۱۷ مهر ۱۳۹۲، ۱۳:۲۹

تشخیص دقیق بیماریهای قلبی با اکو کاردیوگرافی 3 بعدی/ رقیب ام آر آی قلب در هزینه

تشخیص دقیق بیماریهای قلبی با اکو کاردیوگرافی 3 بعدی/ رقیب ام آر آی قلب در هزینه

عضو هیئت علمی بیمارستان قلب شهید رجایی، استفاده از اکوکاردیوگرافی 3 بعدی در تشخیص بیماریهای قلبی را همطراز با ام آر آی قلب دانست و گفت: روش اکو کاردیوگرافی 3 بعدی به مراتب کم هزینه تر از ام آر آی قلب است و امکان استفاده آن برای همه بیماران قلبی وجود دارد.

دکتر نیلوفر سمیعی متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکو کاردیوگرافی در گفتگو با خبرنگار مهر به برگزاری سمپوزیوم و کارگاه یک روزه اکو کاردیوگرافی 3 بعدی که قرار است روز پنج شنبه 18 مهر ماه جاری در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شود، اشاره کرد و افزود: برپایی این سمپوزیوم، با هدف آشنایی متخصصین قلب و عروق با اکو کاردیوگرافی 3 بعدی و همچنین ارائه آموزشهای نوین در انجام این روش تشخیصی است.

وی با اعلام اینکه یک دهه است که اکو کاردیوگرافی 3 بعدی در دنیا شناخته شده و در حدود 3 سال است که وارد دانشگاههای علوم پزشکی ایران شده است، گفت: اکو کاردیوگرافی یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی است که با کمک امواج صوتی، تصویر خیلی خوبی از عملکرد قلب را مورد بررسی قرار می دهد. اما با توجه به اینکه قلب یک عضو 3 بعد است، در اکو کاردیوگرافی 2 بعدی، اشراف کامل به تمام حجم قلب وجود ندارد و روش 3 بعدی توانسته این مشکل را برطرف کند.

این فلوشیپ اکو کاردیوگرافی با تاکید بر استفاده از دستگاه 3 بعدی برای تشخیص مشکلات دریچه میترال و دیدن تمام حاشیه و قسمت های آن با استفاده از اکو کاردیوگرافی 3 بعدی، تصریح کرد: با استفاده از دستگاه 3 بعدی، تصویر واضحی از دریچه میترال به دست می آید که مشابه تصویری است که جراح در اتاق عمل مشاهده می کند.

سمیعی از اکو کاردیوگرافی 3 بعدی به عنوان هدایت گر پزشک در انجام عمل قلب یاد کرد و افزود: برای درمان سوراخ قلب که به طور مادرزادی ایجاد شده است، می توان از این دستگاه استفاده کرد.

عضو هیئت علمی بیمارستان قلب شهید رجایی با بیان این مطلب که اندازه های قلب با استفاده از اکو کاردیوگرافی 3 بعدی به طور دقیق به دست می آید، ادامه داد: با استفاده از دستگاه 3 بعدی، می توان مستقیما حجم قلب را اندازه کنیم تا بتوان درمان بهتری را انجام داد.

دبیر اجرایی و علمی سمپوزیوم یک روزه اکو کاردیوگرافی 3 بعدی، این دستگاه را همطراز ام آر آی قلب در تشخیص بیماریهای خاص عنوان کرد و افزود: اکو کاردیوگرافی 3 بعدی چند ویژگی نسبت به ام آر آی قلب دارد. اولا از ام آر آی قلب که روش گران قیمت و پر هزینه ای است نمی توان برای همه بیماران قلبی استفاده کرد. زیرا، امکان بردن دستگاه ام آر آی قلب به بخشهای مراقبتهای ویژه وجود ندارد و همچنین کسانی که از باطری قلب استفاده می کنند و یا اینکه اجسام فلزی در بدن آنها هست، نمی توانند ام آر آی کنند. در حالی که امکان استفاده اکو کاردیوگرافی برای همه بیماران قلبی وجود دارد و هزینه آن به مراتب کمتر از ام آر آی قلب است.

سمیعی با اشاره به هزینه سنگین ام آر آی قلب که باعث شده بیمه ها از پوشش این خدمت تشخیصی خودداری کنند، گفت: هزینه ام آر آی قلب در حدود 800 هزار تومان است که بعضی بیمه های تکمیلی آن را پوشش می دهند اما اکو کاردیوگرافی تحت پوشش بیمه است و بیمه ها 75 درصد هزینه آن را که در مجموع 150 هزار تومان است، پرداخت می کنند.

وی با اعلام اینکه اکو کاردیوگرافی 3 بعدی در مراکز بزرگ دانشگاههای علوم پزشکی کشور همچون تهران، شیراز، مشهد و ارومیه وجود دارد، افزود: نیاز نیست که این دستگاه در همه مراکز درمانی باشد زیرا، با اکو کاردیوگرافی 2 بعدی هم امکان تشخیص بیماری قلبی وجود دارد.

دبیر اجرایی و علمی سمپوزیوم یک روزه اکو کاردیوگرافی 3 بعدی از هزینه 400 تا 800 میلیون تومانی تهیه این دستگاه خبر داد و گفت: در این سمپوزیوم قرار است پروفسور "بارانو" از ایتالیا و همچنین دکتر صالحی عمران که در حال حاضر ساکن ریاض عربستان هستند، سخنرانی کنند.

وی با اعلام اینکه بیش از 150 نفر از فلوشیپ های اکو کاردیوگرافی کشورمان در این سمپوزیوم حضور خواهند داشت، افزود: 2 کارگاه نیز در صبح و بعد از ظهر برای این افراد برگزار می شود.

کد خبر 2152431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha