۳۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۱۰

گزارش مهر/

عدم مناسب سازی معابر در چهارمحال و بختیاری/ نامناسب بودن پیاده‌روها حتی برای افراد سالم

عدم مناسب سازی معابر در چهارمحال و بختیاری/ نامناسب بودن پیاده‌روها حتی برای افراد سالم

شهرکرد- خبرگزاری مهر: در حالی معابر برای معلولین و جانبازان در شهرهای استان چهارمحال و بختیاری مناسب سازی نمی شود که هم اکنون افراد سالم هم برای تردد در بسیاری از پیاده رو و اماکن عمومی این شهرها دچار مشکل هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از عمده ترین وظایف مدیریت شهری آماده کردن بستر شهر برای استفاده مناسب شهروندان است. مناسب سازی برای معلولین از دیگر وظایف مسئولین شهر است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

مناسب سازی معلولین از شاخصه های توسعه در کشور های پیشرفته به شمار می آید که به آن توجه جدی می شود.

مناسب سازی در سالهای گذشته  در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته، وجود معلولین وجانبازان بسیار در کشور و نامناسب بودن محلها برای تردد این افراد، مسئولین را در مسیر مناسب سازی معابر قرار داده است.

ساختمان های اداری، مراکز عمومی و درمانی، هتل ها و ... از جمله مکان هایی است که لازم است مناسب سازی شود تا معلولین در این مکان ها با مشکل مواجه نشوند.

استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای کشور است که دارای حدود30 هزار معلول است که در خصوص مناسب سازی معابر برای این افراد دچار مشکل است.

این استان یکی از استانهای سرد سیر کشور در زاگرس مرکزی است که در نیمه دوم سال شاهد بارش برف و یخ بستن معابر است و این در حالی است که  مناسب نبودن معابر و همچنین نداشتن استانداردها در بسیاری از امکان عمومی و ادارای مشکلات بسیاری زیادی را برای افراد سالم ایجاد کرده چه برسد افراد معلول.

بسیاری از ادارات چهارمحال و بختیاری قدیمی هستند و مناسب سازی در آنها لحاظ نشده و حتی مجهز به آسانسور هم نیستند و مشکلات بسیاری برای معلولین و جانبازان ایجاد شده است.

در آستانه فصل سرما و یخبندان باید مسئولین امر به خصوص شهرداریها در خصوص مناسب سازی معابر و مسئولین ادارات در خصوص ادارات خود و... گامهای بلندی بر دارند تا معلولین و جانبازان بتوانند به خاطر معلولیتی که دارند به راحتی بتوانند در این مکانها حضور پیدا کنند و کارهای خود را انجام دهند.

بسیاری از پیاده روهای شهرهای استان از جمله شهرکرد دارای مشکلات بسیاری برای تردد در آنها است و افراد سالم برای تردد در این پیاده روها دچار مشکل هستند چه برسد به معلولین.

وجود پستی بلندی، وجود گودال، کم بودن عرض پیاده رو و تردد بسیار، عقب نشینی نکردن بسیاری از مغازه ها، نداشتن سنگفرش مناسب و... آثاری است که در  پیاده روهای شهرهای استان به وضوح دیده می شود .

مناسب سازی در شهر ها با مشکل مواجه است

معاون عمرانی استانداری چهار محال و بختیاری در همین راستا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مناسب سازی تا حدودی در این استان صورت گرفته است اما سعی بر این است که در تمامی مکان های عمومی این مناسب سازی صورت گیرد.

محمود عیدی با اشاره به اینکه بحث مناسب سازی در شهر ها با مشکل مواجه است، بیان داشت: مناسب سازی در اماکن عمومی، مقابل مغازه ها  و ... در این استان با مشکل مواجه است که باید راه حلی برای آن پیدا کرد.

وی تصریح کرد: در پیاده رو های شهر های استان نه تنها برای معلولین بلکه برای افراد سالم نیز با مشکل مواجه است که برای سامان دهی آن به زمان زیادی نیاز است.

عیدی با اشاره به اینکه کارگروه سامان دهی به صورت مستمر در معاونت عمرانی استانداری برگزار می شود، اذعان داشت: تمامی دستگاه های مربوطه و شهرداری ها لازم است که به بحث مناسب سازی معلولین توجه ویژه ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه در تمامی طرح های جدید تفصیلی و طرح های عمرانی بحث مناسب سازی نیز صورت می گیرد، عنوان کرد: برای رسیدن به شرایط مطلوب مناسب سازی فاصله زیادی وجود دارد.

عیدی اذعان داشت: چنانچه بحث مناسب سازی در این استان به صورت کامل صورت گیرد باید به مواردی چون تابلو های علائم دار، کف پوش ها، خدمات شهری ، اتوبوس شهری ...توجه داشت و در مکان های مناسب آن ها جایگزین کرد.

معاون عمرانی استانداری چهار محال و بختیاری گفت: وضعیت فعلی استان در بحث مناسب سازی نامناسب بوده است و باید چاره ای بابت این موضوع اندیشیده شود.

عیدی اظهار داشت: در طرح های جدید لازم است مناسب سازی ادارات نیز دیده شود و شهرداری ها نیز این امور را رعایت کنند.

وی تصریح کرد: جلسه ساماندهی معابر برای معلولین وجود دارد که به صورت مداوم برگزار می شود تا به نتیجه ای مطلوب در آینده دست پیدا کند.

تعامل بین دستگاه ها، نهاد ها ی دولتی برای انجام مناسب سازی ضروری است

کارشناس شهرسازی استانداری چهار محال و بختیاری نیز در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: مناسب سازی و فضاهای عمومی در سطح کشور پیشرفت خوبی نداشته است و در این استان نیز مناسب سازی به خوبی صورت نگرفته است.

محمد رضا رئیسی  با اشاره به اینکه اکثر فضاهای عمومی در سطح کشور برای دسترسی جامع هدف (معلولین و افراد کم توان) مناسب نیست، اظهار داشت: در این استان نیز می طلبد که تعامل و همکاری بیشتری بین دستگاه ها و نهاد های دولتی و هم چنین شهرداری ها برای ایجاد فضای مناسب برای دسترسی معلولین فراهم شود.

وی تصریح کرد: اگر شهر ما نتوانسته است محیط مناسبی برای دسترسی معلولین فراهم نماید باید گفت این ماموریت از ناحیه شهر است و باید شهر اصلاح شود.

رئیسی ادامه داد: چنانچه شهر اصلاح شود راحت تر می توان مناسب سازی کرد و همه شهروندان چه معلول و چه کم توان بتوانند به حق خود که همان دسترسی به خدمات عمومی است برسند.

وی با بیان اینکه 10 درصد جمعیت جامعه را افراد معلول تشکیل می دهد، عنوان کرد: باید به بحث مناسب سازی هرچه سریع تر رسیدگی شود .

رئیسی با اشاره به اینکه مناسب سازی در استان تا حدودی انجام شده است، بیان داشت: لازم است برنامه ریزی ها و هماهنگی های لازم به عمل آید تا به این موضوع بیشتر رسیدگی شود.

کارشناس شهرسازی استانداری چهار محال و بختیاری تاکید کرد: سال گذشته این استان در بین استان های دیگر رتبه اول را در ارتباط با مناسب سازی به خود اختصاص داده است و همه تلاش ما این است که دوباره بتوانیم رتبه اول مناسب سازی را در استان به خود اختصاص دهیم.

رئیسی با بیان اینکه تا رسیدن به نقطه مطلوب مناسب سازی فاصله زیادی وجود دارد، اذعان داشت: باید تلاش کرد که معلولین همچون دیگر اقشار جامعه به راحتی به خدمات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کند.

وی فرهنگسازی و توجه به مسائل فرهنگی را از مهم ترین روش های مناسب سازی دانست و یادآور شد: ممکن است فضاهای فیزیکی و کاربردی مناسبی فراهم باشد ولی برخوردهای نا مناسب فرهنگی اجازه حضور معلولین در اجتماع را نا محدود می کند که باید در این راستا فرهنگ سازی نیز صورت گیرد.

رئیسی تصریح کرد: فرهنگسازی در سطح مراکز آموزشی و عمومی در ارتباط با نحوه برخورد قانون لازم و ضروری است و باید این قشر از جامعه(معلولین) نیز برنامه ریزی صورت گیرد.

کارشناس شهرسازی استانداری چهار محال و بختیاری بیان داشت: کمیته مناسب سازی فضاهای عمومی در سطح استان و شهرستان ها طبق برنامه انجام می پذیرد و به این سمت در حال حرکت هستند که نسبت به کاهش نامه های محیطی اقدام کنند..

مناسب سازی معابر حقوق نابینایان است

مدیر سازمان بهزیستی شهرستان شهرکرد نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: مناسب سازی معابر جزو حقوق نابینایان است.

غلامرضا روحی تصریح کرد: مناسب سازی معابر و مکان های عمومی حقوق همه معلولان جامعه بویژه نابینایان است.

وی افزود: یکی از نیاز های اساسی معلولان بویژ نابینایان مناسب سازی معابر و خیابان و مکان های عمومی و پر رفت وآمد است و باید بدان توجه کرد.

غلامرضا روحی افزود: برای مناسب سازی معابر شهرستان  شهرکرد جلسات متعددی با فرمانداری شهرستان شهرکرد صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی شهرستان شهرکرد  برای حمایت از نابینایان شهریه وهزینه تحصیل  دانشجویان نابینا را پرداخت می نمایند.

مدیر سازمان بهزیستی شهرستان شهرکرد تاکید کرد: نابینایان وکم بینایان جامعه نیز مانند دیگر افراد جامعه دارای حقوق و مزایای شهروندی هستند و باید نسبت با راحتی تردد این افراد گامهای بلندی توسط مسئولین برداشته شود.

......................................

گزارش: مرضیه عالیپور هفشجانی

کد خبر 2159979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha