۹ آبان ۱۳۹۲، ۹:۴۱

گزارش خبری – تصویری/

دومین نشست حلقه طنازان حوزه هنری استان بوشهر در گناوه برگزار شد

دومین نشست حلقه طنازان حوزه هنری استان بوشهر در گناوه برگزار شد

گناوه – خبرگزاری مهر: دومین نشست حلقه طنازان حوزه هنری استان بوشهر با حضور هنرمندان و مسئولان در گناوه برگزار شد.

به گزارش خبرگار مهر، دومین نشست استانی حلقه طنازان حوزه هنری استان بوشهر و آئیین اختتامیه جشنواره شعر و داستان دانش آموزی عصر چهارشنبه با حضور مسئولان استانی و محلی حضور پر شور علاقمندان به حوزه شعر طنز و به همت انجمن ادبی شهر شهرداری بندر گناوه در مجتمع فرهنگی هنری خلیج فارس برگزار شد.

گسترش حمایت های معنوی و مادی از هنرمندان فرهیخته

شهردار بندر گناوه در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در دو سال اخیر شهرداری بندر گناوه تلاش فراوانی را برای گسترش فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در شهر گناوه انجام داده است.

محمد رضا عرب زاده گفت: یکی از شاخص ترین فعالیت های معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری گناوه راه اندازی فرهنگسرای شهر شهرداری بندر گناوه بوده است.

شهردار بندر گناوه در پایان گفت: این فرهنگسرا در راستای گسترش حمایت های معنوی و مادی از هنرمندان فرهیخته شهر و توسعه شتابان کلاس های هنری فرهنگسرای شهر شهرداری بندر گناوه بوده است.

تشکیل انجمن های مختلف هنری و فرهنگی در فرهنگسرای گناوه

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری بندر گناوه نیز در حاشیه این نشست به خبرنگار مهر گفت: از جمله مهمترین کارهای صورت گرفته شده تشکیل انجمن های مختلف هنری و فرهنگی در فرهنگسرای شهر بوده است.

وی متذکر شد: در این میان انجمن ادبی به دلیل پشتکار گسترده شاعران و نویسندگان آن توانسته در میان سایر انجمن ها جهشی خیره کننده داشته و با برگزاری نشست های تخصصی، برنامه های فاخر ادبی و جلسات هفتگی به یک انجمن ادبی شاخص و صاحب سبک در استان بوشهر تبدیل شود.

ملک زاده بیان داشت: این افتخار را داشتیم تا به صورت مشترک با حوزه هنری استان بوشهر دومین نشست استانی حلقه طنازان را در گناوه برگزار کنیم.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری بندر گناوه در پایان گفت: امیدواریم این نشست سرآغاز خوبی برای همکاری های فرهنگی بیشتر شهرداری گناوه و حوزه هنری استان بوشهر باشد.

اجرای سیاست تمرکززدایی فعالیت های حوزه هنری از مرکز استان

معاون فرهنگی هنری حوزه هنری استان بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: ما در حوزه هنری استان بوشهر معتقدیم که بسیاری از اتفاقات مهم فرهنگی که می تواند در استان فرهنگی ما شکل بگیرد، در شهرستان ها بسیار کم و متاسفانه کمرنگ است.

فرید میر شکار گفت: با وجود اینکه حوزه فعالیت های ما در مرکز استان است ولی ما تلاش کردیم که حتما یکسری از برنامه های حوزه هنری را در شهرستان‌های مختلف استان بوشهر برگزار کنیم.

میرشکار با اشاره به سیاست تمرکززدایی فعالیت های حوزه هنری از مرکز استان ادامه داد: اما اختصاص هر کدام از این برنامه ها به شهرستان های استان نیازمند تلاش و خواست خود مسئولان و هنرمندان این شهرستان ها است.

میر شکار اضافه کرد: به نظرم استعداد، قابلیت و توانایی‌های فرهنگی هنری شهرستان‌های استان بوشهر در برگزاری برنامه های فرهنگی بسیار بیشتر از آن است که یک یا دو اتفاق فرهنگی در آنها تحقق یابد.

وی تصریح کرد: ما می توانیم با در کنار هم بودن اتفاقات متفاوت فرهنگی بسیاری را در شهرستان های استان بوشهر رقم بزنیم.

میرشکار با ابراز خوشحالی از اینکه معاونت فرهنگی هنری شهرداری گناوه نیز در اجرای این نشست همکاری بسیار داشت، افزود: در هیچ جایی از استان بوشهر ندیده ام که معاونت های فرهنگی اجتماعی شهرداری ها به این عرصه ورود کنند و پای کار آمده و نشست های ادبی را به صورت مشترک با این حوزه در شهر خود برگزار کنند.

معاون فرهنگی هنری حوزه هنری استان بوشهر در پایان گفت: وظیفه همه ماست که تلاش کنیم برای استان و شهر خودمان برنامه تولید و اجرا کنیم تا جوانانی که امروز در این محافل حضور پیدا می کنند در آینده نزدیک خود بزرگانی در عرصه فرهنگ و هنر استان ما باشند.

اصلاح وضعیت موجود هدف شعر طنز است

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور مرکز گناوه نیز در این نشست به بیان سخنانی در مورد تعریف شعر و شعر طنز پرداخت و اظهار داشت: شعر کلامی است موزون و مقفا که از عنصر خیال هم خالی نیست و گفته اند که شعر کاهی را کوه و کوهی را کاه می کند.

سید رضا موسوی گفت: در تعریف شعر طنز گفته اند که شعر یا کلامی است که یک نا به سامانی یا ناهنجاری را در جامعه می بیند و آن را مطرح می کند و هدف آن نیز اصلاح وضعیت موجود جامعه است.

موسوی در پایان گفت: همین ویژگی، ویژگی برتر شعر طنز در میان سایر انواع شعری و وجه تمایز آن با هجو و هزل است.

در دومین نشست استانی حلقه طنازان حوزه هنری در گناوه شاعرانی از شهرستان گناوه، دشتستان، و جهانبخشیان از نویسندگان طنز نویس بوشهری به خوانش اشعار و قطعات خود پرداختند.

از نکات مهم دومین نشست استانی حلقه طنازان حوزه هنری در گناوه حضور مهرآفرین ملک الشعرای شعر محلی جنوب ایران، استاد ایرج شمسی زاده بود.

 وی توضیحاتی در مورد چگونگی حضور خود در این مراسم آن هم به وسیله پیامکی از سوی یکی از دوستان ارائه کرد و بیان داشت که در جریان برگزاری این نشست و شخصیت های گرانسنگ حضور یافته در آن نبوده است.

مجری این نشست وقتی در میان برنامه سخن از استاد ایرج شمسی زاده بر زبان آورد، به ناگاه نام استاد شمسی زاده سالن خلیج فارس را منفجر ساخت و سیل تشویق های پیاپی، ممتد و مهر بان مردم فهیم، فرهنگ دوست، علاقمند به شعر محلی و قدرشناس هنرمندان شهر گناوه در ستایش و بزرگی این نابغه شعر محلی جنوب جاری شد؛ این تشویق ها تا اینکه شمسی زاده از جای خود برخاسته و با یک دریا فروتنی احساسات همشهریانش را پاسخ داد و حتی بعد از نشستن استاد بر صندلی هم تشویق ها تا 10 دقیقه ایستاده ادامه داشت.

آخرین شاعری که در این برنامه به شعر خوانی پرداخت استاد ایرج شمسی زاده بود که وی ضمن بیان خاطره ای از دوران معلمی در آبپخش در سال 47 به خوانش شعری کلاسیک از آن دوران در نگین سبز استان بوشهر پرداخت و دوباره موج تشویق ها سرازیر شد؛ آنچنان که گویی تازه شعر خوانی آغاز شده و این شعر فضای سالن خلیج فارس را دگرگون ساخت.

در پایان این نشست از برگزیدگان جشنواره دانش آموزی شعر و داستان اردی بهشت و شاعرانی که شعرخوانی داشتند، با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تقدیر شد.

کد خبر 2166140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha