به گزارش خبرنگار مهر، كارشناسان كودك ابراز مي كنند كه کودک براي پرورش کامل و متعادل شخصيت به محبت نياز دارد و حتي الامکان تحت توجه و سرپرستي والدين و به هر صورت درفضايي شاد و پر محبت و با امنيت اخلاقي و مادي بايد رشدكند.
كارشناسان كودك معتقدند ژن هایی كه كودكان هنگام تولدبه ارث می برندبرقدرت شاد بودن آنها تأثیر دارد اما مهم تر اين است كه با تشویق كودك می توان به او آموخت كه چگونه اوقات زندگي اش را هزينه شادی و نشاط كند و پدران و مادران باید بدانند چه رفتارهایی در مقابل كودكان خود داشته باشند تا او پرانرژی و با انگیزه بزرگ شود.
بازي و صلح نياز كودك
کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص حقوق کودکان در گفتگو با خبرنگار مهر اینگونه اظهار نظر می کند: کودک موجودی آسیب پذیر است و در این دوره انسانها نیازمند صلح، بازی و فراگیری هستند.
صفیه تیموری بیان می کند: جامعه باید به سمتی حرکت کند تا بر مبنای هماهنگی و همکاری کودکان را به سمت گسترش بینش و کسب تجربه های نو به بلوغ برساند.
وی می گوید: پيمان نامه حقوق کودک شامل حق زندگي، بهداشت، تغذيه و سطح زندگي مناسب اين حق شامل برخورداري از نام و مليت، هويت نيز مي شود.
والدين اولين كساني كه حق كودك را بايد به جا بياورند
تیموری از حق کودک که بر عهده والدین است می گوید: والدين طبق قانون بايستي نام متناسب با جنس نوزاد و نيکو و بدون القاب خان و ارباب براي کودک خود انتخاب کنند.
وی تاکید می کند: حقوق کودکان براساس پيمان نامه حقوق کودک شامل رهايي از شکلهاي بهره کشي، سوء استفاده و برخوردهاي غيرانساني و اهانت آميز است.
تیموری بیان می کند: حق برخورداري شامل حمايت ويژه در شرايط اضطراري نیز هست و هدف حمايت از کودکان در معرض خطر حفظ سلامت رواني و جسماني کودکان است.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر ضرورت ایجاد امنيت اجتماعي برای کودکان تاکید و می افزاید: برخورداری از تغذیه، مسکن، تفریحات و خدمات پزشکی مناسب حق اساسی کودکان محسوب می شود.
وی می گوید: باید محيطي سالم برای پرورش کودکان ایجاد کنیم و خصوصا نقش مادران با مراقبت وحمایت خاص از بدو تولدغیر قابل انکار است.
وي به معلمان و والدين تاكيد مي كند: ارتباط دوستانه با كودكان داشته باشيد تا حلقه شادی كودكان تكميل شود و اين ارتباط های دوستانه به مهارت در برقراري ارتباطات در آينده مي انجامد.
فرزنداني كه عزت نفس ندارند
یک كارشناس روانشناسي نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص افزايش عزت نفس در كودكان اظهار مي كند:عزت نفس كم در كودك حالت خود تقویتی دارد، یعنی اگرفرزندي دچار این مشکل است، خود او نیز در تشديد آن موثر است.
مهدي روحاني در بيان مثالي عنوان مي كند: وقتي فرزندي فکر می کند در درس ریاضی ضعیف است هنگام روبه رو شدن با مسائل ریاضی نگران می شود و احساس ضعف به ناتوانی او کمک می کند و با غلبه احساس شکست این باور که در فهم درس ریاضی ناتوان است در او تقویت می شود.
وي توصيه مي كند: والدین باید با از بین بردن تردید در وجود فرزندشان او را از عزت نفس اندک رها كنند و به کودک خود مهارت هایی بیاموزند که نوع رفتار، روش و نگرش خود را اصلاح کند.
وي بيان مي كند: راز پرورش فرزند شاد تمجيد از اوست و ابرازعلاقه و عشق از سوي والدين با اهميت ترين روش براي شادكردن كودكان است.
شادي ذخيره سال هاي آينده كودك
روحاني تاكيد مي كند: بايد عملكرد كودك را نقد كرد نه شخصيت او را تا كودك ضمن پذيرفتن اشتباهش شادي سال هاي آينده زندگي اش را نيز از دست ندهد.
وي مي گويد: یادگیریِ خوش بینی نيز براي كودكان بسيار با اهميت است و كودك مشتاق و آرزومند به احتمال زیاد بزرگسالی شاد مي شود و بر حوادث منفی زندگی متمركز نخواهد شد.
اين روزها كه گذشت جشن ها و جشنواره هاي كودك برگزار شد اما در نهايت اين والدین، معلمان و مربیان هستند كه بايد بتوانند هميشه حلقه شادی كودكانشان را كامل كنند و بهاي نشاط كودكان را فقط به بهانه هفته كودك نپردازند.
...............................
گزارش: زهره رنگ آميز
نظر شما