۱۰ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۳۶

گزارش خبري/

نخستین جشنواره زکات کشور در خلیل آباد برگزار شد /حجت الاسلام قرائتي: پول زكات را خرج ازدواج  كنيد

نخستین جشنواره زکات کشور در خلیل آباد برگزار شد /حجت الاسلام قرائتي: پول زكات را خرج ازدواج  كنيد

مشهد - خبرگزاری مهر: نخستین جشنواره زکات کشور و آيين شكر گذاري در روستاي مزده خلیل آباد در حالي برگزار  شد كه كشاورزان اين خطه با پرداخت يك ميليارد تومان زكات در اجراي اين فريضه الهي پيشقدم شده و گوي سبقت را از ديگر مناطق اين استان ربودند.

به گزارش خبرنگار مهر، در شش ماهه اول سال جاري 103ميليارد ريال زكات مستحب و واجب در اين استان جمع آوري شده است كه اهالي خليل آباد با 50 هزار نفر جمعيت توانسته سهم مهمي در اجراي اين واجب الهي داشته باشد.

آيين شكر گذاري زکات در خلیل آباد

نخستین جشنواره زکات کشور و آيين شكر گذاري كه با حضور  800 نفر از کشاورزان و زکات دهندگان برتر شهرستان خلیل آباد صبح جمعه آغاز به كاركرد با سخنراني حجت الاسلام محسن قرائتی و حسن نبي لو دبیر شورای مرکزی زکات کشور در حسينيه اي كه با پرداخت زكات در روستاي مزده احداث شده ادامه پيدا كرد.

حجت الاسلام قرائتي رئيس ستاد اقامه نمازكشور در اين مراسم اظهاركرد: تنها واجبي كه پيامبر مامور است از افرادي كه آن را به عنوان وظيفه و امر الهي انجام مي دهند تشكر كند زكات است.

وي با اشاره به آيه اي از قرآن كه در آن زكات را نوعي صدقه خوانده افزود: كساني كه راست گو درايمانشان هستند بايد از اموال خود در راه خدا صدقه بدهند و خداوند در قرآن کریم 32 بار کلمه زکات را بيان و بر انجام آن تاكيد كرده و در 27 آیه زکات و نماز را در كنار هم قرار داده است.

وي با بيان اينكه برخي مستحبات و واجبات كليدي هستند افزود: تا زماني كه كارهاي واجب هست به امور مستحب نپردازيد و كارهاي بر زمين مانده را با پرداخت زكات انجام دهيد.

پول زكات را خرج ازدواج  كنيد

وي با تاكيد بر اينكه در امر زكات فقرزدايي مهمترين اصلي است كه بايد به آن پرداخته شود افزود: در زمينه فقرزدايي بايد فراهم كردن و تسهيل شرايط ازدواج جوانان و تهيه جهيزيه مد نظر قرار گيرد و توصيه مي كنم كه متوليان پول زكات را خرج ازدواج كنند.

حجت الاسلام قرائتي مهمترين آفت دينداري جوانان را غفلت و شهوت دانست و افزود: دواي غفلت در آموزه هاي اسلامي نماز و دواي شهوت ازدواج است كه درصورتي كه زكات به عنوان واجب فراموش شده احياء شود اين امور تسهيل مي شود.

دبير ستاد زكات كشور نيز در اين جشنواره با تاكيد بر اينكه زكات عاملي براي رشد اقتصادي جامعه محسوب مي شود اظهاركرد: ثمره زكات كاهش فقر در جامعه اسلامي و موجب بركت بخشيدن به اموال موديان زكات است.

زکات در منطقه جمع آوری شده هزینه می شود

حسين نبي لو با تاكيد بر لزوم نهادينه سازي، مدیریت و هدفمند کردن زکات جمع آوري شده در كشور اظهاركرد: زکات جمع آوری شده در هر شهرستان و روستا در همان منطقه هزینه می شود.

رییس نخستین جشنواره زکات کشور با تاكيد بر هزينه كردن مبلغ زکات جمع آوری شده از موديان در ساخت و تسریع پروژه های عمرانی و خدماتی عام المنفعه در همان منطقه اظهاركرد: ابتدای سال جاری ۱۱۰ میلیارد تومان زکات جمع آوری شده است كه به واسطه آنها دو هزار پروژه عمرانی و خدماتی در کشور در حال اجراست.

وي افزود: کمک به نیازمندان و فقرا در صدر اولویت هايي است كه اين ستاد براي هزینه کردن زکات هاي جمع آوري شده به آن مي پردازد.

نبي لو با بيان اينكه مساجد بايد در روستاها محور اجراي برنامه ها و  پايگاه محكم مردمي باشند افزود: مساجد فقط محل نماز و عزاداري نيستند و روحانيان و امامان جماعت بايد براي توسعه و تقويت همه ابعاد فرهنگ و آموزه هاي اسلامي از جمله زكات در اين نهادهاي مردمي تلاش كنند.

امام جمعه كاشمر نيز در اين مراسم با بيان اينكه با ايجاد حكومت اسلامي با رهبري خردمندانه حضرت امام (ره) توان و زمينه اجراي احكام اسلامي در كشور بوجود آمد افزود: از جمله اين امور پرداختن به وظايف اقامه نماز، زكات و  امر به معروف و نهي از منكر است كه در اسلام جزء اركان اساسي هستند.

اباصلت غفاري اظهاركرد: اقامه نماز از احكام اسلامي بود كه با استقرار نظام اسلامي از محدويت خارج شد و اقامه آن به همه اماكن بوي‍ژه مراكزآموزشي كشور كشيده شد و زكات هم از اموري است كه ساماندهي شده و به جايگاه خاص خود رسيده است.

وي امر به معروف و نهي از منكر را از اركان احياء شده در كشور دانست و افزود: قضيه زكات از مصاديق معروف است و از مصاديق منكر هم عدم پرداخت زكات است و اميدداريم كه اين امر با زمينه سازي لازم به صورت جامع پرداخته شود.

غفاري با تاكيد بر لزوم ترويج و توسعه فرهنگ پرداخت زکات با توجه به نقش اين فريضه الهي در رفع فقر اظهاركرد: تبيين احكام پرداخت زكات و نقش آن در كاهش فقر نيازمند فرهنگ سازي، اطلاع رساني و تبليغات گسترده است.

وي اهالي خليل آباد را مردمي متدين و متعهد و ولايت مدار دانست و افزود: در اين شهرستان برخي پروژه هاي عمراني از جمله حسينيه روستاي مزده از محل جمع آوري زكات ساخته شده است.

غفاري از احداث حوزه علميه و مساجد و تكايا از محل جمع آوري زكات خبرداد و افزود: پرداختن به فقرا و نيازمندان بر ديگر امور مقدم است.

وي تنها محصول خليل آباد كه مشمول زكات مي شود را كشمش و انگور برشمرد و افزود: قرعه امسال به نام مزده در آمده و از سال آينده با اعلام آمادگي ساير روستاها اين جشنواره در اين مناطق  برگزار خواهد شد.

مدير كل امداد امام خميني (ره) خراسان رضوي نيز در حاشيه برگزاري جشنواره زكات در گفتگو با خبرنگار مهر بر لزوم شناسايي و استفاده از تمام ظرفيت هاي موجود در استان براي احياي فريضه زكات در اين استان تاكيد كرد.

علي اصغر حاجي نقي با بيان اينكه وجوهات زکات در مناطق جمع آوری شده هزینه می شود تا آثار و بركات آن در همان منطقه قابل مشاهده باشد افزود: در استان دو هزار و 903 روستا وجود دارد كه از اين تعداد  يك هزار و 351 روستا داراي اقلام مشمول زكات هستند.

زكات واجبي كه بر زمين مانده است

مدير كل كميته امداد امام خميني (ره) خراسان رضوي ثمره جمع آوری زکات را رسیدگی بیشتر به امور فقرا و نیازمندان دانست و عنوان كرد: زكات واجبي الهی است كه  به زمین مانده است.

حاج نقي از جمع آوري 103ميليارد و 716 ميليون و 877 هزارو  575 ريال زكات مستحب و واجب در استان طي شش ماهه اول سال جاري در استان خبر داد و افزود: با حمایت مردم و فرهنگ سازي جمع آوري زكات در استان  تسهيل خواهد شد.

صرف زكات در امور محرومين و نيازمندان

وي هزينه كرد زكات جذب شده را در امور محرومين و نيازمندان شام تهيه جهيزيه، درمان، تحصيل، مسكن و آزادي زندانيان برشمرد و افزود: 67 ميليارد و 106 ميليون و 602 هزار ريال دراين موارد هزينه شده است.

حاج نقي افزود: تعداد پرو‍ژ هاي احداثي، مرمت و بهسازي عمراني از محل جمع اوري زكات 251 مورد بوده است كه براي آنها  67 ميليارد و 6 ميليون و 386 هزار ريال از محل زكات جمع آوري شده هزينه شده است.

وي با بيان اينكه 28 شهرستان در خراسان رضوي وجود دارد افزود:  تعداد روستاهاي پرداخت كننده زكات دراستان 724 روستا هستند.

وي با بيان اينكه كل زكات قابل جذب در شهرستان در سال جاري 216 ميليارد تومان بوده است افزود: در حال حاضر 103 ميليارد تومان آن تحقق يافته است.

گفتني است، اقلام کشاورزی که در فقه اسلامی به آن زکات تعلق می گیرد شامل هفت مورد که به غلات اربعه تعبیر می شوند شامل گندم، جو، کشمش و خرما و انعام ثلاثه که شامل شتر، گاو و گوسفند است که در اختیار هرکس باشد و به حد نصاب برسد، باید زکات آن را پرداخت كند.

 

 

 

 

کد خبر 2166722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha