۲ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۵۲

پور اشرف اعلام کرد:

برگزاری جشن "مغ مهرگان" همزمان با برداشت خرمای پیارم

برگزاری جشن "مغ مهرگان" همزمان با برداشت خرمای پیارم

حاجی آباد - خبرگزاری مهر: فرماندار حاجی آباد از برگزاری نخستین جشن "مغ مهرگان" همزمان با برداشت خرمای پیارم مرغوبترین و گرانترین خرمای جهان در حاجی آباد خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام پور اشرف صبح پنج شنبه در نشستی خبری که در دفتر فرماندار حاجی آباد برگزار شد، با بیان اینکه مرغوبترین رقم خرمای پیارم در حاجی آباد تولید می شود، بیان داشت: جشن مغ مهرگان 12 آبان ماه در  روستای تزرج از توابع شهرستان حاجی آباد با هدف شناسایی ازن رقم مرغوب و محبوب در دنیا با حضور مسئولان محلی و استانی برگزار خواهد شد.

وی معرفی خرمای پیارم، بررسی وضعیت نخیلات شهرستان حاجی آباد، طرح مسائل و مشکلات نخلداران، شناسایی راهکارهای افزایش تولید، تغییر مدل کشت را از اهداف برگزاری این جشن عنوان کرد همچنین معرفی آداب و رسوم، باورها و فرهنگ مردم حاجی آباد، انسجام و اتحاد بیشتر میان انجمن ها و تشکل های فعال در عرصه تولید خرما و معرفی ظرفیت های حوزه کشاورزی این شهرستان به سرمایه گذاران را از مهترین اهداف این جشن دانست.

وی با بیان اینکه منابع آبی زیرزمینی در حاجی آباد در وضعیت بحرانی قرار دارد، آموزش و همفکری برای تغییر الگوی کشت و استفاده از روشهای نوین آبیاری را از برنامه های این جشن با حضور کارشناسان جهادکشاورزی و نخلداران عنوان کرد.

پور اشرف با تاکید بر دعوت از سرمایه گذاران داخلی و ایرانی های مقیم خارج از کشور اظهارداشت: عدم بسته بندی زیبا و محکم، و نبود برند معروف را در کاهش فروش خرمای پیارم و استقبال کم خریداران خارجی دخیل است از این رو در این جشن سعی خواهد شد تا سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیل و بسته بندی تشویق و ترغیب شوند.

وی با بیان اینکه عرضه مستقیم خرما و رسیدن به دست خریداران بدون واسطه از برنامه های فرمانداری حاجی آباد برای تقویت کشاورزان است، افزود: حذف دلالان یکی از راهکارهای تشویق نخلداران به تولید بیشتر و بازار

فرماندار حاجی آباد در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که چرا مغ مهرگان بیان داشت: نخل در گویش محلی هرمزگان مغ نامیده می شود و مهرگان هم جشن برداشت محصول از دیرباز در میان ایرانیان  در هنگامه برداشت محصول انجام می شده و امیدواریم با نهادینه کردن این جشن هر ساله معایب آن گرفته و در آینده شاهد برگزاری بزرگ و گسترده آن با حضور مهمانان داخلی و خارجی باشیم.

وی عنوان کرد: بیشترین نخلستان‌های پیارم در دهستان‌های درآگاه، طارم و اطراف شهر حاجی آباد است، نیمی از نخلستان‌های حاجی آباد به کشت پیارم اختصاص دارد.

پوراشرف قیمت خرید خرمای پیارم را در بازار هر کیلو 15 هزار تومان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: چهارسه هزار و 500 هکتار از اراضی حاجی آباد زیر کشت خرمای پیارم است سالانه 10 هزار تن تولید و در بازارهای داخلی و خارجی همچون کشورهای آسیای میانه، اروپا و حتی آمریکا صادر می شود.

وی با اظهار اینکه هر هکتار نخیلات بای 15 نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شغل می کند، افزود: گسترش سطح زیر کشت نخیلات با توجه به نوع خاک و شرایط اقلیمی این شهرستان می تواند به عنوان یکی از راهکارهای افزایش اشتغال در میان جوانان این شهرستان مورد توجه قرار گیرد.

فرماندار حاجی آباد خاطرنشان کرد: این جشنواره با راه اندازی 25 غرفه در کنار آبشار تزرج روستای تزرج به شکرانه افزایش برداشت محصول نسبت به سال‌های گذشته، با مشارکت نخلداران، شورای شهر، جهاد کشاورزی، فرمانداری، صنایع دستی و گردشگری برگزار می‌شود.

برداشت خرمای پیارم همه ساله از اواخر شهریور تا نیمه آبان‌ماه و برداشت خرمای این شهرستان از اوایل مرداد آغاز و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.

 

کد خبر 2161597

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha