای مختلفی در دست داریم تا بتوانیم محصولات حفاظت را در اختیار مردم قرار دهیم که ایجاد سه سایت مختلف برای توسعه اکوتوریسم از جمله آن است.

جوکار اظهار داشت:  همچنین چرای دام پایدار و اصولی توسط مردم و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و تمرین اجرای طرح شکار پایدار در خارج از مناطق حفاظت شده نیز از دیگر اقدامات در دست هستند که تا کنون با واکنش‌های منفی بسیاری مواجه شده است.

به گفته وی توسعه شکار پایدار، رویکرد جدیدی است که برای حفاظت از گونه‌های در معرض خطر انقراض در کشورهایی مانند پاکستان انجام شده و اتحادیه حفاظت از تنوع طبیعی نیز آن را تایید کرده است.

مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با بیان اینکه  روشهایی که به حفاظت از یوزپلنگ آسیایی منجر می‌شود بسیار محدود بوده و دشوار است که از جمله آن می‌توان به مواجهه با شکارچیان اشاره کرد یادآورشد:  مردم و عوامل انسانی مشکل اصلی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی هستند که باید برای حل این مشکل مردم را در سود این پروژه منتفع کنیم.

 

 

کد خبر 2149092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha