به گزارش خبرنگار مهر، گرچه کاندیداهای شورای شهر تبریز در این دوره از انتخابات یک چیدمان سیاسی داشته و فعالیت های سیاسی خود را در سایه انتخابات ریاست جمهوری مثبت ارزیابی می کردند اما گویا این مسائل سیاسی اکنون که وقت توسعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی بوده؛ همچنان گریبانگیر اعضای شورای این شهر است.
یکشنبه هفته گذشته بود که جلسه هفتگی شورای شهر تبریز به دلیل حضور نیافتن اکثر اعضای شورای شهر تعطیل شد که اعضای شورا این حرکت را درواقع اعتراضی به نحوه انتخاب شهردار تبریز و برخی سیاسی بازی های همکاران عنوان کردند.
پس از این اتفاق فرماندار تبریز از ورود اعضای شورای این کلانشهر به مسائل سیاسی انتقاد کرد.
محمد چمنی ظهر جمعه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه ورود به مسائل سیاسی از مهمترین آفات شوراهای اسلامی شهر و روستا است، گفت: شوراهای اسلامی در تدوین برنامههای جامع فرهنگی و اجتماعی پیشگام باشند.
وی با اشاره به این مطلب که شوراهای اسلامی در تدوین برنامههای جامع فرهنگی و اجتماعی پیشگام باشند، اظهار داشت: زیرساختهای فرهنگی و محتواسازی خدمات اجتماعی در رأس برنامههای کاری این دور از شوراهای اسلامی باید محسوب شود.
فرماندار تبریز افزود: تسلط به علم مدیریت شهری از مهمترین ملزومات موفقیت شوراهای اسلامی شهر و روستا به شمار میرود و بر همین اساس تجربه و تخصص زمینه تحقق اهداف کلانشهری در قالب چشماندازهای ترسیم شده، محسوب میشود.
چمنی یادآور شد: اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا باید با آگاهی کامل از بافت شهری و نیازمندیهای شهروندان نسبت به تصویب قوانین لازم اقدام کنند.
وی در ادامه افزود: اصل ایجاد شوراهای اسلامی شهر و روستا در قانون اساسی، نشاندهنده اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به مجموعه متنوع فکرها، مشورتها و دیدگاهها در اداره امور کشور است و این موضوع، نقطه مقابل نظامهای ارتجاعی و استبدادی است.
چمنی همچنین پیوند شوراها با حرکتهای مردمی را پیوندی مبارک و برای حل مشکلات توصیف کرد و اعلام داشت: شوراها نماد دموکراسی واقعی در این کشور و حقیقت غیرقابل انکار در پیگیری مطالبات و خواستههای مردم است.
فرماندار تبریز با اشاره به اینکه تعریف منابع درآمدی پایدار برای شهرداریها زمینه رشد و ارتقای خدمترسانی به مردم را فراهم میکند، بیان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که باید در دستور کار شوراهای اسلامی شهر و روستا باشد بحث تدوین منابع درآمدی مناسب به شیوههای مختلف برای شهرداریها است که زمینه تحقق توسعه پایدار شهری را مهیا میکند.
وی در بخش دیگری از مطالب خود با اشاره به اینکه بودجهبندی سالانه شهرداریها باید مطابق با نیازهای جامع شهری باشد، افزود: مقوله فرهنگ به عنوان یک موضوع زیربنایی برای دستیابی به پیشرفت در حوزههای مختلف مطرح است و شوراهای اسلامی شهر و روستا باید براساس قانون در این راستا تلاش کنند.
چمنی با اشاره به اینکه ورود به مسائل سیاسی از مهمترین آفات شوراهای اسلامی شهر و روستا است، تصریح کرد: براساس قانون، قانونگذاری و نظارت در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جزو مهمترین وظایف شوراها است و مسائل سیاسی به هیچ عنوان در حوزه شوراها جایگاهی ندارد.
چمنی گفت: همچنین با وجود قوانین مصوب در رابطه با شرح وظایف شوراها در تمام عرصههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، عملاً دایره عملکرد شوراها به حوزه شهرداریها محدود شده و شوراهای اسلامی شهر عملاً از انجام بخش قابل توجهی از وظایف خود بازماندهاند.
وی یادآور شد: انتظار میرود که اعضای چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا بیش از شوراهای گذشته در برابر مردم پاسخگو باشند.
نظر شما