۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۶:۰۷

واسعی در گفتگو با مهر:

علوم بشری در خلا پدید نمی‌آید و در خلوت به سر نمی‌برد

علوم بشری در خلا پدید نمی‌آید و در خلوت به سر نمی‌برد

همدان- خبرگزاری مهر: دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مشهد مقدس گفت: علوم بشری در خلا پدید نمی آید و در خلوت به سر نمی برد و انزوا رشد نمی‌کند.

سید علیرضا واسعی در حاشیه برگزاری هزاره تالیف کتاب قانون ابن سینا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در تاریخ و تمدن ایرانی کتاب القانون فی‌لطب نماد پیشرفت و پختگی پزشکی و سرآمد آثار طبی تا دوره های اخیر و تا امروز است، ادامه داد: این کتاب که از زمان تالیف آن در قرن چهارم و پنجم هجری به شدت اذهان و اندیشه های حکیمان و دانشمندان را به خود مشغول کرده بود تا بدان جا بالنده شد که در شرق و غرب عالم دیگر کسی نمی توانست به اعتبار این کتابی داشته باشد.

وی با بیان اینکه جایگاه ویژه این کتاب مرهون نگره نویسنده است و هرگز نمی توان سهم پیشینیان را نمی توان در این باروری و شکوفایی نادیده انگاشت.

وی، با تاکید بر اهمیت توجه به اندوخته علمی اندیشمندان گذشته در عرصه های مختلف، عنوان کرد: علوم بشری در خلا پدید نمی آید و در خلوت به سر نمی برد و انزوا رشد نمی کند.

دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مشهد مقدس با اشاره به اینکه علوم بشری بر کوشاورد زمانه بنا می شوند، ابراز داشت: این علوم در سرزمین دانش های رایج پرورده می شود.

واسعی با بیان اینکه کتاب القانون فی الطب یکی از چند اثر برجسته حکیم بوعلی سینا است، ادامه داد: دو اثر بزرگ الحاوی محمدبن زکریای رازی و کامل الصناعه از علی بن عباس محبوسی بر پایه علم بقراطی و جالینوسی در عداد پزشکی ایرانی اسلامی است.

وی همچنین بر لزوم توجه به اندیشه و مبانی علمی و فلسفی دانشمند بزرگ ابن سینا نیز تاکید کرد.

 

کد خبر 2166508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha