به گزارش خبرنگار مهر، همایش بین المللی مبلغان ماه محرم طلاب خارجی جامعه المصطفی العالمیه قبل از ظهر پنجشنبه در مدرسه امام خمینی(ره) با حضور رئیس ستاد اقامه نماز کشور، مسئولان جامعه المصطفی و طلاب خارجی برگزار شد.
در ابتدای این همایش حجت الاسلام والمسلمین صالحیکیا، با اشاره به تاثیر و تاثرات قیام عاشورایی اباعبدالله الحسین(ع) گفت: محرم ماهی است که فضای جوامع اسلامی به عطر اباعبدالله متبرک می شود.
وی افزود: آنچه موجب بقای اسلام میشود عاشورا و دسته های عزاداری است که در طول تاریخ علما، متفکران و محققان پیرامون این حادثه تاریخی و تاثیرات فرهنگی مذهبی آن گفتارها و نوشتارهای عمیقی در عالم اسلام به ثبت رساندند.
مدیرکل فرهنگی جامعه المصطفی در ادامه بیان کرد: یکی از ابزارهای فقهای گذشته برای اعلام رسالت و دعوت به فرهنگ عاشورایی و حرکت در مسیر امام حسین (ع) ابزار منبر و خطابه بوده است که مبانی الهی را برای مردم بیان و اذهان عمومی را با سبک زندگی و خط مشی این امام همام آشنا می کردند.
صالحی کیا تصریح کرد: تبلیغ سنتی بدیل ندارد و نباید آن را تحت شعاع دیگر شیوه های تبلیغی کمرنگ کرد چرا که حضور مردم پای منبر و سخنرانی چهره به چهره درخصوص اباعبدالله یکی از ابزارهای حفظ و حراست از نهضت عاشوراست.
وی اظهار داشت: اگر طلاب به وسایل متنوع تبلیغی اعمم از نوشتاری و گفتاری مسلط نباشند یک خسارت بزرگ فرهنگی به دین وارد می شود که علاوه بر منبر باید بر دیگر شیوه های تبلیغی مسلط باشند تا بتوانند پاسخگویی عموم باشند.
مدیرکل فرهنگی جامعه المصطفی تاکید کرد: باید مهارت های علمی و تبلیغی را افزایش داد تا طلاب بتوانند از ابزارهای متنوع و علوم گوناگون بهره مند شده و استفاده لازم را داشته باشند؛ تلاش در تهذیب نفس و ارتقای دینی و علمی لازم است که جز ابزار فیزیکی راه دیگر تبلیغ محسوب می شود و این شیوه ها در جامعه المصطفی وجود دارد.
صالحی کیا عنوان داشت: هر طلبه مبلغ سفیری برای اسلام است که در منطقه بومی خود میتواند با بهره گیری از علوم و ابزار مختلف و الگوگیری از سخنان مقام معظم رهبری در راستای نشر و تقویت دین اسلام و فرهنگ عاشورا گام بردارد.
وی با اشاره به پنجمین دوره برگزاری جشنواره طوبی گفت: جامعه المصطفی با نگاه ضرورت و شناسایی استعدادها در فضای سنتی و جدید اقدام به برگزاری جشنواره طوبی کرده که امسال نیز در پنجمین دوره برگزاری این جشنواره طلاب می توانند از روند جشنواره به صورت مکتوب با مراجعه به سایت جشنواره آگاه شوند.
مدیرکل فرهنگی جامعه المصطفی اعلام داشت: طلاب می توانند در این جشنواره شرکت کنند و منبرهای خود را ضبط کرده و به صورت یک جزوه با ترجمه ای در 2 صفحه جهت حضور در این دوره به جشنواره ارسال کرده و یا از مراسمات مذهبی شهر و کشور خود عکس گرفته تا آثارشان در این جشنواره مورد استفاده قرار گیرد.
صالحی کیا در پایان با اشاره به محورهای ارسال آثار جشنواره طوبی بیان داشت: فن خطابه، فن رسا، روش بیان احکام، پاسخگویی به شبهات و شیوه جذب جوانان پنج محور جشنواره طوبی است که طلاب می توانند آثار خود را در این خصوص به جشنواره ارسال کنند.
نظر شما