به گزارش خبرنگار مهر، مردم استان همدان كه تاكنون ميزبان هفتاد و هفت شهيد گمنام بودند، صبح امروز با تدفين يكي ديگر از اين گمنامان آسمان و زمين كه در سن 18 سالگي در منطقه فاو عراق و در عمليات غرور آفرين والفجر 8 به شهادت رسيده بود، بار ديگر به مقام شامخ اين بزرگ مردان تاريخ اداي احترام کردند.
خيابان منهتي به مركز آموزش عالي شهيد مفتح همدان واقع در روستاي شورين صبح امروز مملو از دانشجوياني بود كه باگل هاي گلایل سفيد، چفيه هايي به گردن انداخته شده و سر بندیهای يا زهرا بسته شده، پذيراي عزیزترین ميهمان خود بودند.
شرمنده ميهمان دانشگاه هستیم
يكي از جوانان حاضر در اين مراسم به مهر گفت: شرمنده ميهمان دانشگاه هستیم،چرا كه شايسته كار او عملي انجام ندادهام.
علي شاه ويسي عنوان كرد: شهدا براي دفاع از خاك و ناموس ايران به جنگ رفتند و اكنون اين دانشجويان هستند كه بايد راهشان را ادامه دهيم.
تعدادي از دانشجويان دختر نيز كه از مراكز آموزش عالي زينب كبرا خود را به اين محل رسانده بودند با بستن سر بندهاي "تا زندهایم رزمندهایم" و "يازهرا" عشق وارادت خود را به مقام اين بزرگ مردان تاريخ نشان میدادند.
اما در بين پلاكاردهايي كه دانشجويان در دست داشتند فردي نوشته بود: شهدا را قلمها میسازند و قلمها هستند که شهید پروراندند.
شهدا انقلاب را بيمه كردند
رئيس دانشكده فني وحرفه اي شهيد مفتح همدان در اين مراسم گفت: شهدا انقلاب را بيمه كردند.
حاجی زين العابديني با اشاره به اينكه اگر دانشجويان پيرو آرمانهای شهدا هستند بايد در عرصه علم تلاش كنند، ادامه داد: شهادي انقلاب اسلامي از بزرگترین داشته خود گذشتند تا هم اكنون شاهد آرامش وامنيت در سطح جامعه باشيم.
رئيس دانشكده فني وحرفه اي شهيد مفتح همدان اذعان داشت: دانشگاههای فني وحرفه اي به اهتمام خون شهيدان توجه ويژه اي دارند ودانشگاه با جامعه پيوندي منطقي خورده است.
زين العادبديني با اشاره به اينكه دانشگاهاي زيادي خواستار تدفين شهدا هستند اما اين موقعيت به آنان داده نشده است، اظهار داشت: تدفين شهيد گمنام در دانشگاه شهيد مفتح ثمرات زيادي خواهد داشت چرا كه دانشگاه فقط محل علم وتحصيل نيست بلكه محلي براي تجديد ميثاق با شهدا نيز شده است.
وي گفت: جوانان امروز آمادهاند تا جان خود را پاي ايران اسلامي هديه كنند و ادامه دهنده راه شهداي انقلاب اسلامي باشند.
رئيس دانشكده فني و حرفه اي شهيد مفتح همدان با اشاره به اينكه آرامگاه شهيد در دانشگاه موجب بالندگي اين دانشگاه خواهد شد، ادامه داد: گمنام بودن تصادفي نيست و بسياري از شهدا قبل از شهادت خبر از گمنام ماندن خود و باقي نماندن اثري از خود داده بودند.
زين العابديني اظهار داشت: پايداري و استقامت رمز موفقيت است تا بتوانيم به مقام شامخ شهيدان دست يابيم و شهدا بستر تداوم انقلاب را فراهم كرده و آن را بيمه كردند.
وي با اشاره به اينكه دانشكده فني و حرفه اي مفتح در دوران جنگ محل آموزشهای نظامي براي رزمندگان بوده، بيان داشت: جاي جاي اين دانشگاه بوي شهید میدهد.
مدير كل حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس استان همدان نيز در خصوص تدفين شهدا در دانشگاهها به مهر گفت: تدفين شهدا در مراكز آموزشي با دو هدف انجام میشود.
محمد جعفر زمرديان ادامه داد: در جامعه ديگر توفيق تدفين امامزاده نداريم، اما به تعبير امام خميني (ره) شهدا امامزادگان عشقاند.
وي اذعان داشت: بايد باور كنيم كه شهدا براي ما حجتاند و برخي نمیتوانند به دليل مشغله كاري به مزار شهدا در آرمستان ها بروند پس لزوم سهل الوصول تر كردن دسترسي به آنان بايد مورد توجه قرار گيرد.
مدير كل حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس استان همدان ادامه داد: در شرايط كنوني كه شاهد عزت ايران هستيم،بايد همواره سمبل هايي داشته باشيم كه به يادمان بياورند آنچه داريم مديون شهدای انقلاب اسلامي است.
زمرديان بيان داشت: به تناسب شرايط باز هم شهيد گمنام در استان همدان به خاك سپرده خواهد شد.
مادر شهيد عباس دارابي كه يكي از شهداي مفقود الاثر استان همدان است نيز در اين مراسم به مهر گفت: پسرم وقتي قصد رفتن به جبهه داشت خواب ديده بود كه شهيد میشود، پلاكش را از گردنش در آورد و رو به من گرفت و گفت شايد اين را برايت بياورند ولي خودم را برايت نمیآورند.
سميه رستمي در مورد علت شهادت فرزندش ادامه داد: 16سالش بود به جنگ رفت و از سال 63 تا 67 در جبههها بود كه در عمليات مرصاد با انفجارجعبه مهمات در دستانش به شهادت رسيد و اثري از او باقي نماند.
وي با اشاره به اينكه عباس فرزند خوبي برایم بود، گفت: از خدا خواسته بوديم پسري به ما بدهد كه نامش را عباس بگذاريم و در راه او قرباني شود كه همين رويداد هم اتفاق افتاد و خدا اين قرباني را قبول كرد.
مادر شهيد عباس دارابي بيان داشت: افتخار میکنم كه پسرم در راه خدا قرباني شد و هرقدر هم او را براي اين فرزند شكر گزاری كنم كافي نيست.
نمیدانم چرا مردم شهر شهدا را از ياد بردهاند
رستمي با اشاره به اينكه عباس گلي از گلهای بهشت بود، گفت: از بي حجابي در جامعه ناراحتم و به همين دليل به خيابان كمتر میروم تا درد آلامم بيشتر نشود، نمیدانم چرا مردم شهر شهدا را از ياد بردهاند.
در خاتمه اين مراسم شهيد گمنام در ابتداي ورودي دانشكده شهيد مفتح توسط محمد جعفر زمرديان مدير كل حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس به خاك سپرده شد.
مراسم شام غريبان اين شهيد، امشب پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا در محل مسجد دانشگاه شهيد مفتح با قرائت زيارت عاشورا برگزار خواهد شد.
نظر شما