به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه "دی سایت" در گزارشی از افزایش خشم سیاستمداران آلمانی و واکنش های تند آنها به جاسوسی های اطلاعاتی آمریکا از آلمان خبر داده و نوشت: "ولفگانگ ایشینگر" رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در این باره اظهار داشت که عملیات های مخفی آژانس امنیت ملی آمریکا از کنترل خارج شده است. جمع آوری و ذخیره اطلاعات اینترنتی و تلفنی میلیونها اروپایی و جاسوسی از مکالمات تلفن خصوصی مرکل نشان دهنده یک شکست سیاسی سخت برای واشنگتن است.
"هورست سیهوفر" رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان نیز این جاسوسی ها را عاملی برای تخریب شدید اعتماد آلمان به آمریکا ارزیابی و تصریح کرد که زمان زیادی برای بازسازی دوباره این اعتماد لازم است
"هورست تلتشیک"، از وزرای سابق آلمانی نیز گفته است دولت آلمان باید در واشنگتن سریعا این مسئله را روشن کند تا چنین اقداماتی را هر چه سریعتر متوقف کند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه این گونه اقدامات آژانس امنیتی آمریکا غیر قابل درک است، گفت: با این شیوه ها آمریکا در دنیا اعتبار خود را از دست می دهد و آسیب های این جاسوسی ها در مقابل آنچه که آمریکا به ازای آن به دست می آورد بسیار بیشتر است.
سبزها و چپ های آلمان و همچنین دبیر کل حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق در پارلمان آلمان برای بررسی این مسئله شدند.
دبیر کل حزب سوسیال دموکرات آلمان تشکیل چنین کمیسیونی در پارلمان آلمان را اجتناب ناپذیر عنوان کرده و اقدامات جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا را غیر قابل تحمل دانست و گفت: چنین اقداماتی توان این را دارند که همه مناسبات دوستانه که ما با ایالات متحده داشتیم را خراب کنند.
وی همچنین از افشاگریهای ادوارد اسنودن حمایت و وی را یک شاهد ارزشمند توصیف کرد.
"گرگور گیزی" رئیس فراکسیون چپ های آلمان نیز تاکید کرد که من می خواهم پاسخ این پرسش ها را بدانم که در اصل سازمانهای امنیتی ما چه کاری انجام داده اند؟ آیا اطلاعی از این جاسوسی ها داشته اند یا نه؟ آیا تنها ما در برابر جاسوسی های شرق از خود دفاع می کنیم و هیچ ابزار دفاع در برابر جاسوسی های غرب وجود ندارد؟ آیا آمریکا احتمالا جاسوسی های صنعتی هم از ما به عمل آورده است؟ چگونه ما می توانیم در برابر این جاسوسی ها از خود حمایت کنیم؟ همچنین وی خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق برای رسیدگی به این مسئله شده است.
رئیس حزب چپ آلمان نیز خواستار عذرخواهی رسمی اوباما از آلمانی ها به دلیل جاسوسی هایش از این کشور شده است.
"مایکل هارتمن"، از سیاستمداران مسائل داخلی حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز با تاکید بر اینکه آلمان و اروپا در چنین شرایطی درمانده نیستند گفت: ما می توانیم به مبادله اطلاعات مسافران سفرهای پروازی به آمریکا پایان دهیم، همچنین ما می توانیم به مذاکرات قرارداد تجارت آزاد با این کشور پایان دهیم.
"کریستین لیندنر" از اعضای بلند پایه حزب دموکرات آزاد آلمان نیز تقاضای گره خوردن ادامه مذاکرات تجارت آزاد با آمریکا به مسئله رعایت حقوق شهروندی آلمانی ها را کرده و اظهار داشت که گفتگوها در این باره بدون یک قرارداد حفاظت از داده ها و اطلاعات شخصی بین دو سوی آتلانتیک هیچ مفهومی ندارد.
"پیتر شار" ناظر فدرال حفاظت از داده ها در آلمان نیز در این باره اظهار داشت که اروپاییان می توانند از راه تعلیق قرارداد اطلاعاتی "سویفت" با آمریکا این کشور را تحت فشار قرار دهند. تنها با خوب صحبت کردن ما نمی توانیم آمریکایی ها را مجبور کنیم که قوانین ما را رعایت کنند. این مهم است که دولت آمریکا این مسئله را درک کند که پذیرفتن نظام حقوقی ما در راستای منافع این کشور هم هست.
نظر شما