به گزارش خبرگزاری مهر، گری لوئیس نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران ظهر شنبه در بازدید از تالابهای اقماری دریاچه ارومیه، واقع در جنوب آذربایجان غربی و بازدید از تالاب کانی برازان مهاباد، اظهار داشت: ایجاد سایت پرنده نگری در تالاب کانی برازان یکی از اقدامات شاخص و قابل توجه است.
وي با بيان اهميت تالابها و نقش ارزنده آنها در زندگي جوامع بشري و تنوع زيستي بر ارتقاي سطح آگاهي و مديريت اعضاي تشكل هاي زيست محيطي در خصوص احيا و حفاظت از تالاب ها و نيز استفاده از توانمندي و پتانسيل تشكل ها به عنوان تسهيل گر جوامع محلي تاكيد كرد.
لوييس در ادامه بازديد خود از تالاب هاي منطقه همچنين از اقدامات اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي كه با همياري تشكلهاي زيست محيطي و جوامع محلي در احياي تالابهاي كاني برازان، حسنلو، درگه سنگي و سلدوز به عمل آورده اند قدرداني كرد.
وي همچنين از سواحل شرقي و غربي درياچه اروميه و همچنين قسمت هاي وسيعي از جنوب اين درياچه بازديد كرده و روند خشك شدن اين پهنه آبي و بحران گريبانگير آن را مورد بررسي قرار داد.
لوييس در اين بازديد با اظهار نگراني از وضعيت پيش آمده براي پارك ملي درياچه اروميه اعلام كرد: موضوع درياچه اروميه بايد در اولويت برنامه هاي سازمان حفاظت محيط زيست قرار گرفته و به روند پايداري بازگردد.
تالاب بين المللي كاني برازان با ۹۰۰ هكتار وسعت در ۳۰ كيلومتري شمال شهرستان مهاباد واقع شده و به دليل گوناگوني و فراواني گونه هاي زيستي از سوي كميته ملي طبيعت گردي كشور به عنوان نخستين سايت پرنده نگري در ايران معرفي شده است.
تالاب كاني برازان به دليل داشتن قابليت هاي بالا و پوشش گياهي متنوع و مهاجرت سالانه بيش از ۶۰ هزار قطعه انواع پرنده به اين زيستگاه، اهميت بسيار فراواني دارد.
بر اساس آخرين بررسيهاي انجام شده، ۷۵ گونه پرنده آبزي و كنارآبزي متعلق به ۱۱ خانواده در اين تالاب شناسايي شده كه در صورت اضافه شدن گونه هاي خشك زي اين تعداد به بيش از ۱۸۰ گونه مي رسد.
نظر شما