۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۳:۲۸

جنتی در اختتامیه جشنواره "اشراق":

سینمای دینی واقع‌نگر، هویت‌گرا و امیدبخش است/ امروز روحانیت در همه عرصه‌ها حاضر و ناظر است

سینمای دینی واقع‌نگر، هویت‌گرا و امیدبخش است/ امروز روحانیت در همه عرصه‌ها حاضر و ناظر است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنر امری فطری است و ارتباطی با اعتقادات دینی انسان ندارد، گفت: سینمای دینی یک سینمای واقع گرا، هویت گرا و امیدبخش است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، دکتر علی جنتی در اختتامیه دومین جشنواره فیلم اشراق که پیش از ظهر پنج شنبه در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار داشت: خدا را شاکرم که توفیق یافتم امروز در جمع دانش پژوهشان، هنرمندان و اساتید محترم وبه ویژه روحانیون علاقمند به هنر وسینماگران علاقه مند به حوزه علوم دینی حضور دارم.

وی ادامه داد: گرایش به هنر و زیبایی امری فطری است و ارتباطی به اعتقادات دینی انسان ندارد و انسان تابع هر اندیشه‌ای باشد تحت تاثیر هنر به درک بهتری از مفاهیم و معانی می‌رسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همین گرایش انسانی موجب خلق آثار هنری می‌شود بنابراین هر مفهومی درمورد خلقت، مرگ، آفرینش اولیه، زندگی و ماهیت چیستی و ... در بستر هنر دینی است، هنر دینی از حقیقت ناب اسلام و قرآن و خالق یکتا نشأت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: برخی از جنبه‌های معنویت به دین خاصی تعلق ندارد، مفاهیمی مانند عدالت، دانش وفضیلت مفاهیمی هستند که می‌توانیم در قالب هنر آنها را از عالم حس به مخاطب عرضه کنیم.

هنر برای ما راهی به سوی دنیای مطلوب است

جنتی با بیان اینکه هنر برای ما راهی به سوی تازگی و دریچه‌ای به سوی دنیای مطلوب است، گفت: هنر انسان را در آفاق سیر می‌دهد و گاهی او را تا ملکوت می‌برد، حس زیباشناختی از اصول اولیه انسانی است و اسلام آن را در زندگی جاری کرده است بنابراین برای زنده نگه داشتن این حس باید در قالب هنر هفتم این مفاهیم و صفحه هایی از تاریخ را به دور از داوری به تصویر بکشیم.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان در وادی هنر و فرهنگ گام نهاد و از ظرافت آن غافل بود، گفت: بعد  از انقلاب اسلامی سینمای معناگرا و سینمای دینی و انسانی برسر زبان‌ها بود و به تدریج نگاه هنرمندانه و رشد یافته در مکتب انقلاب اسلامی به سوی این سینمای خاص کشیده شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: سینمای دینی و معناگرا مخاطب را به تعالی نفس فرا می‌خواند و باید به گونه‌ای غیرمستقیم آن را معنویت پیوند زد، سینمای دینی یک سینمای واقع نگر، هویت گرا و امیدبخش است، این سینما به امید یافتن حقیقت در جستجوی واقعیت است و از واقعیت موجود به حقیقت پی می‌برد.

وی تاکید کرد: درون مایه‌هایی چون مرگ اندیشی، سرگشتگی، احساس گناه و امید به رهایی، تعمیق در عالم غیب و نقد انحطاط و فساد اخلاقی از ابعاد تاریک و روشن وجود انسان است که در فیلم های معناگرا به نمایش در می آید.

جنتی اظهار داشت: موضوع سینمای معناگرا  واقعیت‌های محسوسی است که به صورت رازآلود انسان را به کمال می‌رساند، کار چنین سینمایی گره گشایی از رمزحیات نیست بلکه می‌تواند زوایای مغفول مانده از هستی را نشان دهد، به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست، عاشقم به همه عالم که همه عالم از اوست.

سینما می‌تواند تبلیغ را از کسالت و دل زدگی دور کند

وی با بیان اینکه مکتب تشیع زنده و پویا است، تصریح کرد: از آنجا که دین در تمام وجوه زندگی خود را می‌نمایاند هنر دینی نیز می‌تواند نشان دهده رابطه مخلوق با خالق باشد، زبان سینما می‌تواند به آینه وجود بشر تبدیل شود و این سینما است که می‌تواند تبلیغ را از کسالت و دل زدگی دور کند با لطافت هنری به آن نشاط دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: روحانیت در نیم قرن گذشته در همه حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور فعال دارد و همواره با اتکا به نقش مرجعیت دینی و رضای پروردگار گام بر می دارد، هوشمندی رهبران دینی و نفوذ آنها در جامعه خودش بهترین رسانه است.

جنتی ادامه داد: شاید در دوره ای تصور می‌شد که روحانیت باید در یک زندگی ساده در حجره خلاصه شود اما امروز روحانیت در همه عرصه‌ها حاضر و ناظر است و در عین طلبگی جامه هنر دینی را نیز به تن کرده است.

کد خبر 2166388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha