۳۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۹:۱۰

حاشيه اي بر اختتاميه بيستمین جشنواره تئاتر/

داوري اين جشنواره براي ما دشوار بود/"بي چيز"، "همه چيز" را از آن خود كرد

داوري اين جشنواره براي ما دشوار بود/"بي چيز"، "همه چيز" را از آن خود كرد

همدان - خبرگزاري مهر: آيين اختتاميه بيستمين جشنواره بين المللي تئاتر كودك و نوجوان همدان با اعلام برگزيدگان به كار خود پايان داد كه در اين مراسم حواشي نيز مورد توجه بود از جمله اينكه رضا فياضي از پايين بودن سطح نمايش ها گلايه داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، طبق كارت هاي ارائه شده براي برگزاري اختتاميه بيستمين جشنواره بين المللي تئاتركودك و نوجوان در همدان، امرزو، سه شنبه سي ام مهر ماه ساعت 9 و 30 دقيقه، سالن اصلي مجتمع ابن سيناي همدان مي بايست ميزبان اين مهم مي شد كه طبق وعده، از دقايقي قبل از ساعت مقرر پذيرش ميهمانان در سالن مذكور با رويت كارت دعوت ميهمانان آغاز شد.

اين آيين به طور رسمي از ساعت 9 و 55 دقيقه امروز با اجراي سرود ملي و قرائت قرآن آغاز بكار كرد و در ابتدا نيز "شهرام كرمي" دبير جشنواره بر مركب سن ايستاد و گزارش عملكرد روند برگزاري را بيان كرد.

پس از وي نيز مدير اجرايي اين حشنواره (خسرو بيات) ميكروفون اختتاميه را در راستاي بيان اجراها و روند ميزباني به دست گرفت و به ايراد سخن پرداخت.

محب اهري: اميدوارم كه لايق اين همه محبت مردم ايران باشم

ويدئو كليپي كه از "حسين محب اهري" به عنوان پيشكسوت عرصه تئاتر كشورمان تهيه شده بود نيز آغاز گري بود براي مراسم تقدير از زحمات اين بزرگ مرد عرصه تئاتر ايران كه با استقبال پرشور و شايان توجه حاضرين در مراسم مواجه شد كه اين پيشكسوت تئاتر ايران اسلامي نيز با حضور در سن اختتاميه، در برابر هيجان مستمري كه از مخاطبان به وي القا مي شد، گفت: اميدوارم كه لايق اين همه محبت مردم ايران باشم."

 

لوح سپاس و تنديس بيستمين جشنواره بين المللي تئاتر كودك و نوجوان در همدان زينت بخش دستان محب اهري به عنوان طلايه دار و پيشكسوت هنر تئاتر اين مرز و بوم شد.

سير برگزاري اين آيين با برگزاري بخش هاي معرفي برگزيدگان و اهداي جوايز پي گرفته شد اما در اثناي يكي از بخش هاي تقدير، رضا فياضي پيشكسوت ديگر عرصه تئاتر ايران با حضور در تريبون اختتاميه بر آن شد تا گلايه اي را صرفا با جامعه تئاتري حاضر در مراسم داشته باشد.

فياضي: كارهاي ارائه شده لذت واقعي را به داوران ندادند تا با حس عالي دست به انتخاب بزنيم!

اين داور بيستمين جشنواره بين المللي تئاتر كودك و نوجوان در همدان با طرح اين سئوال كه بايد ديد حاصل برگزاري چنين جشنواره هايي چيست؟، خطاب به هنرمندان عرصه تئاتر گفت: كارهاي ارائه شده به جشنواره را به سختي داوري كرديم چرا كه كارهاي ارائه شده لذت واقعي را به ما داوران ندادند تا با حس عالي دست به انتخاب بزنيم!

رضا فياضي با بيان اينكه بايد همه هنرمندان عرصه تئاتر، كار حرفه اي را هدف قرار دهند، خطاب به هنرمندان عرصه تئاتر كشورمان ابراز داشت: چرا نمي خواهيد از بزرگترهاي عرصه تئاتر نيز در كارهايتان استفاده كنيد؟ و از تجربيات آنان بهره مند شويد؟

وي ادامه داد: ما بايد به خودمان بياييم و بدانيم كه در راستاي برپايي چنين جشنواره اي چه هزينه هاي بسياري شده و بايد به خودمان نيز تلنگر بزنيم!

از تغييرات جالبي كه در اختتاميه امسال اين جشنواره و در قسمت اعلام برگزيده ها رخ داد اين بود كه كانديداهاي بخش ها البته به جز يك يا دو مورد، معرفي نشدند و تنها به بيان نام برگزيدگان و عنوان نمايش برگزيده اكتفا شد كه اين موضوع مورد اعتراض هنرمندان بود.

بخش بين الملل با توجه به كيفيت نمايش ها از حالت رقابتي خارج شد

از سوي ديگر نيز بخش بين المللي و نمايش هاي اين بخش در بحث داوري و اعلام برگزيده ها عنوان نشد چرا كه به دليل كيفيت آثار اين بخش از حالت رقابتي خارج شده و همه آثار مورد تقدير قرار گرفته اند.

از ديگر نكاتي كه در اين اختتاميه مورد توجه بود آن است كه با وجود آنكه بخش قابل توجهي از ميهمانان اين مراسم را اتباع خارجي و ميهمانان بين المللي تشكيل مي دادند، دستگاه ترجمه همزمان براي اين قشر وجود نداشت كه با توجه به طولاني شدن مراسم، براي اين قشر خسته كننده بود.

هنرمنداني كه با عنوان برگزيده روي سن حاضر مي شدند نيز خواهان آن بودند كه حتي براي ثانيه هايي جمله اي را بگويند يا از كسي تقدير كنند اما اگر چه اين مهم براي برخي از هنرمندان آن هم براي ثانيه هايي رخ داد، مابقي هنرمندان به دليل كمبود وقتي كه از سوي مجري برنامه تاكيد مي شد، از اين بحث محروم ماندند.

 

شور و هيجاني كه هنگام اعلام اسامي برگزيدگان در سالن حكم فرما بود در زمان سخنراني هاي مسئولان جاي خود را به همهمه هايي مي داد كه نشان از عدم تمايل به طولاني شدن سخنرانانی و تعدد سخنرانان داشت و همزمان با روي سن رفتن استاندار همدان نيز اين عدم تمايل با هياهوي ناشي از خستگي حاضرين مشهود بود.

علاوه بر تغيير چشمگير سن برگزاري و دكور برنامه اختتاميه كه عاري از بادكنك هاي سال گذشته بود اما علاوه بر اين بحث از ديگر نكات شايان توجه در اين مراسم كه مورد توجه حاضرين نيز قرار گرفت، اجراي يك پانتوميم بود.

از جمله ديگر نکات قابل توجه اين آيين، بزرگداشت واقعه و رخداد انقلابي مردم همدان در 30 مهرماه بود که توسط مجري مراسم يادآوري شد و ياد و خاطره شهداي آن گرامي داشته شد.

"بي چيز"، "همه چيز" را از آن خود كرد

علاوه بر هنرمندان بومي همدان و هنرمنداني كه از ساير استان هاي كشورمان ميهمان اين مراسم بوده و براي دريافت جوايز روي سن اختتاميه ماندگار شدند، نمايشي كه بر عكس عنوان خود قريب به اتفاق جوايز را از آن خود كرد كاري بود از "مهدي فرشيدي سپهر" با عنوان "بي چيز" كه در واقع همه چيز از هداياي اين جشنواره را با خود به يادگار برد.

_______________

گزارش: زهرا مرادوند

کد خبر 2160415

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha