۳ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۵۸

گزارش مهر/

غدیر، واقعه ای که از علی(ع) آغاز شد و به مهدی (عج) رسید/ بازسازی واقعه غدیر اتفاقی مبارک

غدیر، واقعه ای  که از علی(ع) آغاز شد و  به مهدی (عج) رسید/ بازسازی واقعه غدیر اتفاقی مبارک

اراک - خبرگزاری مهر: آن روز که دیوار کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد در امن ترین خانه روی زمین اشرف ترین اشرف مخلوقات را به دنیا آورد، نوید روزی بزرگتر در راه بود، روزی که در آن محمد (ص) شایسته ترین نائب خود را معرفی کرد، روزی که چشمه ولایت از غدیر جوشیدن گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، ذی الحجه ماهی است که پرفروغ ترین اعیاد مسلمین در آن جای گرفته است و امروز عیدی  است که یادآور سرچشمه همیشه‏ جوشان ولایت است که از سینه تفتیده «خم» به جام محبت دوست‏داران پیامبر و خاندانش جارى است.

پیامبر اکرم (ص) در 18 ذی الحجه سال 10 هجری در راه بازگشت از آخرین حجِ خود که به حجه الوداع معروف است در منطقه ای به نام غدیر خم از کاروانیان خواست تا توقف کنند و دستور داد تا  قافله های جلوتر بودند، برگردند و برای رسیدن قافله های پشت سر صبر کنند،همه آمدند، گویا اتفاقی مهم در پیش بود که پیامبر (ص) اینطور خواستار حضور همه بودند.

پیامبر بر فراز انبوهی از جهاز شتران رفت و پس از شهادت مردم بر پیامبری وی،  دست علی (ع) را گرفت و بالا برد و فرمود: «من کنت مولا فهذا على مولاه.» سه بار این جمله را تکرار و اور ا وصی برحق خود معرفی کرد و بر یاوران و پذیرندگان ولایت او دعا کرد.

میدان سرداران اراک حال و هوای دیگری دارد

واقعه غدیر برای ما بارها و بارها نقل شده است اما این بار در اقدامی نو  اين آيين، سپاه ناحيه اراك با کمک هنرمندان تعزيه خوان استان مركزی به بازسازی این واقعه پرداخت، میدان سرداران اراک حال و هوای دیگری داشت و در ميان استقبال چشمگير مردم اين شهر، در گوشه ای کعبه نمادین و در گوشه ای دیگر تپه ای از جهاز اشتران بالا رفته بود. شبیه پیامبر و همراهانش خانه خدا را طواف می کردند و"لبیک لا شریک لک لبیک" گفته و بر وحدانیت خالق یکتای خود گواهی می دادند.

و بدین سان در میدان سرداران اراک نمایش آئینی واقعه غدیر خم بازسازی شد، واقعه ای که پس از گذشت هزار و اندی سال هنوز از بزرگترین وقایع تاریخ اسلام به شمار می آید. واقعه ای  که از علی آغاز شد و هم اکنون به مهدی (عج) رسیده است.

برخی وقایع شناسنامه مذهب ما شیعیان است

در میان جمعیت مشتاقی که برای دیدن این آئین آمدند از پیر و جوان تا زن و مرد بود.خانم سلیمانی که همراه پسر خود به این مراسم آمده بود، گفت: من بیشتر برای آشنایی پسرم با این واقعه آمدم، او در مدرسه در خصوص این واقعه اطلاعاتی پیدا کرده است، اما من ترجیح دادم به صورت مستند با این واقعه آشنا شود تا برخی سوال هاکه شاید من نتوانم توضیح دهم برایش رفع شود.

وی افزود: برخی وقایع شناسنامه مذهب ما شیعیان است که باید بیشتر از این ها در مورد آن به  آحاد مردم آگاهی داد.

سلیمانی ادامه داد: اهل بیت و قرآن دو ودیعه است که از سوی پیامبر به امانت در میان امت گذاشته شده است و ما باید در آشنایی و حفظ حرمت آن ها تلاش کنیم.

رباطی 19 ساله نیز گفت: من به طور اتفاقی برای دیدن این برنامه آمدم، اما خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم، عید غدیر، یکی از بزرگتری عیدهای مسلمانان خصوصا شیعیان است.

وی ادامه داد: ساخت کعبه نمادین و درست کردن غدیر خم حال و هوای خاصی به اینجا داده است، نگار که آدم به هزار سال پیش برگشته باشد و یکی از حاضرین در غدیر خم است.

صوفی 27 ساله با بیان اینکه برگزاری چنین برنامه هایی بسیارمفید است، افزود: با توجه به وجود فرقه های نوظهوری که به تازگی رواج پیدا کده اند چنین برنامه های می تواند در آگاهی جوانان بسیار مفید باشد.

عیدهای مسلمین پاداشی است که به مسلمانان داده شده

صوفی ادامه داد: غدیر عید ولایت است، عیدی که در آن خلف ترین فرد برای جانشینی پیامبر معرفی شد. و علی (ع)  از ابتدای اسلام در همه موارد یار و همراه پیامبر (ص) بود  و اولین کسی بود که دعوت پیامبر به اسلام را اجابت کرد.

احمدی که 32 سال دارد نیز گفت: به نظر من عیدهای مسلمین پاداشی است که به مسلمانان داده شده و باید قدر آن را دانست. عید غدیر ارزشی چون عید مبعث دارد زیرا غدیر جشن ادامه امامت است همانطور که مبعث جشن نبوت است.

وی با بیان اینکه در کنار شادی و سرور جشن های مذهبی باید فلسفه و لزوم این اعیاد بررسی شود، گفت: به نظر من این اعیاد فرصتی مناسب برای زنده نگه داشتن فضیلت ها و آداب باارزش دین اسلام است.

وی برگزاری مراسم هایی چون بازسازی واقعه غدیر را اتفاق مبارکی دانست و گفت: امیدوارم این مراسم ها در دادن آگاهی و اطلعات درست به جامعه مفید باشد.

دراين مراسم فرمانده سپاه روح‌الله استان مركزی طي سخنانی گفت: تبيين واقعه غدير و تبليغ سيره و سنت ائمه اطهار(ع) از جمله وظايف و رسالت نهاد هاي فرهنگي و مذهبي است.

اهميت بكار گيري ابزارها و بهره وری از قابليتهاي هنري براي انتقال واقعه غدير

سردار مهدي صديقي با تاكيد بر اهميت بكار گيري ابزارها و بهره وري از قابليتهاي هنري براي انتقال واقعه غدير تاكيد كرد: بايد بكوشيم كه عيد غدير به يك جشن عمومي تبديل شود و در پرتو رشد بصيرت مردم زمينه تحقق اهداف انقلاب اسلامي را فراهم كنيم.

فرمانده سپاه ناحيه اراك در اين آيين  گفت: در اين جشن بزرگ بيش از ۲۰۰ نفر از كاركنان رسمي و وظيفه سپاه ناحيه اراك و ۱۰ هنرمند تعزيه خوانان شهزستان اراك فعاليت داشتند.

سرهنگ پاسدار سيدعطاالله ميركمالی بيان كرد: در اين همايش بيش از ۲۰۰ دست لباس، نيزه، كلاه خود، پرچم و نخل و همچنين تجهيزات ساخت كعبه، به همت سپاه ناحيه اراك تهيه شده بود.

وی گسترش فرهنگ ولايت را از ديگر اهداف اين همايش خواند و عنوان كرد: سال گذشته نيز نسبت به بازسازي وقايع غدير توسط سپاه ناحيه اراك اقدام شد و قصد داريم كه با توفيق خداوند هرساله اين همايش بزرگ را در شهرستان اراك انجام بدهيم تا فرهنگ غدير هم مانند عاشورا در جامعه نهادينه شود.

آفتاب مسیر خود را در آسمان طی می کند و محمد (ص) آخرین ماموریت خود را به پایان رسانده است. محمد که خود آخرین فرستاده خداوند در روی زمین است حالا امانت الهی خود را به امین ترین و نزدیک ترین یار خود می سپارد و علی (ع) خود را  برای روزهایی که ناملایمت های زیادی دارد آماده می کند. روزهایی که  خود به تنهایی بدون پیامبر و (ص)، و فاطمه(س) بار مسئولیتی بزرگ را باید بر دوش بکشد.

....

گزارش: سمیه انصاری فر

کد خبر 2161792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha